Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Motociklu aplink Pirėnų pusiasalį

| 2012-06-25 MeloMan | 65/26836 žinut.
 

 
Pradžia

Kai kam nors papasakoju apie savo tokios kelionės planus, visų požiūris (kuris matėsi iš akių), būna gan keistokas. Vieni džiaugiasi, kiti nerimauja, treti baltai pavydi ir panašiai. Žinoma, visus juos nurungė Tėvai. Bet ką jau darysi - taip nusprendžiau ir nelabai kas perkalbės. Kol esu nepriklausomas nuo nieko ir neturiu didelių pareigų, reikia pamėgint. Kažkur radau tokią straipsnio pradžią: "Spain is motorcycle rider's heaven. There are almost as many mountain ranges as towns, and they are all different." So why not?

Dienoraštis - labai geras būdas papasakoti visiems, kuriems įdomu, kur esu ir ką veikiu, ką matau ir kur būsiu, o ir pačiam vėliau bus įdomu paskaityti, prisiminti įspūdžius. Stengsiuosi jį pildyti kiekvienos dienos vakare, bet nepažadu dėl kelionės apkrovos, nes suplanuoti kilometrai truputėlį baugina. Tiksliau sakant, ne kilometrai, o laikas, per kurį teks juos įveikti.

Taigi tikrai taip - susiruošiau į kelionę motociklu aplink Pirėnų pusiasalį. Gan nemažai teko pavargti ruošiant kelionei motociklą. Visų pirma pradėjau ruoštis pats - nuvažiavau 6000 km, kad bent kiek apsiprasčiau su naujuoju pirkiniu. Motociklą reikėjo patikrinti iš pagrindų. Patarimas ruošiantiems motociklistams į ilgą kelionę - pasikeiskit padangas ir pasitikrinkit stabdžius. Pagrindiniai aspektai saugumui pasiekti maksimalų lygį. Teko išspręsti ir daiktų sutalpinimo uždavinį. Ką pasiimti, ko neiimti. Nevardinsiu čia savo mantos, kurią susikroviau - manau ji priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualiai. Svarbiausia - pasas ir pinigai... na, dar praverstu galva ant pečių :)

Aplink Pirėnų pusiasalį nusprendžiau keliauti, nes Ispanija - šalis, kurioje jau esu lankesis. Pamačiau tik mažą gabalėlį jos, tad panorau pamatyti daugiau, o ir šiaip, širdžiai mielas kraštas. Portugalija - toliausiai nutolusi Europos valstybė nuo Lietuvos, plius Atlanto vandenynas! Viską susumavus 37 laipsnių karštis pasidarė ne toks baisus, tad nusprendžiau mesti iššūkį sau. Sugalvojau, jog nesistengsiu apkeliauti daugiausiai turistų lankomų vietų, nedėsiu pliusų ten pabuvojes. Atvirkščiai - jei jau turėsiu savo transportą, mesiu kelią dėl takelio ir suksiu ten, kur gražu. Stengsiuosi atrasti ką nors išskirtinio ir turistų lankomas vietas iškeisti į vaizdingą maršrutą. Pasiliksiu tik pagrindinius objektus, kurie atrodo įdomūs. Gamta - svarbiausia, dėl ko ten keliauju, o ypač kalnai ir jų vingiuoti keliukai.

Birželio 20 dieną įkroviau savo dviratuką į autovežį, o pats liepos 2 dieną skrendu tiesiai pas jį į Paryžių. Mano kelionė nuo ten ir prasidės.

Kelionės planai:

- aplankytos šalys: Prancūzija, Ispanija, Portugalija, Gibraltaras

- Trukmė - 3 savaitės

- atstumas ~ 6000 km.

- maršrutas

- trumpiausias atstumas nuvažiuotas per dieną - 250 km.

- ilgiausias atstumas nuvažiuotas per dieną - 670 km.

- nakvynės: hosteliai ir couchsurfing

Kelionės eigoje pamėginsiu išsiaiskinti tokį dalyką - navigacijoje nustatysiu dienos kelionę, iš taško A į tašką B. Pvz: Paris to Limoges. Tai mano antros dienos kelionė. Navigacija rodo, kad važiuoti reikės 396 kilometrus, juos įveikti per 6 valandas ir 33 minutes. Man rūpi, per kiek šį atstumą įveiksiu ištikrųjų. Nelėkdamas, sustodamas pavalgyti, skirsiu laiko pertraukoms ir pasigrožėti vaizdais.

Tai turėtų padėti kelionėje, žinosiu, kada galiu sau leisti išvažiuoti ir per kiek ištikrųjų įveiksiu numatytą atstumą. Taip galėsiu dar tiksliau suplanuoti savo kelionę.

Keletas vaizdų kelionės belaukiant:

Picos de Europas - Kantabrijos kalnynas šiaurės Ispanijoje. Nacionalinis parkas.

Granada - maurų karalystės laikais buvo sostinė. Ji įsikūrusi Sierra Nevada kalnų papėdėje, pietų Ispanijoje.

