Konkurso „FENIKSAS 2011” darbai


Jūsų dėmesiui pristatome šių metų konkurse dalyvaujančius darbus. Šie darbai yra prikelti naujam gyvenimui iš nebereikalingų motociklų, automobilių detalių! Jūsų balsai lems, kuris darbas taps 2011-ųjų FENIKSU.
Daugiausia balsų surinkusių trijų darbų autoriams atiteks vertingi prizai!

I vieta: akumuliatorių kroviklis su daugybe funkcijų (booster) (vertė 320 litų)
II vieta: kuponas civiliniam vairuotojų draudimui (vertė 200 litų)
III vieta: akiniai ir odinės bepirštės pirštinės (vertė 150 litų)
Šiuos prizus įsteigė UAB MOTOPRO LT.
I-V vietas užėmę meistrai gaus istorinį MOTOpress žurnalų komplektą.

Daugiau informacijos forume "Už Gamtą".

Jau paskelbti konkurso FENIKSAS nugalėtojai.


 
Virinta kempu, dažyta vandeniniais auto dažais.
Milžinas kk
 
 
Virinta kempu, dažyta vandeniniais auto dažais.
Milžinas kk
 
 
Virinta kempu, dažyta vandeniniais auto dažais.
Milžinas kk
 
 
Vikšrinis traktorius. Panaudota 12 senų guolių. Variklis tai senas sugedęs VW Pasat kuro siurblys, vikšrai padaryti iš variklio tempimo grandinės.
R.D.Dulinskas
 
 
Garvežys. Panaudota 16 senų guolių, viena oro pompa, elektros skydelis, grandinė ir dar daug įvairių rastų metalo lauže detalių. Ilgis 800mm, aukštis 250mm, svoris 6kg.
R.D.Dulinskas
 
 
Kurdamas motociklą panaudojau seną tarybinių laikų motorinį pjūklą "DRŪŽBA", ratams senoviniai dideli krumpliai. Visos detalės yra surinktos iš metalo laužo. Motociklo ilgis maždaug 1700mm, aukštis apie 700mm, svoris apie 60kg.
Visi šie darbai pagaminti iš atliekų. Kuriant šiuos darbus užtrukau begalę laiko. Mano visų darbų kūrimas turi principus - viską sukurti iš rastų detalių. Naudoju iš principo tik tris įrankius: pusautomatį suvirinimo aparatą, kampini šlifuoklį ir reples. Daugiau darbų puslapyje WWW.SCRAP.LT
R.D.Dulinskas
 
 
Šie visureigiai buvo skirti bekelės 4x4 kino filmu festivaliui. Idėja priklauso "Viesulas-Bastunas" klubo prezidentui A.Sutkui, o viso darbo atlikimas Vidui Stanevičiui.
Vidas Stanevičius
 
 
Imonė Baltexim užsiimanti prekyba krovimo įranga ir ne tik, sugalvojo savo kolektyvui praleisti savaitgali kartodrome ir laimėti savotiškus prizus. Idėjos autorius Ruslanas is Baltexim Panevėžys. Darbus atliko Vidas Stanevičius.
Vidas Stanevičius
 
 
Laisvu laiku nuo darbo, po darbo, kūryba iš bet ko.
Vidas Stanevičius
 
 
Gamybos laikas: 2 dienos; Metalas: nerūdijantis plienas - vamzdis, juosta, strypas, pridedamo metalo strypeliai; Suvirinimo tipas: TIG; Motociklo tipas: Coffin Sidecar
Krestas
 
 
Albertas Tamašauskas
 
 
Albertas Tamašauskas
 
 
Meno kūrinys sukurtas iš CITROEN XSANTIA priekinės granatos, FIAT DOBLO velenėlio škyvelio ir VW GOLF stumoklio pirštų. Svarbiausia, kad ši visa konstrukcija neturi ne vieno virinimo taško. Ji paprasčiausiai surinkta kaip konstruktorius. Tikiuosi patiks.
Aurimas Pocius
 
 
Robert Macanec
 
 
Štai mano "lipdinys" iš senų medvaržčių, vinių, kelių rusiškų guolių bei skutimosi mašinėlės ir laikrodžio dalių, beja dar buvo panaudotas ir Kėdainių koncervų fabriko metalinis dangtelis iš kurio suformuotas bakas. Kadangi nei "kempo" nei "svarkės" namie neturiu, tai viskas buvo sulipdyta ganėtinai grubiai, panaudojant "Moment Epoksilin" šalto suvirinimo minkomą medžiagą. Vaizdas buvo gan kraupus, bet juodi dažai beveik viską patvarkė. :)
Laimonas Bareika
 
 
Pora mano kūrinukų. Seniai gaminu prizius savo klubo organizojamų varžybų prizinėms vietoms iš visokių mašinos likučių.
Jurij G.
 
 
Miškų demonas Šis dirbinys pagamintas iš: Motociklo rėmo, karbiuratoriaus, senos motociklines tašės bei senos kaladės, kuri žiemą buvo naudojama kaip atrama mano motociklui :) Tai iš senų ir nereikalingų daiktų pagamintas kūrynis, kuris gali šaudyti bei yra labai patogus naudojant (jis iššauna 9 strėles/1min, apšvietas 25m spinduliu, lazerinis taikiklis, šuvio nuotolis 25/47m (peršauna kiaurai arbūzą)).
Rytis Rafaelis
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17

Skiltis "Už Gamtą" bendrai finansuojama Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. http://www.esparama.lt