Motomanų Diskusijos » Klausimai / Pradedantiesiems » Kaip aš teises laikiau

| 2013-09-13 Altayr2 | 41/19815 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Narys
500cc ***
Avataras
#1   +3  

Kaip aš teises laikiau

I dalis - pradžių pradžia

2013 rugpjūčio 7 aš galutinai apsisprendžiau ir nuvažiavęs į vairavimo mokyklą užsirašiau į A kategorijos kursus. Kadangi man daugiau nei 24, turiu aukštąjį ir ne vienerius metus B kategorijos stažą, man pasiūlė laikyti teorija eksternu ir vairavimo mokykloje mokytis tik praktika, aišku ir kaina mažesnė ir greičiau turėtu gautis. Vadybininkas optimistiškai palinkėjo kad kaip nors per kelias savaites pavyktu išsilaikyti ir susitikti vėl, tai butu galima jau planuoti praktinio važiavimo motociklu pamokas su instruktorium.
Ką gi, pasirašėm sutartį, palikau avansą, pasiėmiau sąskaitą apmokėjimui likusiai sumai, gavau KET knygelę ir teorijos laikymo programos pasipraktikavimo numeriukus 10-čiai valandų ir išrūkau mokytis.
Iš karto per eregitra pažiurėjau kada galima užsirašyti į teorijos egzaminą ir supratau kad eilė mėnesiui į priekį, bet šį penktadienį, 9-tą likus laisva vieta! Nieko nelaukęs rezervavau laika ir puoliau skaityti KET knygutę. Nuosekliai, nuo pat pradžių. Sąvokos, pėstieji, greičiai, keliai ir žymėjimas, ženklai... Supratau kad pasikeitė labai daug nuo to laiko kai laikiau B. Vistik įveikiau viską per vakarą, pasidariau lentelę, auto, moto, sunkvežimiai iki ir daugiau 3,5t, priekabos, vilkimai, autobusai, mokykliniai, keturačiai, sunkieji, lengvieji...
Kitą dieną paskyriau pasipraktikavimui su programa ir supratau kad ne veltui iš pradžių skaičiau ir žymėjausi, bet dar reikėjo į formuluotes dėmesį labai kreipti. Taigi dar karta KET knygele, tik šį kartą kartu su klausimais. Vakare apie 11 supratau kad galiu įveikti iš karto 2 testus iš eilės, todėl ramiai nuvažiavau namo miegoti.
Iš pat ryto dar kontroliškai praėjęs 3 testus išvažiavau į Regitrą ir rugsėjo 9 jau turėjau teorijos išlaikymo pažymą, su kuria nuvažiavau tiesiai į vairavimo mokykla ;) ten aišku nesitikėjo mane pamatyti po 2 dienu, bet paėmę dokumentus pažadėjo su manim susisiekti, taip pat parekomendavo iš karto užsirašyti Regitros praktikos egzaminui. Aš ilgai nelaukęs vėl per eregitra.lt žiūriu, ogi rugpjūčio 17 laisva vieta, o kitos datos tik po mėnesio. Jamam ;)
Kita savaitė. Niekas neskambina, skambinu aš, sakau egzas savaitės gale, kur žadėtasis instruktorius?
O pasirodo instruktorius taip apkrautas, kad net negalvojo šią savaitę man skambint, bet paskambino ir susitarėm kad trečiadienį, rugpjūčio 14 vakare mane ima pirmai pamokai. Primečiau, kad 10 akademinių valandų, gaunas 2 dienos po 3:45 per diena, valio! Spėjam ;) ))
Ir štai sulaukęs trečiadienio važiuoju į pirma pamoka ir pradeda lyti.... Bet nuotaikos neprarandu, maža to lietaus, važinėjant su moto tai taps kasdienybe ir dėmesio nereik kreipt, o ir iš B praktikos, kai mokiausi žiemą ant sniego, ledo ir plikšalos, supratau, kad sunku moksluose, lengva kovoj ;)
Taigi, prie sankryžos susitikau instruktorių su visa priekaba moto trim kategorijom, praleidau ir paskui nuvažiavau į mokymosi aikštelę po tiltu, kurios pats gyvenime nebūčiau radęs ;)
Taigi, laba diena, aš mokinys, o aš instruktorius ir pirmas klausimas: ar esi kada su moto važiavęs?!
Na ne. Tik nemažai su dviračiu ir vaikystėje kelis kart su mopedu "Mini" ;)
Ok. Dabar lyja, gal atidedam kitam kartui?
Šiam klausimui atsakymą jau buvau paruošęs: žinoma ne ;)
Ok, einam prie moto, štai čia yra 3, pirmas A2, negalingas, nuo jo visi pradeda, antras A1, dešimt kart galingesnis ir trečias tinkamas A, tu kuria laikai?
A.
Gerai, einam čia, va žiūrėk čia spynelė, jungiasi degimas, čia starteris, čia neutralaus bėgio indikatorius, čia posūkiai, čia priekinis stabdis, čia sankaba, čia bėgių perjungimo kojelė, o čia galinis stabdis.
Aišku.
Tada instruktorius eina į masina ir kažkas labai ilgai vyksta... Po 10 minučių, jau pilnai apčiupinėjęs motociklą prieinu ir klausiu, ar viskas gerai?
Atrodo kažkur palikau pirmojo motociklo raktus... Skambina. Kalbasi. Supratau kad raktus rado namie.
Ką gi, sako, tai susitinkam kitą kartą.
Kaip kita? Man dvi dienos liko, tai kaip aš net nepradėsiu šiandien? Na ir kas kad lyja, sakau gal galima ant antro moto pabandyt? Vistiek reiks ;)
Klausia: ar nebijai?
Aš sakau nebijau, nebent jūs bijot ;) ))
Nusišypsojo, sako sėsk bet neužvedam, aš tave pastumsiu ir pažiūrėsim.
Pastūmė. Pažiūrėjo. Nenukritau ;)
Ok, užvedam, mokomės jungti pirmą bėgi, po to laisvą. Nesigauna. Įsimeta antra, o žemyn vėl pirma. Šiaip ne taip pavyko suprasti kad nereikia kirsti per kojele ir švelnumu galima pasiekti norimą rezultatą ;)
Bandom judėt. Pajudėjau. Liepė pajudėt ir sustot, taip kartot kol pasakys. Sustojau. Wow!!! aš pats pavažiavau pirmus savo 7 metrus ;) ))
Bandom pajudėt vėl... Gęstam. Bandom užvest... Nesiveda. Čia vėl pagalba: sako bėgį išjunk ir tada vesk ;)
Štai po 15 minučių aš visas išsišiepęs jau pavažiuoju, sustoju ir vėl pajudu. Jau galiu daryti ratukus aplink aikštelę ir man visiškai nesvarbu kad lyja, nuo striukes vanduo lašais teka ant džinsų ir kelnės jau seniai kiaurai šlapios ;)
Pasirodo laikas baigėsi! Pusantros valandos! Kur jos prapuolė? Į kokią kiškio ar elfų olą aš papuoliau?!
Atliekam formalumus, planuojam kitą susitikimą ir tada aš suprantu, kad visos mano viltys per 2-3 dienas praeiti mokykline praktika tėra muilo burbulas! ;)
Instruktorius turi laisvą laiką tik kitą savaitę ir dar kitą vėl. Susirašom grafiką ir aš einu į mašiną. Staiga suprantu kad kojos tirta, rankos skauda ir aš turiu tokiu raumenų, apie kuriuos niekad gyvenime nenutuokiau ;)
2013 Rugsėjo 13 11:24
Narys
500cc ***
Avataras
#2   +1  