Lisabonos okeanariumas - jis yra antras pagal dydį pasaulyje. Jame telpa tiek vandens, kiek jo reiktų keturiems olimpiniams plaukimo baseinams užpildyti
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Paskelbė: Edvardas Kašincevas (MeloMan)

Puslapiai: 123


Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#2    

Faina, tik jei norit pazinti sali, o ne jos perimetra, aplankykite Cardoba, Madrida, Malaga

Sekmes ir gero idegio (h)
2012 Birželio 25 13:16 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
125cc **
#3    

Sekmingos keliones ir geru ispudziu.
2012 Birželio 25 13:25
Praktikas
500cc ***
Avataras
#4    

Teko autobusu kalnuose palei Tossa de Mar pasisukiot.
Smagumėlis, tikrai faina prisimint.
2012 Birželio 25 13:46 Triumph Tiger 955i
ex Honda VFR750 Interceptor
Paparacis
125cc **
Avataras
#5    

Smagi kelionė nusimato. Visokeriopos sėkmės, gražių bei saugių kilometrų ir neišdildomų įspūdžių!

Vienok jau dienoraščio įžangą padarei, o iki išvykimo liepos 2-ąją dar liko kelios dienos, per tą laiką galėtum "apšildyti" rankas ir pripratinti pirštus prie rašymo šičia. Tikrai smalsu ir įdomu sužinoti, kokį agregatą pasikinkei šiai ekspedicijai, kiek mantos prisireikė trijų savaičių išvykai ir kokiais būdais ją ketini gabentis su savimi. Juolab kad keletą detalių apie esminius motociklo tech. aspektus ir savo pasirengimą jau atskleidei, tad skaitytojų "apetitas auga bevalgant"... Ir savaime suprantama, lauksime ne vien tekstų, bet vaizdinės medžiagos! ;)

Laikykis, važiuok ir nepasiduok!
2012 Birželio 25 17:19
Narys
500cc ***
Avataras
#6   +2  

ačiū visiems už palaikymą, labai malonu tai girdėti!
Labai geras patarimas - nesu pratęs rašyti, tad tikrai, reikia pamiklinti pirščiukus :)

Tai bus mano pirmoji, tolima kelionė motociklu. Beje - keliauju vienas. Pasikinkiau Suzuki GSF 650, 2010 metų modelį. Tikrai ne kelioninis motociklas, bet sėdėti nėra taip jau blogai ant jo. Kai tik nusipirkau jį, iškart pradėjau regzti išvykimo planus, tada dar aišku nežinojau, kur ir kada trauksiu, tiesiog supratau turintis norą polėkiui, vėjui ir rankenai ;) tad pradėjau sukti ratukus su vietine fauna ir labai nustebau - 60 km ir užpakalis medinis. Labai smarkiai galvojau - kaip gi įmanoma išvis keliaut motociklu? Bet dabar nežinau, ar užpakalis sumedėjo, ar kas atsitiko, bet nebėra tos problemos, kaip pradžioje.. Matyt tobulėjam visi :D Na, bet užteks apie užpakalius. Motociklas nuvažiavęs 12tk. Tad tikiuosi bėdų neturėsiu. Gaila, nėra fairingo, būtų lengviau, dabar teks gerokai dažniau valyti kapines (įdomu Ispanijoj jos tokios pat, ar riebesnės?) ..
Kas liečia tašes: nusipirkau Kriega us-30 ir Kappa šoninius krepšius. Kriega - brangokas pasirinkimas, bet kokybiškas, visiškai neperšlampa. Talpa 30 litrų. Tvirtinasi keleivio vietoje. Patiko tai, kad paprastai nusisega ir yra diržas per petį, tad atvažiavus tiesiog nusiimi ir nešiesi. Į ją sugalvojau dėti visus svarbiausius daiktus: dokumentai, kompas, apatiniai.. žodžius viskas, ko reikės kiekvienai dienai, svarbiausi dalykai ko nesinorėtų palikti. Šoniai krepšiai berods išsiplėčia iki 25 litrų kiekvienas. Vieną paaukojau aprangai, batams ir motociklo priežiūros reikmenims, kitą - visiem kitiem likusiem dalykam.
Šiandien nusipirkau coolmax apatinę aprangą ilgom rankovėm, viršų ir kelnes. Kur važiuoju - labai karšta, įdomu ar padės ji. Gal turit kas nors ką patart? Ar kas nors yra bandęs? Dar vienas dalykas, dėl ko neapsisprendžiu - ar pirkti šarvus. Gautųsi, kad perku tik šiai kelionei, tai kaip ir nelabai verta. Įdomu, ar ten labai pravers, nes su apranga gali tapti neįmanoma važiuoti..
Dėk nakvynių, tai įsimečiau miegmaišį. Užkišiu už tinklelio ir ramu. :)

Tai tokie vat tie planai. Ištikųjų labai praverstų bet kokie patarimai, ką pasiimti, ką nusipirkt ir į ką atkreipti dėmesį. Labai svarbu dalykas, kurį pamiršau ir prisiminiau dabar rašydmas - žibintuvėlis. Labai pravartus dalykas.

