Kelionės » Febuss Kelionė po Lietuvą - Dienoraštis 2009 rugpjūčio 8-15 dienomis.

| 2009-10-30 | 54 koment.

2009 08 07

Pradedu kelionę po Lietuvą. Susidariau tokį paprastą maršrutą- turiu lankytinų vietų sąrašą ir prirašytą vietovę kur jos yra. O kai keliausiu vadovausiuos patikrinta praktika- „kaip Dievas duos". Vakarop susipakuoju daiktus ir keliauju. Tik ne iškart į kelią, o dar pas vieną draugą į gimtadienį.
Apie 22,00 Išvažiavau iš vakarėlio ir pasukau link tapelių ežero pirmąjai nakvynei. Buvau išlydėtas kaip į didelę kelionę- Chebra fotografavo ir šūkavo, mojavo.. Pasijutau kaip vienas iš „Long way down" dalyvių



 

2009 08 08

Atsikėliau anksti ryte. Šiankat buvo ramu. Nors šalia vakarojo dar kelios kompanijos, jie apsiejo be atidarytos mašinos bagažinės su muzika. Nors aiškiai girdėjosi kaip žviegdami keli bachuriukai kirto šalia augantį medį.

Pradėjau kelią nuo Pabradės. Iš pradžių ieškojau Asvejos kalno. Beklaidžiojant pagal vietinio „Tadiko" duotas nuorodas, supratau, kad šis motociklas nesutvertas žvyrkelio „tarkai". Kas 100m reikėjo taisyti daiktus, kad nenukristų. Po kelių kilometrų klaidžiojimų suradau kažkokią gražią aikštelę, ant stataus ežero šlaito. Ten ir papusryčiavau.
Vėliau keliavau pro Sarius. Ten gyvena kursioko močiutė- tai trumpam užsukau pasisveikinkt. Gavau dovanų skanų šokoladą, kurį dabar berašydamas ir valgau :)
Iš Sarių važiavau į Naująjį Strūnaitį. Ieškojau vietinio vandens malūno. Suradęs, galvojau kad neišeis patekt į vidų, bet netoliese vaikščiojęs vienas iš 24 (!) malūno šeimininkų davė raktą ir įleido apsižiūrėti. Pasak jo, po II pasaulinio karo, sovietam išsausinus tvenkinį, malūnas nebegalėjo būti varomas vandeniu. Iš pradžių grūdus malė traktorius variklis, vėliau elektriniai varikliai. O pabrangus elektrai, malūnas buvo visai uždarytas. Nors, šeimininkas tvirtina, jog bet kuriuo metu jį būtų galima vėl paleisti- visa įranga palikta veikianti.

Į pavakarę išvažiavau Švenionių kryptim. Beieškant kavinės, vėlgi susistabdė mane kažkoks vietinis „pasipuošęs" vyriškis. Klausiau, stojau... Pagyrė už gerą idėja apkeliaut Lietuvą, palydėjo iki kavinės ir dar pasisiūlė pasaugot motociklą kol pietausiu. Dar galvojau, nupirksiu jam už gerus norus koki butelaitį, bet kai išėjau jo jau nebuvo. Nu ir malonūs gi tie žmonės šitoj apylinkėj.

Jau besileidžiant saulei, labai gražiu keliuku nuvažiavau ieškot vietos nakvynei. Apsistojau prie Bėlio ežero. Nuostabi vieta. Lygus kaip stiklas vanduo, minkšta pieva palapinei. Šalia yra dar vienas ežeras su didele prieplauka ir tramplynais. Ir pagaliau ramuma. Visi aplinkiniai išvažiavo ir likau vienas nakvoti.
Šiandien nukeliavau apie 200km.