II dalis - meilė iš pirmo žvilgsnio

Turėdamas laisvų dienų, pradėjau žvalgytis naujo gyvenimo draugo ir tada dar nežinojau kad tai bus ji.
Motomanai, autopliusas, skelbiu... Googlė, motospecs, vaizdai atsiliepimai, forumai, Lietuva, Rusija, JAV...
Traukė tokie streetfighter tipo moto, žiurėjau ir į čioperius. Ir tada pamačiau ją. Dabar jos vardas yra Honda Shadow Andromeda.
Tai buvo nuotraukos kurios mane prikaustė... Kaune... O aš Vilniuje. Net pažiūrėt negaliu. Ok, žiūrim kas Vilniuj arba šalia. Honda Shadow, kaina panaši, metai geresni, ok, varom žiūrėt. Gyvai dar blogiau nei foto. Kitas. Kitas. Kitas. Netinka.
Ir čia man į pagalbą atėjo nuostabi mano drauge, kuri prasitarė, kad jei tau patinka moto Kaune, tai ji gali padėti parvaryti. Aš tai be teisių dar, o ji seniai važinėja. Sakau iš manęs bonka jei padėsi, nesvarbu imsiu ar ne ;) vistik diena tam sueis.
Savaite negalėjau, darbai, planai, susitariau su šeimininku kitos savaites šeštadienį.
Šeštadienis. Orų prognozė puiki, saulutė šviečia. Tarėmės po piet, tai po 12 išvykstam. Pakeliui dar aplankyti seserį, kuri gyvena Kaune, pažiūrėti į Neries ir Nemuno santaka... Ir štai mes vietoj, šeimininkas išvaro iš garažo šią gražuolę ir aš suprantu, kad ji neprilygstamai gražesnė realybėj už vaizdą nuotraukose.
Didelis dėkui Er už nerealią paslauga. Bonka atiduota ;)
2013 Rugsėjo 13 11:25
Narys
500cc ***
Avataras
#3   +2  