Prisegu savo žirgelio foto.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Birželio 25 18:30 redagavo MeloMan 2012 birželio 25 19:07
Narys
400cc ***
#7    

sveikas gyvas :) mes jau galvojom, kur pradinges? Pasirodo, rimtai kelionei ruosies :)
Portugalija - viena graziausiu matytu ir lankytu saliu, pamatyt ten yra ka..Lisabona (Jeronimo vienuolynas, mauru pilis, katedra, statyta dar mauru laikais, pats lisabonos senamiestis vertas demesio, nors ir atstatytas po 18a. zemes drebejimo. Jei nakvosi lisabonoj, tai naktinis gyvenimas vyksta Bairro Alto rajone, zmoniu daugiau nei diena iki pat ryto - tusai ir caipirinha, sagres alus neblogas visai. Kas svarbiausia - lisabonoj visas dienas bus geras oras :) Is lisabonos vaziuojant atlanto pakrante, pravaziuosi carcavelos, cascais kurortus, cascais pavaziavus uz pilies yra grazios uolos, ispudingai atrodo, kai bangos duzta i jas, ant ju galima uzsikart, tai jausmelis kaip ant 190 staigu pouki imant :) vaziuojant toliau privaziuosi cabo da roca, ten labiausiai i vakarus nutoles europos zemyno taskas, galesi pasto skyriuj diploma pasidaryt, berods, uz 5eur, kad ten buvai :) irgi vaizdelis neblogas. Visai salia cabo da rocos yra miestelis Sintra, va cia tai butinai turi uzsukti :) tiesa, oras cia beveik visada dregnas, lyja labai daznai,kaip tropikai, nors nuo lisabonos tik koki 30km. Ten mauru pilies griuvesiai, ispudingai atrodo :) siaip sitam miestukui reikia visos dienos. kylant nuo traukiniu stoties link miestuko centro, po kaire puse yra toks kioskelis/kavinuke, ten dedule mielai ipils portveino..o jei jo paklausi, koks portveinas geriausias - garantuoju, atsakys kad Moscatel Favaios :) berods, taip rasosi ..butelis prekybcentryje 7-10eur kainuoja (beje, prie pat Lisabonos okeanariumo yra prekybcentris, vienas didesniu lisabonoj, ir tikrai nebrangu :) toliau vaziuojant i siaure dar daug miestuku miesteliu pravaziuosi. Buvo labai pikta, kai per audra ir jau labai velai vakare prasukom pro miesta Obidos, deja, jo nemaciau, nors sako verta paziuret, daug griuvesiu ir senienu (kas man ziauriai patinka). Portas manes nesuzavejo, anot vietiniu portieciu, "Porte uzdirbama, Lisabonoj isleidziama", pasirode brangiau nei Lisabonoj..nors velgi, ziurint, kur apsipirkinesi..tiesa, pacia Atlanto pakrante link Porto, pravaziuot, berods, neiseis (nors gal prastai ieskojau), teks sukti labiau i zemyna ir sauti greitkeliu, greitkelis mokamas, bet ne per brangiausiai ten gavosi..tai va, geros keliones! Bajeris - porte nubludijau centre, hosteliuko ieskodamas, priejau prie policininku paklaust kur tas hostelis, tie - varyk paskui mus, isijunge svyturelius ir palydejo iki pat vietos :) tai su palyda iki vietos davaziavom :) vakare gali prasieit Douro upes pakrante, pamatysi zymu porto tilta, kitoje puseje - portveino rusius :) verta paragaut ju tradicinio patiekalo, nepamenu, kaip vadinasi, bet skrudinta balta duona su kiausiniu, prikrauta visokiu desru, mesu, uzpilta padazu :) pamatysi, kiekvienam kabake to patiekalo yra :) tai va, portugalijai linkejimai, as dar jos pietiniu krantu neiszvalgiau :)
2012 Birželio 25 22:04
Narys
400cc ***
#8    

tiesa, carcavelos ir cascais labai geri papludimiai :) carcaveos, einant i papludimi is trukiniu stoties, pozeminej perejoj yra rusu parduotuvele, ten turi salto Baltikos alaus :) tik brangu, 2 Eur, berods.. :)
2012 Birželio 25 22:14
Narys
400cc ***
Avataras
#9   +1  

Ka tik is Europos. 4 baikais pravaziavom 12 saliu, virs 8 t. km. Buvom ir ten.
Patarciau pasiimt maza palapine. Cia tam atvejui, jei nenakvosi viesbuciuose- pigiau. Nemanau, kad vienas keliaudamas jausiesi saugiai ne kempinge. As dar pasiimciau duju balioneli su virykle. Arbatai. Bet gal vienam vaziuojant ir nebutina. Yra knaipiu, nors tai ir brangu. Vaziuojant, nors ir labai butu grazu ir noretusi sustoti, patarciau nestoti greitkelyje- brangiai kainuoja. Patyreme.
2012 Birželio 25 22:43
Optimistas
2200cc *******
Avataras
#10    

Jeigu suksi pro Barseloną, užlėk į svečius, jei domina, daugiau info per AŽ :-)
2012 Birželio 26 00:29 La vida es un milagro increible!
Narys
500cc ***
Avataras
#11    

Citata:
Cituoju: spiritus
tiesa, carcavelos ir cascais labai geri papludimiai :) carcaveos, einant i papludimi is trukiniu stoties, pozeminej perejoj yra rusu parduotuvele, ten turi salto Baltikos alaus :) tik brangu, 2 Eur, berods.. :)


Spiritus - drauge, šimtas metų... Atsiprašau, kad taip dingau, pasiilgau ir aš Jūsų. Jaučiu gerai leidžiat laiką :) Tikrai taip, dingau aš, nes tai pas tėvus, tai gimtadieniai, šventės, o ir darbas vasarą, kaip ne keista - nepaleidžia. Tai vat ir pradirbau visą laik, vos užteko laiko kelionei susiplanuoti..