2009 08 09

Puikus saulėtas rytas. Jokių žmonių aplink. Pasimėgavau vandens teikiamais džiaugsmais, pasideginau ir išvažiavau į Ignaliną. Nuo švenčionių gražus kelias- medžių nedaug todėl atsiveria plačios pievos ir natūrali gamta. Pakeliui sustojau prie šimtamečio ąžuolo, į kurį kaip parašyta stende, trenkė žaibas, ir ant kamieno matosi jo paliktos žymės.
Kol pyliausi kuro Ignalinoj, priėjo keli baikeriai paplepėt. Jie keliavo iš „Roko naktų" į Vilnių. Pasidomėjo kur keliauju, ir su lengva šypsena apžiūrinėjo motociklą. Dar užkalbino ir kitas vyriškis, kuris keliavo namo iš kelionės po Danija. Visi stebėjosi, kaip su tokiu motu išvažiavau į tokią kelionę.
Šiose apylinkėse ieškojau Laumiakio ežero. Tai du maži ežerai, esantys labai arti vienas kito, atskirti nedidelio ruoželio sausumos ir atrodo kaip akys. Vieno jų vanduo žalias, o kito tamsus. Kol suradau... Teko ir miško proskyna pasivažinėt. Šįkart motociklui buvo pakankamai lengva. Pasiorodo, pasiteisino principas ieškoti kažkiokių neiškių lankytinų vietų- pakeliui suradau daug kitų vaizdingų vietovių, į kurias bus galima sugrįžti su draugais.
Saulei plieskiant pasukau link Zarasų- papietaut ir pasižiūrėt stelmužės ąžuolo. Zarasuose dar buvo daug žmonių, kurie keliavo iš roko naktų. Net kavinės laisvos neradau gal kokią valandą. Nuo Zarasų iki pat Stelmužės labai fainas kelias- tikri linksmieji kalneliai. Naujas asfaltas ir vieni kalniukai. O pats ąžuolas tikrai įspūdingas. Jam jau apie 1500m. Mūsų didieji kunigaikščiai dar nė „sugalvoti" nebuvo, o jis jau stovėjo ir skleidė lapus. Ten dar netyčia susitikau vieną pažystamą draugę. Jausmas, kad tikrai pasaulis mažas.
Nuo ąžuolo, važiavau į Anykščius ieškot nakvynės. Bevažiuojant kažkas atsitiko su variklius, pradėjo trūkčiot, dingo trauka. Kadangi jau temo tai davažiavau iki Anykščių ir nusprendžiau gedimų ieškoti iš pat ryto. Nuo kelionės pradžios jau esu nuvažiavęs 553km! Dvi dienos, o iš viso planavau nuvažiuot 1500km.

 

2009 08 10

Išaušo dar vienas gražus rytas. Ta proga, aplankiau Puntuko akmenį. Didokas švelniai tariant. Keista, kad tik dabar pirmą kart jį pamačiau.
Bandau žiūrėt kas ten su motociklu. O pasirodo ant žvakės visokiausi „Geležies rūdos darbai". Keista kaip išvis nuvažiavau tiek. Ką gi, dėkui šauniam anykštėnui iš autodalių parduotuvės „Limuzinas"- jis padovanojo praktiškai naują žvakę nuo 80cc motorolerio, ir dar visą glėbį šviežių obuolių. O rezultatai- motociklas pradėjo geriau traukti, vidutinis greitis padidėjo iki 70km/h o kuro sąnaudos nuo 6l sumžėjo iki 3,7.
Su naujom jėgom, užvažiavau į Siaurojo geležinkelio muziejų. Faina vieta, malonūs darbuotojai. Yra į ką ir pažiūrėt ir paklausyt. Vienoj salėj stovėjo ir „motomaniškas" traukinukas. Dnepro, ar Emkės variklis apvilktas rėmu su suoliukais, kelio darbininkams vežioti. Pasižadėjau ten dar sugrįžti, nes jie iki Lapkričio 1d. savaitgaliais vykdo ekskursijas su traukiniu.

Pasimėgavęs dyzelio kvapais, judėjau link Panevėžio. Keista, ką tik atsikėliau, o jau beveik pusę dienos prabėgo... turbūt tas atostogų ritmas ir filosofija veikia, kurią galima apibūdint vienu žodziu- Manjana.
Kitas objektas- šeduvos malūnas. Vieta graži, malūnas sutvarkytas ir paverstas kavine. Nors akiai, pripratusiai prie lietuviškos gamtos, kažkaip nesiderino visokie akmenukų takeliai ir japoniški sodai. Tačiau malūno šeiminikų pastangas yvertintos keliolika padėkos raštų nuo mero, prezidento ir kt.
Na, išvažiavus, pažiūrėjau i planą „kaip Dievas duos". Ten buvo parašyta- Pakruojo dvaras. Pirmyn. Prieš akis 14km žvyrkelio. Galvojau šakės. Tik čia kitokios rūšies žvyrkelis. „Lėkiau" ant 70 ir grožėjaus dulkėtais vaizdais. Privažiavau dvarą. Visa teritorija nuo vieno galo iki kito tęsiasi daugiau nei kilometrą. Neblogos valdos. Apžiūrėjus visą galybę autentiškų pastatų ir praėjus pro „vartus į rojų", radau nuostabų sodą, su medžiais atvežtais ir Afrikos (bent jau taip sakė apsauginis) ir vienintėlį Lietovoj 5 arkų tiltą per upę. Dar sakė, kad kažkur sodė užkastas lobis.
Dieną baiginėjau pasivažinėjimu iki Lygumų miestelio. O apsistojau pas gimines Šiauliuose. Gardžios vaišės, švari lova, dušas ir kiti maži stebuklai...