III dalis - mokslai

Štai pamoka po pamokos, aš kremtu dvirates moto priemones valdymo ypatumus.
Antra pamoka. Jamam galingiausią A klases įrenginį. Yamaha Fazer. FZ6. 72 kW. Jis pusantro kart galingesnis už mano pirmąjį automobilį. Bandom susidraugaut.
Estakada. Pasirodo, kad išmokčiau pajudėti į kalniuką, naudojamas pratimas kaip Regitros B pajudėjimui į estakadą. Šio pratimo nėra laikant teises, bet praktiškai labai naudingas.
Jau moku gyvatėlę, pagreitėjimą, plataus diametro aštuoniukę ir gaunu užduoti darant ratuką aplink aikštelę, sukti ant estakados ir taip pat kaip ir mašina, sustoji, pajudi, nuvažiuoji.
Ok, smagu, pirma kart užgesau, bet kai supratau kaip viena ranka laikyti stabdį ir gazuoti tuo pat metu ledai pajudėjo. Dar eksperimentai su kojiniu galiniu stabdžiu. Žiūrim apsukas, pagal garsą klausom, kai sankaba pradeda kabint, atleidžiam stabdį (švelniai) motociklas neberieda atgal ir važiuojam.
Viskas butu gerai bet instruktorius nusprendė man "pakvėpuoti į nugarą" ir pasiėmęs kitą motociklą pasuko ratuku paskui mane. Ok, važiuojam. Estakada. Vėl lyja. Nugarą gręžia žvilgsnis. Gazas, atleidinėjam stabdį ir gan staigiai sankabą.... Per staigiai. Galinis ratas skardiniu estakados paviršium nueina skersas, motociklas rauna į prieki, o vaikeli, kada aš buvau kaubojus??? ;) Yahoooo!!!!
Ir išsilaikęs už nugaros išgirstu garsų instruktoriaus juoką ;) )))
Atmosfera atlėgo ir pasijaučiau, kad dabar jau tikrai bent kažkiek išmokau ;)
Kita diena. Kita pamoka. Po paskutinės su skersais ratais ant estakados, pusantro metro skersai nučiuožusiu ratu, kai užspaudžiau galinį stabdį, nes ant žvyriuko per greit pagal savo sugebėjimus įėjau į posūkį aikšteles gale, bei čiuožiančiu stabdant tiesiojoj galiniu ratu nusprendžiau, kad šią pamoką važinėsiu ypač ramiai ir drausmingai, kaip kad mokino instruktorius. Ir net nebebandysiu pravažiuoti aštuoniukės atsistojęs ;) ))
Sąžiningai pravažinėjau pratimus, mažinau aštuoniukę, kai pavargdavo rankos, apvažiuodavau ratuką. Ramiai. Ir pamokos pabaigoje raitydamas aštuoniukes jaučiau kaip rankos dreba nuo nuolatinio įsitempimo. Laikyk baką kojom. Nebesigauna. Protas atsisako duoti komandas, kūnas atsisako vykdyti. Noriu sustot, nes kažko lyg ir reiktu paklaust, stoju, beveik sustojau, ir staiga, lėtai, kaip sulėtintam kine, vairas pakrypsta, didelis svoris traukia į šoną ir... [Censored] happens. Aš numečiau moto lygioj vietoj...
Instruktorius prieina, nesako nei žodžio, nes mano veide viskas parašyta, net per šalmą matosi. Ramiai pakelia motociklą, įjungia degimą, pažiūri ar viskas veikia, užveda ir vėl duoda man. Kantrybe-žmogaus dorybe. Pagarba.
Dabar aš nebesijaučiu, kad daug išmokau, ir paprašęs papildomos pamokos atidėjau mokyklinio egzamino laikymą savaitei.
2013 Rugsėjo 13 11:26
Narys
500cc ***
Avataras
#4   +1  