Paskaičius Tavo aprašymą supratau, kad nesuklydau - Portui ir Lisabonai skirsiu po 3 naktis. Ketinu abu miestus išnaršyti nuodugniai :) Sintra tikrai pas mane sąraše, o ir šiaip, į Portugaliją dedu daug vilčių. Manau ten tikrai gražu.

Taip paskaičius atrodo, kad švieži įspūdžiai. Gal būt nesenai buvai ? :)
2012 Birželio 26 00:54 redagavo MeloMan 2012 birželio 26 00:58
Narys
500cc ***
Avataras
#12    

Citata:
Cituoju: Meduz
Ka tik is Europos. 4 baikais pravaziavom 12 saliu, virs 8 t. km. Buvom ir ten.
Patarciau pasiimt maza palapine. Cia tam atvejui, jei nenakvosi viesbuciuose- pigiau. Nemanau, kad vienas keliaudamas jausiesi saugiai ne kempinge. As dar pasiimciau duju balioneli su virykle. Arbatai. Bet gal vienam vaziuojant ir nebutina. Yra knaipiu, nors tai ir brangu. Vaziuojant, nors ir labai butu grazu ir noretusi sustoti, patarciau nestoti greitkelyje- brangiai kainuoja. Patyreme.


Papasakok plačiau - koks maršrutas ir kas nutiko greitkelyje? Sustojot ir užbaudavo?
Mes pernai važiavom Austrijoj per Alpes - pirmą kart aš tuos kalnus mačiau, o toookie gražus, kad AI išsukom iš greitkelio kur negalima sukt per ženklą, palindom po greitkeliu ir nuriedėjom į miškelį. Nei vieno žmogaus, nieko. Tai buvo geriausia kelionės akimirka :)
2012 Birželio 26 01:02
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#13    

Meloman, isidek siuksliu maisu nepalik miegmaisio ant lietaus i maisa kisk ji kaip ir palapine :)

Termiku tikrai nereiks ten daug pieciau, mes vaziavom geguzes men tai tik Alpese termiku nakciai reikejo, pasiimk vaistu, maza kas.

Padangu sniurus isimesk su baloneliais iki 3 atmosferu, nors mocas ir naujas 0.5L tepaliuko paimciau, tikiuosi nereiks, bet... retkarciais pasiziurek lygius

Gaila, kad vienas vaziuoji, nuobodu, kita karta rasyk anksciau pries pusmeti, kazka sugalvosim, kur vaziuoti, su chebra visada smagiau...

Atstumas nebaisus ji galima per dvi savaites suvazineti, drasiau, lauksim reportazo :D

Ai beje, jei sugalvosi Ispanijos centra imti, butinai aplankyk TOLEDO, (netoli Madrido), fantastinis mazas miestelis ant kalvos, Barselonoje, butinai Gaudi darbai, ir jei bus laiko Akvariuma su rykliais, normaliais rykliais, ne tais kur Megoje Kaune :D

Na ir zinoma neimk mociutes lasiniu ar desru, pirk Chamona :)

Jei vaziuosi su GPS isjunk visas magistrales ir mokamus kelius, patikek nesuklysi :)

sekmes
2012 Birželio 26 07:53 redagavo DainiusD 2012 birželio 26 07:57 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#14    

Smagi kelionė nusimato ! Aš siūlau užmest akį į touring guide yra naudingos info ką su savim pasimti , kokia atsarginę detalę prigriebti ir pan.
Kas atkreiptina dėl Ispanijos, kad yra žiedų kuriais važiuojant pirmumas yra transportui įvažiuojančiam į žiedą, ką žymi ištisinė linija, bet ji gali būti nusitrynusi, pas prancūzus yra mokamų kelių, kur automatiškai nuskaičius auto numerį leidžiama įvažiuoti, tad įsukus į "vietinių" juostą gali tekt įjungt atbulinį :)
2012 Birželio 26 08:07 real men ride twins
Narys
500cc ***
Avataras
#15    

to DainiusD:
aš ketinu aplankyti Lisabonos akvariumą, bet apie Barcelonos nežinojau. Žuvytės man patinka, tad traukių į kelionės planus! Dėl termiku, tai aš nusipirkau su CoolMax - vėsinantys, todėl truputėlį dedu į juos viltis. Nes važiavau su apranga Lietuvoj prie 29, tarp aprangos ir manęs susidarė bala ir apranga tiesiog prilipo prie manęs. Ne koks jausmas :)
Dėl maršruto, tai nusprenžiau apvažiuoti aplink, tad kad ir kaip norėčiau, į žemyną nesuksiu, nes jau esu susiplanavęs visas kelionės nakvynes.
avoid tolls ir avoid highways aš iškart pradėdamas planuoti maršrutą padariau. Dėl to ir neramu pasidarė, kai pamačiau laiką, per kurį reiks įveikt :) bet tai smagu, daug pamatysiu!


to drh: ačiū už patarimą ir už nuorodą, jie man naujienos. O dėl mokamų kelių, tikiuosi, kad navigacija mane nuo jų nuves ir teks rinktis tik tada, kai laikas spaus.
2012 Birželio 26 10:27
Narys
400cc ***
Avataras
#16    

Citata:
Cituoju: MeloMan
Papasakok plačiau - koks maršrutas ir kas nutiko greitkelyje? Sustojot ir užbaudavo?