 

2009 08 11

Iškeliavau 8 ryto. Dar saulei bepradedant šildyt orą, jau buvau prie Kryžių kalno. Beinant aplink visus tuos kryžius, pačiam kilo noras ten palikt savajį. Tam reikalui pagelbėjo sudžiūvęs kietas šiaudas. Keista buvo tai, jog ant daugumos kryžių buvo paliktos lentelės su prašymais laimės sveikatos ir t.t. Ir tik ant vienos buvo parašyta, jog tokia ir tokia šeima dėkoja už pagalbą, laimę ir sveikatą. O Biblijoj buvo parašyta maždaug taip „ turitiems bus dar duota, o iš vargšų bus atimta". Na, kažkas jau skaitė tai.
Nuo kryžių kalno važiavau link Akmenės ir Mažeikių. Ieškojau pliaterių dvaro ir dar kažkokio ąžuolo. Tačiau šiem planam nebuvo lemta iškart išsipildyt. Važiuojant pro Papilę, akis užkliuvo už ženklo rodančio į Simono Daukanto muziejų. Nu, pagalvojau jei jau atostogauju tai niekur neskubu, užeisiu. Muziejus nedidukas, 2 namukai ir kiemelis. Į vidų net negalėjau užeiti, nes televizija kažką filmavo. Palaukiau kol jie išėjo į kitą namuką. Susimokėjau 1lt už muziejaus lankymą ir pasidairiau aplinkui. Vėliau jau ruošiantis važiuot priėjo vienas iš operatorių, ir pradėjo klausinėt kur važiuoju ir t.t. Tada sako „prisijunk, mes irgi ekskursiją darom". O pasirodo ta ekskursija buvo kaip prizas šeimai, kuri apsipirkinėjo kažkuriam prekybos centre ir laimėjo vienos dienos ekskursiją su Šiaulių televizija po apylinkes. Iš pradžių dar spryriojaus, kažkaip buvau pripratęs dienas leisti vienas, bet operatoriaus geranoriškumas nugalėjo :) Aplankėm 15kamienę liepą, beždžionių tiltą, Jūros periodo atodangą, nuostabių vaizdų į Ventos upę. Galiausiai nuvažiavom į Šaltiškių molio karjerą. Čia mus pasitiko vadovas, kuris nuvežė į patį karjera. Čia būtų tikras rojus su enduro pasivažinėt. Vaizdai karjere išties nuostabūs ir nelabai žemiški- raudoni kalnai, suskilinėjus žemė po kojom. Aišku įspūdingiausiai atrodė ekskavatorius, kokiu 3 aukštų aukšio, sveriantis apie 40t. O į jo kauša telpa viena pradinukų kalsė su auklėtoja. Buvom užėję į vidų, pademonstravo kaip jis veikia. O galiausiai iš arti pamatėm kaip jis „eina". Tiksliau pasakius, šitas didelis metalinis daiktas pasvyra į priekį ir pašliaužia.
Na, po visų šitų smagumų, davęs trumpą interviu išvažiavau. Buvo įdomu pasižiūrėti kaip kuriama laida. Nors kartais atrodė, jog tai dirbtina, tačiau atmosfera šioj kompanijoj buvo jauki ir šilta. Buvo gaila išvažiuoti.

Toliau ieškojau Pliaterių dvaro. Tik pasirodo jis ne Mažeikiuose ir visai ne Pliaterių dvaras. Jis Plinkšiuose, ir vadinasi Plinkšių dvaras, tik valdė jį Pliateriai. Labai jauki vieta. Pagrindiniųrūmų kitoje pusėje yra terasa su vaizdu į ežerą. Kai nuėjau ten, atrodė tartum grįžau namo. Prasedėjau ten gal pusvalandį.
Na šios dienos nuotykiai dar nesibaigė- bevažiuojant į Plungės pusę, pradėjo lyti. Teko skubiai ieškot, parduotuvės ir šiukšlių maišų. Ot juoko buvo aplinkiniam, kurie stebėjo kaip vyniojuos maišus ir klijuoju įzoliaciją.... Bet vertėjo, nuvažiavau gal 30km o sušlapo tik batai ir viršutinė striukė. Apsistojau kažkokioj mokamoj stovyklavietėj prie Platelių ežero. Ten dar buvo nuorodos apie ekskursijas į raketų bazę. Vėl pasisekė.