IV dalis - pasiruošimas Regitros praktikos egzaminui

Paskutinė pamoka prieš įskaitą buvo juodas darbas. Jokios šypsenos veide, visiškas susikaupimas, kūno raumenų darbas, svorio perkėlimas nuo vienos kojos prie kitos, skersinis balansavimas vairas, ranka, koja, pakojis. Švelnus bėgių jungimas, švelnus ir tikslus stabdymas.
Rugsėjo 4-oji. Mokyklos įskaita aikštelėj. Pirmas išvažiavimas į gatve. Pastabos, rekomendacijos, viskas svarbu. Antras išvažiavimas į gatve. Įskaita.
Regitros praktikos egzamino data buvo perkelta iš rugpjūčio į rugsėjo 11. Kiti laikai buvo tik mėnesio pabaigai, o šią datą pavyko "sužvejoti" atkakliai laukiant gal kas atsisakys ir atsiras vakansija nuolat užimtos Regitros grafike.
Rugsėjo 6. Tampu dviejų motociklų avarijos Vilniuje Laisvės-Ateities g. akivaizdininku. Viskas atsitinka 5-6 automobiliai prieš mane. Motociklų vairuotojai nekalti. Who cares, žmonės kaip visada turi savo „teisingą“ nuomonę. O aš žinau kas gali nutikti, apsisprendimo nekeičiu.
2013 Rugsėjo 13 11:28
Narys
500cc ***
Avataras
#5   +2  