Keliavom 4 baikai nuo Kylio link Gibraltaro. Jau visai pakeliui nusprendėm, kad galim užsukti Portugalijon. Tai aplankėm ir ją. Važiavom Prancūzijos šiaurine puse, aplankant Luaros upės slėnio pilis (rekomenduoju). Grižom Žydraja pakrante iki Genujos, po to aukštyn per Šveicariją, Lichtenšteiną, Austriją link Kylio.
Kalbant apie baudą, nors stojome dažnai ir fotkinomės (gražu Ispanijoj, ypač tarpekliai su daugybe tiltų ir viadukų)- tai nubaudė vieną kartą. Kaina 200e. už baiką. Su sąlyga, kad klausėme, stovėjome, kaina sumažėjo iki 100e.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Birželio 26 11:51
Narys
400cc ***
#17    

dar prikolas Portugalijoj - jei prisesi kabake, pries uzsisakant tau atnes uzkandziu (surio, duonos), jei ju paragaves gausi ispusta saskaita, nenustebk :) geriausia is kart, tik atnesus, atsisakyt..nu, arba gali valgyt, bet cia toks imantrus budas papildomai apyvarta pakelt :) salta tikrai nebus, nors as buvau prisikroves ir siltesniu drabuziu, bet tikrai niekur ju neprireike, sortai/kedukai/maikute/tapkes, viskas :) Portugalijoj buvau 2005 (teko mazumele Carcavelos pagyvent) ir 2009, berods..ir dar vaziuosiu koki 10 kartu :) dabar rytine dali (kalnus) ir pietus noriu pamatyt..
2012 Birželio 26 11:58
Narys
400cc ***
Avataras
#18    

Citata:
Cituoju: spiritus
dar prikolas Portugalijoj - jei prisesi kabake, pries uzsisakant tau atnes uzkandziu (surio, duonos), jei ju paragaves gausi ispusta saskaita, nenustebk :) geriausia is kart, tik atnesus, atsisakyt..nu, arba gali valgyt, bet cia toks imantrus budas papildomai apyvarta pakelt :)

Apyvartą jie kelia ir be tų užkandžių. Reikėtų, bent šiek tiek įsiminti pavadinimus to, ką valgai. Būtina žiūrėt į atneštą sąskaitą, nes mums buvo prirašyti kokie 4-5 produktai. Kai padėjome klaustukus ties nežinomom prekėm, padavėjas dingo. Palaukėm kokią pusę valandos, baigėm vyną arba alų, sumetėm tokią kainą, kuri buvo meniu, palikom ir išėjom.
2012 Birželio 26 12:56
Narys
500cc ***
Avataras
#19    

Blemba motocikliukai - oh oh oh, su tokiu važiuok ir važiuok! Aš čia su vaikiškų išsiruošiau :) na nieko, taip tik bus dar įdomiau :)
ačiū visiems už patarimus, pamėginsiu ir aš klaustukų dėjimo būdą pritaikyti :)
2012 Birželio 26 13:18 redagavo MeloMan 2012 birželio 26 13:18
Narys
500cc ***
Avataras
#20    

Pasiruošimas

Jau rytoj skrendu į Paryžių. Kažkaip nesitiki, o kai viskas jau labai čia pat, pradedi mąstyti apie viską rimčiau. Viskas atrodo labai tikra, kas prieš pusę metų atrodė kaip sapnas. O va labai netikėtai ir atėjo kelionė.

Eina į pabaigą paskutinė diena, skirta pasiruošimui. Pasisekė, kad sekmadienis, bent jau kamščių nebuvo. Laksčiau visur, teko susipirkti likusius daiktus ir įdomiausia, kad viską reiks sudėti į vieną tašę. Va kaip viskas atrodo:

ne ne, lovos neimsiu :)

apie tai, kas ant lovos:

Kriega us-30. Juoda tašė, į kurią viską mėginsiu sugrūsti.

5 maikutės

2 marškiniai

šortai

pora kelnių

apatiniai

motociklo tentas

nugaros apsauga (vėžlys)

basutės

CoolMax apatinis trikotažas (viršus ir kelnės)

kepurė

smulkūs dalykai: servetėlės, stikliuko skudurėlis, pora skudurų motociklui valyti, ipod’as, maudymosi šortai, maišeliai nešvariems drabužiams.