 

2009 08 12

Rytas žadėjo kažką gero- nustojo lyti, vietomis prasimušė saulės spinduliai. Pasidariau batus iš maišų ir izoliacijos, susipakavau ir judėjau link raketų bazės. Surast pavyko tik po gero pusvalandžio klaidžiojimų. Nespėjau į rytinę ekskursiją, tačiau darbuotoja buvo maloni ir palaukusi kol atėjo dar keli žmonės, aprodė bazę. Jausmelis tikrai nei iš maloniųjų. Kai vaikštai požemiais ir žinai kuriam reikalui jie buvo statyti.... bet buvo verta užsukti. Po ekskursijos trumpai šneketelėjau su viena porele, kurie pakėlė nuvirtusi motociklą, Ačiū Jiem :)
Judėjau link Neringos. Pakeliui, užėjus juodiem debesim, teko vėl stot ir darytis
„hidroskafandrą". Geriau jau žmonės degalinėj pirštais rodo, bet užtai sausa  Taip ir važiavau besimėgaudamas šiltu lietum. Persikėlus keltu, oras pasitaisė- išlindo saulė. Nutariau sustot nakvynei Pervalkoj. Kai atėjau prie viešbutuko, viena mergina pradėjo juoktis. Sakau „kas yra?" O ji sako „ mes taip apsirengęs mokykloj kosmonautus vaidinom". Stoviu su šalmu rankoj ir sakau „O aš jau 5 diena kaip „skraidau".
Viešbuty laukė neregėti stebuklai- karštas dušas, arbata, ir šilta sausa lova. Maži dalykai, o tokiom dieno, tiek džiaugsmo teikia.

 

2009 08 13

Atsikėlus vėl gražus rytas už lango. Rūbai ir daiktai pagaliau apdžiuvo. Nuvažiavau iki jūros, pabraidžiau pakrante, parinkau draugam gražių akmenukų. Po to važiavau iki Naglių rezervato, norėjosi pasivaikščiot pažintiniu taku per kopas. Skant kelionė „nuo vieno vandens iki kito vandens". O kad pasivaikščiojimas būtų fainesnis tai ir tą Mamontovo dainą pasileidau. Nuo kopos viršūnės nerealūs vaizdai. Matosi ir jūra ir marios, ir pusė Nerijos kopų.
Einant link motociklo grupė jaunimėlio paprašė juos nufotografuoti. Susėdo visi ant suolo ir kai jau spaudžiau mygtuką, su visu suolu virto atgal. ... Gera nuotrauka atsiminimui.
Persikėlęs keltu, važiavau link Ventės rago. Pakeliui ieškojau tokio Lakupių šliuzo. Netoli Priekulės yra toks Vilhelmo kanalas, o palei jį- nuostabus keliukas enduristam, kuris atrodo niekad nesibaigs. Iki galo ir nevažiavau- apsisukai ir nuvažiavau link šluzo. Pats šliuzas neatrodo kažkaip labai įspūdinai, tačiau visitek neįprastas reginys Lietuvoje. Vėliau traukiu į Ventę susitikt su kitais motomanais, tačiau jie užtruko tad nutarėm susitikt jau vakarop. Važiavau pri Pagėgius link Rambyno kalno. Pakeliui sustojau tokioj kavinukėj „Pagėgė". Matėsi, kad savininkas prijaučia baikeriam- aikštelej pagrindinės vietos buvo paliktos motociklam, tai skelbė lentelė „For bikers only". Vėliau padavėja sakė, kad visi čia dirabtys neabeningi dviratei transporto priemonei. Jau besileidžiant saulei užvažiavau į Rambyno kalną. Gražus vaizdas. Saulė atsispindėjo Nemune. Kaip skelbė stendai ant kalno, Nemunas maždaug prieš 100 metų nuplovė didelę kalno dalį. O atgavus nepriklausomybę kalnas tapo pagrindinę Joninių šventimo vieta. Čia vyksta, kaip sakoma, autentiškiausios Jininės. Kadangi jau diena ėjo vakarop, susiradau viečiukę prie pat Nemuno. Atrodo, kad negalima stovyklauti prie pat sienos, bet bala nematė- man atostogos . Šiuo metu kaip tik laukiu tų trijų motomanų, kurie tik dabar važiuoja nuo Ventės rago. Nuo kelionės pradžio esu nuvažiavęs daugiau nei 1200 km.