V dalis - Regitros praktikos egzaminas

Beveik savaite po mokyklos baigimo ir susitaręs dėl motociklo nuomos nusprendžiau į egzaminą atvykti anksčiau - prieš valandą, o ne rekomenduojamas 20 minučių. Pašildysiu motociklą, du trys ratukai vietoje prieš važiavimą į egzamino aikštelę...
Susitinku vyrukus atvežusius motociklą. Gaunu jo dokumentus ir keliauju į egzaminų registraciją. Ramus žmogus ramiu veidu paima mano paduotus dokumentus, veda į kompiuteri. Ramiai. Ir ramiu balsu ištaria viena žodį: negerai.
Kas negerai? Kodėl negerai? Visus dokumentus pateikiau, aš policijos neieškomas! ;)
Jūsų mokykla nepateikė elektroninės deklaracijos Regitrai, todėl jūsų priimti negalėsime. Ši deklaracija pateikiama greitai, todėl pabandykite paskambinti į vairavimo mokyklą ir paprašykite, kad padarytu. Jei spės, iš karto ateikite pas mane, o jei nespės, vistiek ateikite pranešti. Sekantis.
Žodžių, kurių čia neminėsiu uraganas praūžė mano galvoje. Naujoji sekretorė pagalvojau...
Skambinu. Nekelia. Skambinu. Nekelia. Skambinu atvežusiam moto žmogui, nuomojausi iš tos pačios mokyklos. Duoda mobilų.
Skambinu. Nekelia. Skambinu. Nekelia. Skambinu. Telefonas išjungtas arba už ryšio zonos ribų. Minučių vis mažiau.
Skambinu instruktoriui. Vyras maladec, iš kart suprato kas ir kaip. Sako dabar pietūs, palauk, pranešiu.
Sėdžiu. Lėtas kvėpavimas ramina. Suprantu, kad daugiau nuo manęs niekas nepriklauso. Minutės eina...
40,35,25, 20,15. Skambutis. Instruktorius. Viskas įvesta, bėk, kad priimtų.
Prieinu prie langelio, ten žmogus. Jau išeina. Duodu iš naujo dokumentus. Patikrina. Dabar gerai. Sako, tau liko 12 minučių, važiuok tiesiai į aikštelę ir ten lauk.
Taip. Pašildžiau vadinasi moto. Prasukau 2-3 ratukus... Staigiai į masina, užsimetu striukę. Su apsaugom. aš juk jau pasiruošęs. Dar neįpratęs nerandu kur įsidėti piniginę ir dokumentus. Įsidėjau. Bėgom prie motociklo. O čia vyrukai kurie atvežė maladec irgi. Pasuka raktuką, rodo temperatūrą: 87C, super! Vienas ratukas, viena aštunkė ir į aikštelę!
Aikštelė tuščia, nei gyvos dvasios... Sakė gale... Važiuojam į galą. Pagaliukų pilna, kaip grybų, kur čia moto pratimai? Važiuoju jau visai palei tvorą ir įlekia Regitros golfukas vos ne šliosais, išsoka piktas žmogus ir rėkia: kas leido praktikuotis aikštelėje? Aš sakau nesipraktikuoju, o tik moto aikštelės ieškau ;)
Rėkia toliau: o tai kas čia? Nepanašu?
Apžvelgiu spyglių mišką ir sakau, na ten kur aš mokiausi nieko panašaus! ;)
Gerai, važiuok čia sako. Atvažiuoju, man parodo pratimu vietas ir aš supratau, kad lėtai važiavau ir dairiausi palei tvorą būtent lėto važiavimo pratime ;) ))
Ok, nuotaika pagerėjo dar labiau, sakau čia man su čiūdais buvo registracija, laiko mažai liko, tai liepė tiesiai čia važiuot ;) gera nuotaika užkrečiama - piktas vyras viso labo nepatenkintas tapo ;)
Išsake litaniją išmoktą mintinai, paliesi koja žemę - kritine klaida. Važiuok.
Važiuoju. Lėtas tunelis palei tvora ;) aštuoniukė, kurios labiausiai bijojau ir supratau, kad instruktorius gerokai paspaudė važinėti mažesne nei Regitroj reikia, gyvatėle, ir tada pagreitėjimas plačioje juostoje, o man visiškai galva susisuko ir aš vėl į siaurąja, tunelio pasukau ;)
O rėkimas! Pzdc. Pravalil.
Sako važiuok į platų ir pagreitėjimas, apsisuki ir vėl pagreitėjimas ir stop prie linijos. Važiuoju. Greitėju, lėtėju, apsisuku ir vėl, tada stop prie linijos.
Sako gerai dabar paskui mane, va šalmas su racija, kai pasakysim aplenk ir klausyk nurodymų iš anksto. Ir tada aš supratau ;) )) ir aštunkę ir gyvatę ir lėtėjimą aš padariau, o mano "klaida" ne kritine, tiesiog aikštelė nesužymėta ir jei idealiai tiksliai neįsimeni, tai buvo tik apvažiavimas tarp pratimų.
Į miestą. Sako stažą turi, apribojimai negalioja, laikykis kelių zymėjimų ir ženklų, visų kelių eismo taisyklių. Važiuoju, išvengiu pravažiavimo per plytą, per kurią po to sėkmingai pravažiavo fūra ;) į gatves, dešinėn, kairėn, linijas matau, ženklus irgi. Atvažiuojam, sako padarei klaidų. kad važiavai toliau nei per metrą nuo dešinio krašto ir į dešinę iš per daug kaires sukai.
Tai išlaikiau?
Išlaikei.
Super!!!
Eik išgert puoduką kavos dabar, nes jei iš kart paduosi prašymą, tai kategorijos dar nebus.
Dėkui! Geros dienos!
Atiduodu motociklą, einu kavos. Viduj karšta , lauke vietų nėr. Prisėdu prie gražios blondinės, padrąsinu ją dėl B teorijos laikymo, kad merginos visada geriau už vaikinus išlaiko, va aš B teoriją 7 kartus laikiau ;) ))
Priduodu prašymą, sutvarkau dienos reikalus ir apsišarvuoju kantrybe laukti. Vienas tikslas pasiektas :)
2013 Rugsėjo 13 11:29
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#6    

linksma istorija,manau ne vienam panasiu cirku buvo :) isivaizduoju jausma paimt dribaka per pirkas pamoka.
2013 Rugsėjo 13 12:12 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Savižudis-entuziastas
900cc *****
Avataras
#7    

Šaunuolis, sveikinu išlaikius :) (y)
2013 Rugsėjo 13 12:29
Narys
500cc ***
Avataras
#8   +2  

Tkrai gera istorija (y) , manau kas perskaitė prisiminė savo Akategoriją :)
2013 Rugsėjo 13 13:26
Narys
500cc ***
Avataras
#9    

Ačiū už sveikinimus! :) Tiesiog tiek visko buvo kad nutariau pasidalinti :) atrodo į detales nelindau o parašęs supratau kad dalimis suskirstyt reikia :D
2013 Rugsėjo 13 13:39
Narys
500cc ***
Avataras
#10    

Citata:
Cituoju: drugowaz
linksma istorija,manau ne vienam panasiu cirku buvo :) isivaizduoju jausma paimt dribaka per pirkas pamoka.