Beje, šiandien pakeičiau dalį maršruto. Anksčiau buvau rezervavęs nakvynę Sevilijoj, tačiau ją atšaukiau ir rezervavau hostelį Ronda miestely. Taip labiau priartėsiu prie Gibraltaro ir pavyks jį aplankyti. Seviliją tik pravažiuosiu, gal truputėlį stabtelsiu, bet neilgam, nes dabar ten +41. Vietoj jos aplankysiu Gibraltarą, pralėksiu pro vieną brangiausių Europos kurortų Marbella – nu labai jau įdomu, kuom jis ten toks brangus.., aplankysiu Malagą ir nakvosiu Granadoj, Sierra Nevada kalnuose. Bet apie tai kelionės metu

Turiu dar porą valandų nusiteikti kelionei ir Euro 2012 futbolo finalui.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 1 20:16 redagavo MeloMan 2012 liepos 1 20:18
Narys
400cc ***
#21   +2  

sekmes ir labai laukiam ziniu bei fotkiu! :)
2012 Liepos 1 21:09
Narys
50cc *
Avataras
#22    

Tikrai smagi kelionė. Tikiuosi ir aš kada į tokia pasileisti. Esu buvęs vienoje portugalijos saloje "Madeira". Tai kada tik turėsiu progą bandysiu kažkaip ten nusigauti motociklu. Nes vaizdai pasakiškai gražūs :) Linkiu visokeriopos sekmės :)
2012 Liepos 2 00:30
Narys
400cc ***
Avataras
#23    

Aš, gal būt, neimčiau baiko dangalo. Kam? Bet jau atrodo pastaba pavėluota.
Sėkmės. Perduok linkėjimus Gibraltaro bezdžionėms.
2012 Liepos 2 10:03 redagavo Meduz 2012 liepos 2 10:07
Narys
400cc ***
Avataras
#24    

Citata:
Cituoju: zenith
Esu buvęs vienoje portugalijos saloje "Madeira". Tai kada tik turėsiu progą bandysiu kažkaip ten nusigauti motociklu.

Kaži, ar pavyks. Gal geriau nuskristi ir vietoj išsinuomot kokią pirdą. Įspūdžiai bus tie patys.
2012 Liepos 2 10:05
Narys
50cc *
Avataras
#25    

Citata:
Cituoju: Meduz
Citata:
Cituoju: zenith
Esu buvęs vienoje portugalijos saloje "Madeira". Tai kada tik turėsiu progą bandysiu kažkaip ten nusigauti motociklu.

Kaži, ar pavyks. Gal geriau nuskristi ir vietoj išsinuomot kokią pirdą. Įspūdžiai bus tie patys.


Pavykti tai pavyktu. Tik tikriausiai su savo moto ten važiuoti truputėli per brangiai. Sala pakankamai maža. jeigu neklystu perimetras vos siekia +-200km, bet tokių vaizdų niekur kitur europoje nerasite :)
2012 Liepos 5 06:58
Narys
500cc ***
Avataras
#26    

Citata:
Cituoju: Meduz
Aš, gal būt, neimčiau baiko dangalo. Kam? Bet jau atrodo pastaba pavėluota.
Sėkmės. Perduok linkėjimus Gibraltaro bezdžionėms.


Meduz, tam, kad prie +40 neatsiluptu mano mocas. Juodas jis, tai ant saules as nemanau, kad bus jau jam gerai.
2012 Liepos 9 11:53
Narys
500cc ***
Avataras
#27    

Kaip ir turėjo būti, diena buvo su nuotykiais. Pamėginsiu kaip nors nupasakot, nes Paryžiui mintys kitaip vaikšto :)

Taigi įveikiau tą, vakar dienos užduotį - sugrūdau viską į vieną tašę ir su nerimu išvažiavau į oro uostą. Truptį neramu buvo dėl tašės storio ir nugaros apsaugos, nes ją nešiausi ant savęs. Pasukau buvusiam bendradarbiui, kuris dabar dirba oro uosto apsaugoj, tai dėl jos nuramino. Atvažiavęs pamačiau, kad galėjau dvigubai didesnę tašę neštis :)

Oro uoste pasukau žmogeliui, pas kurį yra mano motociklas ir tašės, kuriose apranga ir visa kita. Jis sako: "motociklą tai šiandien galiu paduoti, bet tašes tai tik rytoj". :D Rytoj! Pasiūliau kompromisa: aš pasiimu motociklą, jis man pasako, kur tašės ir aš jų pats nuvažiuoju. Sutarta.

Įlipau į lėktuvą. Skristi bent jau teko sunkiai, kažkaip kondicionierių taip "užguldė", kad telefonas, kurį pasidėjau ant žemės, sušalo kaip žiemą. Na, bet vaizdai atpirko viską :)

nuotrauka 1

Nusileidom. Sėdau į autobusą ir pajudėjau tiesiai link motociklo. Kažkaip vaizdai visai nenustebino, nors esu pirmą kartą Prancūzijoj. Gamta, pastatai, viskas aplinkui lyg ir taip pat, kaip Lietuvoj, kol neįvažiavom į Paryžių.. Kas patiko? Žiauriai patiko gyvenamieji namai. Iš pradžių mačiau tokių pat, kaip pas mus, bet paskuj prasidėjo daugiabučiai, su aptverta tvora, už jos sodas, viskas gražiai sutvarkyta, kaip parke, vidinis kiemelis, prancūziški maži balkonėliai. Viskas labai gražiai susilieja į viena svajonę gyventi ten :)

Išlipęs Porte Maillot, berods rytinė Paryžiaus stotis, susiradau trejetą lietuvaičių ir jos man paaiškino, kur surasti metro, nes nuorodų nelabai mačiau, viena iš jų buvo Paryžiui ne pirmą kartą. Va metro man patiko - kiek visokio plauko žmonių, kiek tautybių susimaiše ir visi kartu vienam vagone lekia kažkur. Nu labai įdomu buvo pažiūrėti. Sėdėjau kaip kaimietis ir spoksojau :)