 

2009 08 14

Motomanai atvažiavo vėlai vakare. Truputi paplepėjom ir nuėjom miegot. Atsikėlėm tk tryse, nes vienas iš jų anksti išvažiavo į Vilnių. Jau seniai buvau bendravęs su žmonėm ir vat kaip tik pasitaikė linksmų plaučių vaikinai. Tingiai ir neskubėdami susipakavom daiktus ir nuvažiavom link Smalininkų, į senovinės technikos muziejų. Įdomių dalykų ten buvo, nuo lėktuvo juodosios dėžės iki Iž- 49. Kaip sodybos savininkas sakė- labai geras modelis, tik dar tokio nemačiau važiuojančio. Po muziejaus motomanai namo, o aš i Lyduvėnus, apžiūrėt ilgiausio tilto Lietuvoje. Gavosi toks 80 km nukrypimas, ir visą laik teko kovot su vėju, važiavau tik 60km/h greičiu. Na, tiltas išties įdomus ir gražus. Toks koks yra dabar buvo rekonstruotas dar 1950m. Labai saugomas, aplink kiekvieną koloną tvoros, kamerų pilna, o ant tilto ir sargų budelės.
Grįžau į Panemunės kelią gal tik 5 valandą. Pasidarė lengviau važiuot- vėjas pūtė į nugarą. Ir jau kažkaip tapo visai įprastas toks kelionės ritmas- arba važiuoji arba valgai arba miegi. Atrodo bus keista grįžti į miestą. Nors jau antra naktis kada nakvosiu visai prie kelio, tad bent jau mašinų triukšmas bus įprastas.
Per šią savaitę teko stebėt visą derliaus nuėmimo procesą- mačiau banguojančias pievas, vėliau kombainus, vėliau į krūvas kraunamus šieno ritinius, traktorius kurie arė laukus.
Besivažinėdamas po Lietuvą pastebėjau, jog daugelyje vietų ramuma- žmonės niekur neskuba, miesteliai švarūs, ramūs, jokio skubėjimo. Vakar bevažiuodamas per Šilutės centrą pasijaučiau tarsi kokiam kurorte- saulėtos gatvės pilnos žmonių, o aplink visiškas „manajana".
Nakvynei isikūriau vėlgi Nemuno pakrantėj tarp žolių. Minkšta ir gera. Panemumės kelias pilnas tokių vietų.

 

2009 08 15

Puikus tingus rytas. Jautėsi, kad nakvojau arti žmonių - naktį kažkas šaudė ferjerverkus ir džiaugsmingai šūkavo. Greičiausiai vestuvininkai.

Palengva susidėjau daiktus ir išvažiavau link Raudondvario. Šiandienos planas- iki pat Vilniaus.
Kadangi Žolinės tai visi muziejai nedirba, tad teko tik apsišniukštinėt po miestelį ir važiuot toliau.
Keistas jausmas buvo važiuot pro Kauną- platūs keliai ,fūros, pasijaučiau mažas eismo dalyvis. Važiavau pro Prienus ir Birštoną. Birštonas kaip ir maniau- ramus miesteliukas, matosi, kad dauguma žmonių atvykę poilsiauti. Nuo Birštono lygus platus kelias link Trakų. Vaizdingos pievos, laukai bei trumpam vėl aplankęs jausmas, kad aš bene vienintėlis tą dieną važiuojantis šiuo keliu. Prie Aukštadvario dar sustojau prie piliakalnio pafotkint. Graži gamta šiose vietose. Privažiavus trakus- kamštis. Kokia nesamonė :) Užsukau dar į Užutrakio dvarą, vėliau pro Vievį į Pušynėlį, kur laukiu kol praeis lietaus debesis ir rašau paskutinius dienoraščio puslapius.