Aikštelėj dar nieko, tik aisku kai nesupratau skirtumo 7kW (kurio taip ir negavau) vs normalus moto :) , bet pirmas isvaziavimas į gatve padare toki ispudi, kad po to kalbet net nereikejo gera valanda :)
2013 Rugsėjo 13 13:49 redagavo Altayr2 2013 rugsėjo 13 11:07
Lakūnas naikintojas
1800cc *******
Avataras
#11    

che che, sveikinimai (y)
2013 Rugsėjo 13 13:50
Donoras
1100cc *****
Avataras
#12   -4 / +3  

ech tas dėmesio trūkumas :-)
2013 Rugsėjo 13 20:23 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Narė
25cc *
Avataras
#13   +2  

Sveikinu tave! Aš irgi A kategoriją išlaikiau iš pirmo karto 2013 08 08! O tavo istoriją buvo labai įdomu skaityti :) )
2013 Rugsėjo 13 21:15
Britvininkas
400cc ***
Avataras
#14   -4 / +1  

Citata:
Cituoju: devil^racer
ech tas dėmesio trūkumas :-)


pavare kaip is supermamu kokiu muilo opera konkrecia....
lauksiu aprasymo kaip ant bobos uzlipo pirma karta :) . Gal bus is daugiau "seriju" sudaryta :) , nors as pirmos nedaskaiciau.
2013 Rugsėjo 13 23:43 03' 600RR
Vln
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#15   +4  

o tu matau turi patirties muilo operose,seki naujienas, ir supermamose esi uzsiregistraves :) lyg pats nesidziaugei ir nesididziavai kai sekmingai islaikei ir varei namo pakyletas.viskas cia normaliai,vieni santurus,kiti nori pasidalinti savo dziaugsmais ir vargais.nepatinka neskaitai,praeini pro sali,ar tu vienas is tu "koks as kietas" visi kiti lochai.
2013 Rugsėjo 14 08:38 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
1WD
Narys
400cc ***
Avataras
#16   +2  

Gero ir saugaus važinėjimo Altayr2 ! Ačiū už pasakojimą, įdomu buvo skaityti.
2013 Rugsėjo 14 09:41
Narys
500cc ***
Avataras
#17   +2  

Dekui 1WD, drugowaz, diancikx (irgi sveikinu!), Lakatunas, gm61, Tomazix ir kitiems suprantantiems :)
Dabar labai laukiu Regitros, kol jie atliks savo darba.
2013 Rugsėjo 16 10:28
Narė
25cc *
Avataras
#18   +2  

man tai teko daugiau nei mėnesį laukti naujų teisių.. beje, jos pasikeitė, dabar pagal ES standartą :) gražios tokios ;D ir visos kategorijos surašytos... va kaip atrodo mano teisių galinė pusė: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1185184_61.... :) )
2013 Rugsėjo 16 11:30 redagavo diancikx 2013 rugsėjo 16 08:31
Plentinis endūrininkas
900cc *****
Avataras
#19   +1  

Maladec - Altayr2. Geru ispudziu ant dvieju ratu kasdieniniame kelyje!
2013 Rugsėjo 17 09:49 Gyvenimas – tai judėjimas, o judėjimas – tai gyvenimas
Narys
400cc ***
Avataras
#20    

geras pasakojimas (y) , as ir nesenei isilaikiau A kat skubejau bet gavosi atvirkciai ,galiausei isilaikes laukiau jau pazymejimo galvoju po kokiu triju dienu gausiu ,nusipirkau moto jau leksiu sakau, tai pralaukiau visa menesy :-] galvojau kad susprogsiu is pykcio :A
2013 Rugsėjo 17 20:41 redagavo makutajus 2013 rugsėjo 17 17:43
Narys
50cc *
Avataras
#21   +1  

Mano A kategorijos laikymas taipogi kelia daug prisiminimu :) Pasistengsiu labai glaustai:

Rinkausi eksterna man zinomoje mokykloje, mat b kategorija jau turejau virs 5 metu. Taigi, is pirmo karto islaikes teorija regitroje, emiau 6 pamokas aiksteleje.

Is karto buvau pasodintas ant 300 kg sveriancio 600cc Fazerio. Instruktorius paklause ar esu vaziaves..atsakiau, kad vazinejau motoroleriu. Po trumpo instruktazo ka koks mygtukas ir rankena daro, buvau paliktas instruktoriaus savo paties valiai. Galima sakyti, kad instruktoriu kita karta pamaciau tik 5 pamokos metu, kai vaziavome i miesta..Iki to buvau paliktas mokytis savarankiskai, be technikos patarimu ar kitu komentaru.Instruktoriui idomiau buvo skaityti 15min savo budeleje...