Taigi pagaliau nusigavau prie garažo, kuriame stovi JIS. Jau buvo išvarytas ir laukė manęs. Kažkaip apžiūrėjau, viskas lyg ir normalei, bet kažkas truputį keisto. Užsikroviau tašę, atsisėdau ir priėjo prancūzas prie mano to pažystamo, kuris saugojo mano mocą, jo vardas Roman - estas :) jis ten jam kažką prancūziškai, o jis mane verčia, sako: klausyk, kur Tavo veidrodėliai? Sakė, negalima pas juos Prancūzijoj be veidrodėlių važinėtis, iškart konfiskuoja. :D o veidrodėliai gi tašėse. Nu smagu. Na, nieko nepadarysi, reikia rizikuoti. Suvėdė man Romanas savo namų adresą, ten ir yra tašės ir išvariau. Va tuo momentu tikrai pradėjau smarkiai abejoti savo kelionės logika. Važiuoju pirmą kartą tokiam judriam mieste, nevažinėjau su motociklu geras 2 savaites, užsimiršo... ir dar be veidrodėlių. O laksto visi, mocai tik pro šonus švilpia. Navigacijos laikiklis irgi tašėse, tai užsidėjau ausinės ir iš garso "now turn left" ... "straight ahead" ... ir važiavau taip :) Beje, pirmą kart pamačiau tokį dalyką, kaip motociklų kamštis. Įdomiai jie čia laksto. Kai kelias 4-5 juostų, tai jie įsijungia avarinį ir lekia tarp dviejų juostų tarp mašinų. Kamštis susidaro visada, nes kažkas važiuoja tarp juostų lėčiau, tai paskuj jį susidaro motociklų eilė. Taip ir važinėja, kokių 20 motociklų eilės, tiksliau laksto. Visos mašinos traukiasi iš kelio, nes labai motociklininkai pyksta, kai važiuoja arti žymėjimo juostos. Tada taip koja palanksto, tipo "jei važiuoji arti juostos, nuspirsiu veidrodėlį". Na, įdomi kultūra vairavimo :)

Beje, kraunantis tašes nutiko dar vienas įdomus dalykas. Turiu nusipirkęs Iphone laikyklį, jis dedasi ant vairo, neperlijamas. Laidas eina tiesiai iki akumuliatoriaus ir taip jį krauną. Iphone naudoju vietoj navigacijos. Pajungiau viską pirmą kartą ir žiuriu oba - nepamenu, kaip angliškai, bet esme, kad "šis prietaisas nepalaiko tokio krovimo būdo".. Nu jo galvu, aplink Pirėnus be navigacijos. Bet gal taip dar įdomiau? Bet kažkaip viskas pradėjo veikt :)

Pasiėmiau tašes, susikroviau viską..

nuotrauka 2

..ir nulekiau pas Nader - Astos kaimynas, pas kurią nakvosiu. Ji išvykus į Barcelon'ą, tai paliko jam raktą. Mane stebina jos svetingumas, aš nemačiau jos kokius...4 metus? Mane priėmė kaip geriausią draugą. Davė savo kambarį, net žemėlapį paliko. Aš smarkiai pamalonintas :)

Susimečiau tašes kambarį, persirengiau aprangą ir išrūkau, juk aš Paryžiui, kaip gi nepamatysiu Eifelio bokšto! :) Pradėjau bastytis po Paryžių. Eh, miestas tikrai gražus ir labai jaukus. Aplankiau keletą lankytinų vietų per porą valandų, nes neužteko jau ir jėgų. Keletas vaizdų iš trumpo Paryžiaus tripo:

nuotraukos 3, 4, 5.

Reikia pailsėti prieš rytojau kelionę į Limoges: ~ 500km ir ~7h kelio. Tad ta proga verčiu kompą ir einu ilsėtis.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 9 13:50 redagavo MeloMan 2012 liepos 24 09:22
Narys
500cc ***
Avataras
#28   +4  

Miegojau visai nekaip. Pabudau gal 3 kartus, neaišku nuo ko, gal didmiestis smaugė? O gal todėl, kad suzukį palikau kieme ant gatvės. Tik pabudęs nusileidau žemyn pažiūreti, ar stovi. Kadangi radau, tai ta proga pagaliau visą išprausiau, sutepiau grandinę, nuvaliau dulkes ir pakilau krautis daiktų. Padaviau Nader raktą, susikroviau šmutkes ant moco ir apie 10h vietos laiku pajudėjau. Dar kartą įsitikinau, koks Paryžius yra didelis miestas, daug laiko prireikė iš jo išvažiuoti. Bet važiavimo juosta aš pasiilgsiu.