Ką gi, apkeliavęs Lietuvą galiu pasakyt, kad gyvenamo nuostabiame krašte. Gamta, saulė, vėjas, nuostabus vaizdai, laukai ir pievos, malonūs ir linksmi žmonės. Visai tai verta pamatyti ir patirti kiekvienam kraštiečiui. Veltui pamirštami atokesni Lietuvos kampeliai, Nidoj ir Palangoj tiek grožio nepamatysi. Linkiu kiekvienam pažinti autentišką savo kraštą. Dabar geriau suprantu žmones, geriau jaučiuosi, jog čia gyvenu. Keliaudamas ir nakvodamas gamtoje įveikiau kai kurias savo baimes, ir dabar tikrai žinau kokio dydžio yra Lietuva.

 

Savo kelionės įspūdžiais pasidalino: Remigijus (Febuss)

Kelionės nuotraukos: Febuss Kelionė po Lietuvą - Dienoraštis 2009 rugpjūčio 8-15 dienomis

 






Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
Rimux Rimux
2010 Balandžio 27 18:42

Geras straipsnis. Smagu kad Lietuvoje yra tokiu nebijanciu isukiu zmoniu. Na, o as nuo sezono atidarymo pradesiu savo keliones su 125cc cioperiuku po Lietuva ;D Penktadienio vakara is Kelmes pajudesiu i kretinga, sestadieni su drauge galbut pavyks i atidaryma Palangoje patekti. Ne tokia ilga kelione kaip tavo, bet vis pirmoji tolimesne ;D

Arturiux14 Arturiux14
2010 Vasario 19 17:44

Šaunuolis, aš ateinančia vasara bandysiu kažką panašaus padaryti tik su 49cc choperiuku :)

poIe
2009 Gruodžio 8 22:44

Duok dieve, kad tik bendzino netruktų. O tada važiuoji kur tik akys mato. ;)

Edwynius
2009 Lapkričio 28 16:30

gerbiu tokius kaip tu.mldc.

Hyosungas Hyosungas
2009 Lapkričio 26 22:17

(y)

boksss
2009 Lapkričio 15 17:56

rekes pamegint

Rosso
2009 Lapkričio 11 02:58

tikrai idomiai.

Dariulis
2009 Lapkričio 10 13:22

Taip tikrai drasus vaikinukas ,pagirtina,as ir kada pameginsiu kanors panasaus :)

Ledinukas Ledinukas
2009 Lapkričio 10 09:18

puikus rasinelis

begedis begedis
2009 Lapkričio 9 01:07

Puiki kelionė, smagus varikliukas!

kabrovec kabrovec
2009 Lapkričio 7 10:48

Superines atostogos ir drasus nuotikis

Sennis Sennis
2009 Lapkričio 6 08:22

Šaunuolis, gražiai aprašyta (y)

Narsius Narsius
2009 Lapkričio 5 12:27

grazei (y)

ssss
2009 Lapkričio 4 22:53

idomi kelione bet vienas nevaziociau butu liudna ir ne jauku vienam,o gal ir gerai pailseti nuo visu tik tu baikas ir gamta super

karolisgreitai
2009 Lapkričio 2 21:19

super druper :) ) mano svajone taip pat yra kazkas panasaus, nors turedamas sportini moocikla per pora savaiciu apvaziuoju tiek al truputi ir maziau, bet panmatau tik lasa juroje, tokioms kelionems ir sskirtas yraa lengvas cioperiukas :) respectt didelis ;) maladiec :)

marihuana marihuana
2009 Lapkričio 2 17:51

as uz !

Max SV
2009 Lapkričio 2 12:18

siaip as uz...tik dvirati reik nusipirkt :) ...arba jus su dvirkom,o as su mocu(juokauju)...

enduro 4ever
2009 Lapkričio 1 23:04

tai kaip?gal verta kurti tema siuo kl ir per ziema apmastyt, pasidalint patirtim, veliau gal ir sarasa sukurti?

Bikegirl Bikegirl
2009 Lapkričio 1 22:27

nuostabu...man tokios keliones net labai prie sirdies :) kai tik turesiu galimybiu taip pat planuoju po Lietuva pakeliaut, o gal ir i uzsieni anksciau iseis :) gerbiu zmones kurie nebijo iskist nosies kur toliau, nesvarbu su kokia transporto priemone. :)
o su dviraciais ir nebloga ideja, nors jauciu man nelengva butu, bet iveikciau... :D

enduro 4ever
2009 Spalio 31 21:36

Ei gal organizuojamies motomanu kelione dviraciais vasara? Manau entuziastu atsirastu. Saunu butu suburti koke 10-20dviratininku ir pamint iki kokios juros, sudarius grazu marsruta aplenkent didziuosius plentus, beto ir islaidos neperdidziausios tad manau turetu buti idomi kelione. Tai kaip, yra savizudziu?