Regitra:

Atvykau gerokai anksciau - iki egzamino buvo likusi gera valanda. Registraturoje uzpildziau duomenis, sumokejau egzamino mokesti ir grizau pas ta pacia teta. Ji pasake eiti i aikstele. Pasitikslinau - "dabar, ar 15 val?". Ji pasake, kad dabar, likus valandai iki registruoto egzamino laiko.

Atkeliavau i aikstele, kur ekipiruote jau dejosi kitas vyrukas. Kad sutaupyti laiko, instruktorius pasiule instruktazo pasiklausyti kartu. Is karto po jo, keliavau i aikstele spardyti konkoreziu ir saku. Vyrukas pravaziavo, astunkeje padares klaida. Tuomet atejo mano eile. Pravaziavau be klaidu. Vel teko atiduoti ekipiruote kitam. Kol jis dejosi liemene, instruktorius pasake - "sesk i masina, padalinsime egzamina" (kas yra istatymo draudziama). Kitam vyrukui egzaminas ilgai netruko - posukis i desine, posukis i kaire, ilga tiesiojo, sustoti aiksteleje.

Idomiausia dalis - bandau islipti is masinos, o dureles neatsidaro. Sugedo uzrakto mechanizmas ar pan. Taigi, 10 min mano egzamino laiko buvo isnaudota dureliu remontui :) )) Mano egzaminas truko 2 minutes. Ilga tiesioji, posukis i desine ir posukis i kaire - regitra. Tik ivaziaves i regitros teritorija, suletinau iki 20kmh, nes esu girdejes baisiu istoriju apie egzamino neislaikyma toje vietoje. Bet, netrukus per radija isgirdau "viskas, vaziuojam vaziuojam"! Pro mane prasisukanciais ratais praleke instruktoriu masina ir taip gavau pirma galimybe gyvenime "paspausti" su motociklu.

Teisiskai poziuris i mano egzamina buvo tiesiog nepateisinamas, bet pats as dziaugiuosi lengvai uzdirbta a kategorija. Ko neismokau pamoku metu, netrukus ismokau ant savojo motociklo.
2013 Spalio 2 12:54
Narys
400cc ***
Avataras
#22    

puiki istorija! laiminga pabaiga! sveikinu!

o pasakojimas tikrai primena ir mano asmenine patirti, net pabarimas aikteleje del praktikavimosi aprasytas (y)
2013 Spalio 2 15:12
Narys
500cc ***
#23    

puikiai. tik smulkmena - fazeris nesveria 300. labiau 200 kg :D
2013 Spalio 2 16:57 suk suk suk vairą suk, tik į griovį neįsuk...
Narys
500cc ***
Avataras
#24    

Citata:
Cituoju: asnedaigas
puikiai. tik smulkmena - fazeris nesveria 300. labiau 200 kg :D


Čia gal jis su savo mase skaičiavo :-]
2013 Spalio 2 17:07
Narys
125cc **
#25    

Citata:
Cituoju: SupermotoV
Mano A kategorijos laikymas taipogi kelia daug prisiminimu :) Pasistengsiu labai glaustai:

Rinkausi eksterna man zinomoje mokykloje, mat b kategorija jau turejau virs 5 metu. Taigi, is pirmo karto islaikes teorija regitroje, emiau 6 pamokas aiksteleje.

Is karto buvau pasodintas ant 300 kg sveriancio 600cc Fazerio. Instruktorius paklause ar esu vaziaves..atsakiau, kad vazinejau motoroleriu. Po trumpo instruktazo ka koks mygtukas ir rankena daro, buvau paliktas instruktoriaus savo paties valiai. Galima sakyti, kad instruktoriu kita karta pamaciau tik 5 pamokos metu, kai vaziavome i miesta..Iki to buvau paliktas mokytis savarankiskai, be technikos patarimu ar kitu komentaru.Instruktoriui idomiau buvo skaityti 15min savo budeleje...

Regitra:

Atvykau gerokai anksciau - iki egzamino buvo likusi gera valanda. Registraturoje uzpildziau duomenis, sumokejau egzamino mokesti ir grizau pas ta pacia teta. Ji pasake eiti i aikstele. Pasitikslinau - "dabar, ar 15 val?". Ji pasake, kad dabar, likus valandai iki registruoto egzamino laiko.