Taigi prieš akis ~ 450km. ir 7h kelio. Nustačiau maršrutą Paris – Blois – Amboise – Oradur Sur Glane – Limoges. Vengti autostradų ir kelių mokesčių. Oras pasakiškas, taip ir norisi rankeną spausti. Dedu didelį pliusą termo aprangai, kurią nusipirkau prieš kelionę. Nuvažiavau 150 km. ir nutariau sustoti, nusipirkt atsigert, apsivalyt muses. Sustojau prie parduotuvės ir supratau, kad kieme karšta. Bet kūnas to nejaučia, labai įdomus jausmas. Labai patogu, nevaržo judesių ir svarbiausia – nekaršta. Įdomu, kaip tarnaus piečiau. Štai ir užsidegė pirmą kart kuro lemputė, pradėjau dairytis degalinės. O navigacija veda va tokiais keliukais:

nuotrauka nr. 1

šiaip ne taip radau degalinę, įdėjau pistoletą – nelabai bėga, o ir šiaip atrodo, kad nei gyvos dvasios. Teko ieškotis kitos, už 10 km privažiavau, ten pila tik iš kortelės kažkokios specialios, pasidarė jau nejuokinga. Navigacijoj suradau didesnį miestą ir jame vieną šalia kitos dvi degalinės, galvoju, kažkuri gal dirbs. Ir neklydau. Toks keistas dalykas dėl kuro kainų. Vienoj 1.5 euro uz litrą, kitoj – 1.7. O ir šiaip degalinės tokiuose užkampiuose, vos ne kompo stalas per vidurį, pora čipsų pakelių ir kolos skarbonkių – viskas

Užsipyliau kuro ir pasiekiau Blois:

nuotrauka nr. 2

Gražus miestelis su savo katedra, patiko, bet nestojau, nes jau buvo atsiradęs nuovargis, o km atrodo, kad nemažėjo, o ir užpakalis darėsi medinis. Pradėjau nerimaut, kaip su tokių užpakaliu aš dabar iki Gibraltaro nukeliausiu? Sustojau, įsijungiau griežtą muziką ir viską kaip ranka nuėmė. Atsirado vėl malonumas važiuoti. Nuo Blois iki Ambois gražus paupio keliukas, tikrai verta pravažiuoti. Jame nemažai katedrų. Čia kažkur nugrybavau pievom ir atradau svajonių dvarą, kai būsiu pensijoj:

nuotrauka nr. 3

Čia pakeičiau GPS’o nustatymus į “Shortest” ir va prašau, pradėjo vesti tiesiausiu keliu. Jei važiuoji per miestelį, tai veda kiaurai per centrą. Gerų keliukų užrodė, tiesiai per katedrų kiemus:

nuotrauka nr. 4

Nuo čia jau netoli iki Oradour Sur Glane – miestas vaiduoklis. 1944m. birželio 10 dieną, vos po kelių dienų, kai sąjungininkai išsilaipino Normandijoje, Hitlerinės Vokietijos SS-Wafen antrasis būrys įsiveržė į miegantį Oradour-sur-Glane miestelį ir išžudė visus ten buvusius žmones.Per kelias valandas buvo išžudyti visi 642 kaimelio gyventojai: vyrai suvaryti į svirną ir suvarpyti kulkosvaidžio kulkomis, moterys su vaikais nuvestos į bažnyčią ir ten kartu su vaikais sudegintos. Po žudynių SS būrys nuniokojo kaimo namus ir norėdamas nuslėpti padarytus nusikaltimus, viską padegė. Oradour-sur-Glane griuvėsiai tebestovi kaip paminklas mirusiems, o ženklas virš įėjimo į kaimelį skelbia: “Souviens-Toi” – Atmink. Smarkiai, smarkiai rekomenduoju jame pabuvoti!

nuotraukos nr. 4, 5, 6

Pasivaikščiojes po šią įpatingą vietą pajudėjau toliau. Likę 25km jau buvo vienas malonumas. Atvykau į Limoges. Paskambinau Carinai iš Couchsurfing ir ji mane priėmė. Tai buvo mano pirmas kartas su couchsurfing ir dedu diiiiiidelį pliusą šiai programai. Net gi pradėjau mąstyti atšaukti visus hostelius ir gyvent pas coucher’ius.

Palindau po dušu ir išėjom su Carina į miestą. Carina dirba kalbos mokytoja. Kalba austriškai, angliškai, prancūziškai. Labai įdomus ir malonus žmogus. Susitikom su jos drauge – bendradarbe, amerkiete. Nesuprantu, kaip jos draugėm gali būti, visiškai skirtingi žmonės, nekažka visai nuėjom į barą, išgerėm po aluko, gavau pasiūlymų apsistoti Limoges, kai gryžinėsiu, gavau pasiūlymų kur užsukti rytoj ir mes išėjom. Labai visi susidomėjo mano kelione motociklu. Beje, geras prikolas bare:

nuotrauka nr. 7

Jis reiškia, kad baras nebedirba

Taigi, palikom draugus bare ir nusivedė ji mane parodyti, kaip atrodo Limoges katedra naktį:

nuotrauka nr. 8

Paplepėjom valandėlę apie gyvenimą, kultūrų skirtumus ir jų pragyvenimo lygį ir gryžom namo ilsėtis.

Ryt manęs laukia vėl ilga kelionė, kurios pabaigoje pasieksiu Ispaniją ir jos kurortą San Sebastien. Labanakt, Limož.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 14 00:30 redagavo MeloMan 2012 liepos 24 09:38
Narys
250cc **
#29   +1  

Ej MeloMan kur prapuolei.Gerai pradejei,kaip tau sekasi kur dabar esi ?
2012 Liepos 18 19:26
Optimistas
400cc ***
Avataras
#30   +4  

Taigi su Carina dabar. ;)
2012 Liepos 19 01:05
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17