enduro 4ever
2009 Spalio 31 21:32

antanai,bet buna tarpu, kai gamta neitin dziugina :) ,kai orelis apie 28C, o padangos apsivelusios smala nuo kelio, vanduo baigiasi, o tu esi, KAZKUR...Bet prisimint idomu :) Nezinau ar db risciaus siaip tiesiog, nebent kompanija lb gera arba susilazinciau su kuo,

Max SV
2009 Spalio 31 20:25

va cia tai as suprantu,keliones is didziosios raides...nors neesu labai didelis dviraciu fanas,bet tokie zmones man PAVYZDYS!! o tas kur i S.afrika ismyne-tai truksta zodziu(is teigiamos puses)...nezinau ka jis ten turi,bet as to turbut neturiu :)

AntanasP AntanasP
2009 Spalio 31 17:22

oo, pilnai suprantu, ka reiskia letai vaziuojant gamta apziureti. pamenu dar mokykloj su pusbroliu kalnu dviraciais nuo Vilniaus iki Nidos pirmyn atgal sumynem. Pasijauti tikra gamtos dalimi :)

enduro 4ever
2009 Spalio 31 14:50

O tas zmogus kur i afrika leke tai manau kad turi ne tik kiausius, bet ir mazoli ant ju :D po ilgo kelio jauti ta vieta gan stiprei :D

enduro 4ever
2009 Spalio 31 14:48

o jei kalba apie dviracius :) tai budamas 14m su tevuku keliavom nuo kedainiu iki nidos, su manta visa. IR laikem tempa 18km/h, kas dviratininkas supras kad tempas nemazas, vazevom pro panemune aplankeme visas ten gausias lankytinas vietas. O vat ana vasara tevukas su sese ir da vienu veikeju norvegijoje apie 3000km prasuko.

Max SV
2009 Spalio 31 14:21

nieko neizeidziant-kelione kaip kelione...rasyt aisku moki.Cia kai kuriems "ivykis",kad su tokiais cc i tokia kelione isvaziavo zmogus,na zmones su dviraciais aplink pasauli apvaziuoja,va vienas neseniai is Norveg(lyg) i Pietu Afrikos resp.vaziuoja su dvirka-va cia tai skaitau zmogus turi kiausus(kazkas taip issireiske)...na as issakiau savo nuomone,cia tam ir rasom

lala lala
2009 Spalio 31 13:36

Saunuolis, man priminei mano 16, kada su mopedu RYGA vaziavau ratuka kokia 150km, tau buvo diziule kelione man tada, Palaikau malacius.

Febuss Febuss
2009 Spalio 31 13:35

Labai ačiū už gražius atsiliepimus.
Motociklo vidutinis greitis 70, nes visa laik spausdavau dugna. Vienakart tik isejo >80 vaziuot kazkur prie Klaipedos kai pasislėpiau už fūros. O šiaip tai nėra didelis trūkumas. Važiuojant tokiu greičiu spėji gerai akis paganyt po gražius vaizdus. AIšku kartais norėdavosi kokiam tiesiam kely paspaust.... o nėr ką.

Kaip sakė motomanas Maksas: "geriau tūkstantis kilometrų ant spidometro nei dešimt žinučių forume"

sigis
2009 Spalio 31 13:27

PUIKU!DRĄSUOLIS!Mano jaunystės svajonė-apvažiuoti motociklu Lietuvėlę.

enduro 4ever
2009 Spalio 31 12:18

Na ne kelioneje esme. Pabandyk tu su tokia kubatura tiek nulekt, tai priligtu su nrml mocu kokias 5 stukes prasukt.

Klebonas Klebonas
2009 Spalio 31 08:34

Jonceli,su tokia kubatura vienam ir telieka vaziuoti,nes pastoviai laukti reiketu tokio,amzynas stabdis,o kelioneje nera kada laukti pastoviai.Tai kad nieko ypatingo as cia nematau sioje kelioneje.Jonceli,jei tau jau zygdarbis skaitomas kelione is Kauno i Palanga,nu tai sveikinu is kiemo isvaziavus toliau nei mama leisdavo :D rasyk ir tu straipsni :S

Romantikas Romantikas
2009 Spalio 31 00:49

Fainas žmogus, jo kelionė, jo motocikliukas! O kalbant apie pastarąjį, nustebino, kad 70 km\h jam - tik ... vidutinis greitis (!...). Tai koks tada maksimalus? Tik kuro sąnaudos 80 cm3 varikliukui - keista, kad didesnės už Minsko (125 cm3). Ir dar mane nustebino, kad forumo reitingo cc taškų šiam drąsiam keliauninkui yra skirta tik ... 50cc ... , ir dar 2004m. prisiregistravusiam (!..). Čia - kažkokia klaida... . Taip neturi būt!

enduro 4ever
2009 Spalio 30 23:09

Blem geras, ivykdei mano svajone pakeliaut vienam ir susiliet su gamta, manjana kaip tu sakai, ir dar su tk silpna technika, vyruti turi kiausius...