Atkeliavau i aikstele, kur ekipiruote jau dejosi kitas vyrukas. Kad sutaupyti laiko, instruktorius pasiule instruktazo pasiklausyti kartu. Is karto po jo, keliavau i aikstele spardyti konkoreziu ir saku. Vyrukas pravaziavo, astunkeje padares klaida. Tuomet atejo mano eile. Pravaziavau be klaidu. Vel teko atiduoti ekipiruote kitam. Kol jis dejosi liemene, instruktorius pasake - "sesk i masina, padalinsime egzamina" (kas yra istatymo draudziama). Kitam vyrukui egzaminas ilgai netruko - posukis i desine, posukis i kaire, ilga tiesiojo, sustoti aiksteleje.

Idomiausia dalis - bandau islipti is masinos, o dureles neatsidaro. Sugedo uzrakto mechanizmas ar pan. Taigi, 10 min mano egzamino laiko buvo isnaudota dureliu remontui :) )) Mano egzaminas truko 2 minutes. Ilga tiesioji, posukis i desine ir posukis i kaire - regitra. Tik ivaziaves i regitros teritorija, suletinau iki 20kmh, nes esu girdejes baisiu istoriju apie egzamino neislaikyma toje vietoje. Bet, netrukus per radija isgirdau "viskas, vaziuojam vaziuojam"! Pro mane prasisukanciais ratais praleke instruktoriu masina ir taip gavau pirma galimybe gyvenime "paspausti" su motociklu.

Teisiskai poziuris i mano egzamina buvo tiesiog nepateisinamas, bet pats as dziaugiuosi lengvai uzdirbta a kategorija. Ko neismokau pamoku metu, netrukus ismokau ant savojo motociklo.


matyt gera nuotaika labai buvo instruktoriui..

Man egzo dieną visą dieną pylė kaip iš kibiro, tai į Regitrą nuvažiavus jau kiaurai šlapias buvau, poto aikštelėj laukiau ~30min ir gavau nurodymą iš egzaminuotojo vaikyti visus savamokslius kurie bandys kuoliukus išsinešioti.

Egzo metu nejaučiau nei rankų nei kojų, nes kiaurai šlapias lauke ant vėjo prabuvau gerokai virš 1h :D

aišku išlaikius namo važiuojant nei šalčio nei drėgmės nebesijautė :)
2013 Spalio 2 17:49
Narys
500cc ***
Avataras
#26    

Sveikinimai naujiems moto nariams! :)
Aš galiu pasidalinti, kad jau savaite kaip gavau teises ir nuo pirmos dienos važinėju su savaja meile :)
Kelias dienas kai lijo praleidau, bet šiandien velgi prie darbo manoji laukia ir vaziuosim dar i svecius :)
Gero vakaro! Ir iki susitikimo uždaryme!
2013 Spalio 2 19:06
Narys
250cc **
Avataras
#27    

Smagiai pasidalino įspūdžiais/prisiminimais Altayr2 :) Aš pats irgi kaip šviežiai išsilaikęs A kategroją puikiai suprantu autorių. Pats po praktikos egzamino išlaikymo mažiausiai dvi savaites išsišiepęs vaikščiojau ir visiems pažįstatmiems ir nepažįstamiems, reikia ar nereikia pasakojausi savo istoriją :)
2013 Lapkričio 8 14:41
Prijaučianti narė
25cc *
#28    

kas laikotės teises rekomenduoju: http://www.kettestai.lt/ man tai padėjo :)
2013 Lapkričio 19 15:50
Prijaučianti pašėlusi
600cc ****
#29    

nu joooo... numirsiu kitąmet... :D :-] vien skaitant šiurpai eina... bet jau taip smulkiai aprašyta, rodos... pati šalia stovėjau :D
O šiaip dideliausi sveikinimai... (y) važynėk lėčiau, nei tavo angelas skrenda ;)
2013 Lapkričio 19 16:20
Praktikas
500cc ***
Avataras
#30    

per teisių egzus iš vis pirmą kartą užlipau ant moto. Ir tai buvo minskelis.
Dešimt metrų tiesiai, ir iš karto į aštunkę :)

tą pačią dieną dar ir B ir C kat gavau. tai vyko 1997 metais.
2013 Lapkričio 20 14:02 Triumph Tiger 955i
ex Honda VFR750 Interceptor
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17