Kelionės » Kelionė Aplink Lietuvą 2010 - Antroji diena

| 2010-07-05 | 2 koment.

Vakar "Motopramogos" komanda buvo paskutinė finiše, šian paskutinė starte.
Šian rytas buvo labai sunkus, daug baimės po vakarykščio griuvimo, daug nerimo ir netikrumo.
Džiugino tik žinia, kad šiandienos etapas trumpas.. Biržai nuo Zarasų. Ledai ir šokoladinis gėrimas, cigaretė - pajudam. Po dviejų dienų buvimo gyvate komandoje, nuolatiniu piktumėliu, nusprendžiau - bent jau pradžiuginti juos klausydama patarimų..



 

Ir kaip pati nustebau, kai viskas pasidarė gerokai lengviau įveikiama. Tačiau šios dienos stebuklą įvykdė pievelė-pelkutė per griovį nuoLatvijos sienos. Skambutis šeimai ir... O pa pa!!
Prašviesėjimas viduj, visiškas susiderinimas su motociklu ir pagaliau nebe komandos stabdys.
Biržai, istorija apie alaus tradicijas šiame krašte, centrinė miesto aikštė ir daugybė nuostabių, šiltų žmonių pasitinkančių ovacijomis visus APL dalyvius. Ačiū tiems šiltiems žmonės už palaikymą ir palinkėjimus, jų šypsenos ir šiltumas lydės mus visos kelionės metu. Dar kartelį Biržiečiai AČIŪ Jums. Pažadame - mes pasieksime tikslą. (Indrė).

Rytas saulėtas ir puikus, plieskia kaitri saulė ir nuotaika puiki, po vakarykštės civilizuotos nakvynės Zarasų kempinge visi švarūs ir žvalūs, nusimato lengva ir graži diena, nedaug kilometrų ir nuostabi lietuviška gamta su ežerais, gražiomis pievomis ir vaizdingu maršrutu. Pradžia dienos buvo kiek kebli, daugybė nereikalingų sustojimų, keletas lengvų „batonų" (enduro kalba reiškia neskausmingų kritimų), kilometrai renkasi vangiai o 18 val. numatytas susitikimas Biržuose, tad paskubėti reikia. Po skanių pietų Obelių malūne reikalai tvarkosi, tempas greitėja ir mes sėkmingai ir laiku pasiekiame tikslą - Biržus, o ten, kas galėjo patikėti, visas miestelis susirinkęs sutikti APL dalyvius, manau, kad visi kelionės dalyviai buvome sužavėti Biržų miesto baikerių entuziazmu ir miesto gyventojų geranoriškumu. Dar pridėkime tą faktą, kad mus puikiai priėmė Biržų alaus gamykla su nedidele degustacija ir išsamia ekskursija, ir norisi garsiai rėkti Tegyvuoja Biržai! (Ramūnas)

Niekada ir nesitikėjau, kad bus lengva. Fiziškai sunku (na, bent jau man su sunkiu enduro-drambliuku), bet, kita vertus, net šiek tiek lengviau nei tikėjausi - mažiau purvo, daugiau stambesnių kelių. Jaučiu, kad po truputėlį imu susidraugauti su motociklu, pradedu jausti, kaip jis reaguoja į skirtingas kelio dangas, nors tenka pripažinti, kad patirties trūksta tam, kad galėčiau va-žiuoti iki galo komfortiškai. Gaila tik, kad startavom vėlai, todėl, nors ir nedaug, bet nespėjom įveikti viso maršruto. Teko skubėti vį Biržus, kur buvo suorganizuota ekskursija ir susitikimas su Biržų miesto motociklistais. Buvo be galo keista staiga išnerti iš purvo ir dulkių (kurių teko paragauti tikrai nemažai, dar ir dabar akys girgžda) ir patekti į miestiečių dėmesio centrą. Betgi visada malonu pabendrauti su nuoširdžiais žmonėmis, tad vakaras prabėgo lengvai ir smagiai. Malonios maudynės upėje, pasidalinimas įspūdžiais, ir laukiam rytojaus. Žada būti ilga diena :)
(Sigita/Emilė)

Antra diena prasidėjo karštai ir lėtai startuojant iš stovyklavietės Zarasuose degalinėje su ledais ir benzino kvapu. Ramūs aukštaitijos vingiai ir Stelmužės ąžuolas įkvėpė mus naujai Stipriai Endurinei ir APL inei Dienai. Ji buvo su begale „batonų" ir aukštaitijos bobučių pasakomis, Lietuvos/Latvijos miškingais griovias ir vingiuotais žvyrkeliais, balomis, aksfaltais ir Biržų krašto įspūdingu svetingumu ir įvairių rūšių ALUMI i Biržų Alaus prezentacija kuri prasidėjo Biržų Alaus gamykloje ir tesėsi nuo pat Biržų centro su neimanoma daugybe žmonių ir mūsų nuostaba apie Enduro Idėja šiame krašte.
Įvertinus šią dieną trimis žodžiais: Enduro karšti „Batonai", „Varaderų Alėja" (desertas) Biržų Alus ir tamsa..............................................
(Dainius)





Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
emile emile
2010 Liepos 10 01:00

Zinai, sakoma: guliat, tak guliat... :)

TWINas TWINas
2010 Liepos 6 18:35

Fainuole Tu Emile. Tiek suki km. per sezona...


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17