Joncelis Joncelis
2009 Spalio 30 21:49

Klebonai, atkreipk dėmesį, kad 80cc. Vidutinis greitis 70km/h. Tikrai reik turėt užsispyrimo, tiek kilometrų prasukt ;) Man šį sezoną su viensdupenki ilgiausia kelionė buvo į Palangą iš Kauno ir tai man buvo jau labai daug. Su tokia maža kubatūra tikrai yra kas veikt įveikt tokį atsumą :) O dar jeigu važiuoji vienas. Negali gi žinot kada tas mažas varikliukas sugalvos kokį siurprizą :D

Duraka
2009 Spalio 30 20:55

Fainai cia :O

Klebonas Klebonas
2009 Spalio 30 19:16

tai cia panasiu kelioniu labai daug kas paturejo per sezona,nematau cia jokio ispudzio.

geRIMUKAS geRIMUKAS
2009 Spalio 30 18:48

taigi maracius ;) pasikatulinai kaip uz tevyne :)

Karolis00 Karolis00
2009 Spalio 30 17:03

Maladiec Febuss, gerbiu tokius zmones, o ir pats turiu svajone pamatyt atokesnes Lietuvos vietas ir tikiuosi, kad sia vasara pavyks tai igyvendnt :)

Tomukas Tomukas
2009 Spalio 30 16:49

Pagarba už polėkį ir gerai praleistas atostogas. Įdomiai aprašyta. Ačiū :)

papartynas papartynas
2009 Spalio 30 15:03

neblogai pakeliaut, bet palapinej miegot-neke. fotografavai, o nuotrauku neidejei :(

Wladas Wladas
2009 Spalio 30 12:46

as tavo vietoje dar ir suvalkija ir dzukija buciau aplankes :)

Joncelis Joncelis
2009 Spalio 30 11:40

Nu joo... Super!!! Su tokiu motociklu tiek kilometrų nuvažiuoti yra tikras iššūkis! Respects ;)

Dejavu
2009 Spalio 30 11:19

Sauni kelione! Grazios nuotraukos! Ziuredamas, atrode, prasilekiau su tavim kartu, aciu!

nei montas
2009 Spalio 30 11:14

jėga žmogau, tik labai trūksta foto...

mangusta mangusta
2009 Spalio 30 11:11

Grazi tavo ideja, gera kelione. Saunu, vienzo!

marihuana marihuana
2009 Spalio 30 11:09

Pavydziu. Ateiti butinai reiks pakeliaut.

LiSiOnA LiSiOnA
2009 Spalio 30 11:06

Remiga, labai graziai aprasyta kelione...Sveikinu, esisaunuolis... ;)

svas svas
2009 Spalio 30 10:58

Jega va cia tai GYVENIMAS !!!

DjOnly DjOnly
2009 Spalio 30 09:44

Tikrai saunuolis, kad su tokiu motociklu pasiryzai nuvaziuoti tokius kilometrus ;) ir siaip tikrai sauni kelione.

Ptolemėjas
2009 Spalio 30 08:20

Sveikinu , kad nei avarijos , neg motociklas nesugedo kelioneje.

rever rever
2009 Spalio 30 03:34

Šauni kelionė gavosi :) Trūksta nuotraukų pačiame puslapyje, kai paskaitai apie kažką, norisi iškart ir foto pamatyt :)

wobler
2009 Spalio 30 02:01

Motociklas nedidelis, bet nora vaziuot su veju suprantu. Kitas dalykas, leisti naktis nezinomose vietose, vienam - drasu.

AntanasP AntanasP
2009 Spalio 30 00:38

Kai noras labai didelis - niekas nesulaikys (y)

Saulius S
2009 Spalio 30 00:12

Su tokios kubaturos moto tau tikrai prireike daug drasos isvaziuoti i tokia kelione RESPECT :)


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17