Motomanų Diskusijos » Klausimai / Pradedantiesiems » Per kiek laiko pradingsta baimė?

| 2006-10-14 Vycia | 262/262212 žinut.
 
Puslapiai: 12345..9


 
Narys
500cc ***
#61    

Citata:
Cituoju: Da-Du
Man kartais visokiu minciu kyla einant i garaza pasiimti motociklo, o kai atsisede uz vairo viskas pranyksta...lieka tik tu ir kelias :)

man lygiai tas pats :-) bet kai buvau labai jaunas,dar su jawa vazinejau.. po vaziavimo nulipes nuo moto kazkodel jautesi lengvas drebuliukas...
2008 Gegužės 14 13:22
Optimistė
1000cc ******
Avataras
#62    

Baimes jausmas visad islieka: baime, kad taves nemato, kad tave podrezut (nes taip jau buvo), kad nespesi sureaguot i debilu veiksmus keliuose! Bet ir po kiekvieno batono ar avarijos, kaip jau sake Nida, atsiranda kitokia baime ir patirtis. Galiu tik pasiulyti visiems klausyti savo vidinio balso ir buti atsargiems. Atsarga gedos nedaro! Jei jauti, kad sian ne tavo diena katulintis su mocu, geriau jau nebalnuoti zirgelio, o skirti ta laika jo prieziurai. Man pvz. buna taip, kad ateinu i garaza ir jauciu, kad geriau zirgeli nebalnuot, o po valandos jo blizginimo ir tvarkymo jauciu, kad pats laikaji ji uzvesti ir katulintis. Vat jau tada sedu ir vaziuoju. (tai tik mano subjektyvi nuomone, kurios niekam neprikysu).
2008 Gegužės 15 13:13
Narys
125cc **
#63    

Jo. Pritariu, nors ir esu gana žalias. Per pirmą įvykį į mane kalė blondinė degant raudonam šviesoforui. Buvo taip: kelias tuščias, pradėjo degti geltona, iš lėto visiškai sustojau, nuleidau rankas ir visiškai atsipalaidavau. Po 2 sekundžių pasaulis pasisuko 90 laipsnių kampu. Smūgis iš galo. Nuo asfalto atsikeliu, o vairuotoja man sako "Aš galvojau, kad spėsi pravažiuoti". Taip, kad net tuščiam kelyje kur yra šviesoforas būtinai pasitaikys kas nors durno, jo nematančio. Memento mori, o baimė praeina. Aš važinėsiu kas beatsitiktų, net jei kokia didelė nelaimė atsitiks. Ir daug kam taip yra.
2008 Gegužės 15 14:27
Narys
50cc *
#64    

vat idomu kokie jausmai apsilanko tarkim V.Rossi lenktyniu trasoj... :) ar egzistuoja MOTOGP lenktyninkams baime ..
2008 Gegužės 18 21:01
Enduro man'as
400cc ***
Avataras
#65    

MotoGP vyrukai manau bijo technikos klaidu ir smeliuko posuki ;)

Man kad ir siandiena vaziuojant misko keliuku (klaikiai vingiuoti 3-5km) dienos metu visada kirba mintis kad masina gali sokti uz sekancio posukio, juk nepamatys manes.. arba medziai arba masina bus.. nakti ten daug saugiau jauciuos, juk visada pamatysi jei kas atvaziuoja... lieka tik nedidele baime del sernu :-] o siaip asfalte, miestuose, visur galvoju, kad esu kaip vaiduoklis, nematomas. Itin atsargiai vaziuoju su balastu gale.. Siaip reikia jaustis drasiai, nepasimesti praradus kontrole ir svarbiausiai nepervertinti saves (lengva mum cia kalbeti ;)
2008 Gegužės 18 21:16
Narys
50cc *
#66    

nu jo , technikos klaidos daug lemia.. isivaizduok jei lekiant daugiau nei 300 uzkaltu motora.. draugas pasakojo, vienam betvaziuojant ivyko toks dalykas, pasekmes - nepavydetinos.
2008 Gegužės 19 20:11
Pėsčiasis stunter'is
500cc ***
Avataras
#67    

gal nereikia taip žiauriai pasakot,,,be mūsų gretos greit praretės :D DDD
2008 Gegužės 19 23:35 Dabar pėščias
Keliauninkas
800cc *****
Avataras
#68    

Baimė, bei adrenalinas nekokie bendrakeleiviai. Su jais keliaudamas tik bėdos prisišauksi. Bijodamas stabdį paspausi, kai rankenėlę pasukti reikės. Su ardenalinu užgazuosi, kai stabdyt laikas. Reik išmokti šaltais nervais važinėti, bei racionaliai mąstyti, kokia situacija kelyje bebūtų, be neigiamų emocijų ir buduliškų užsiliepsnojimų. Tai reikalauja gero psichologinio pasiruošimo, gal kai kam ir sunku, sakysite, bet be jo dažniausiai klaidos ir įvyksta, kartais ir skaudžios. Autogeninės treniruotės gal padės, ar joga, galų gale psichologai yra, patarimų duos. Nei vienos sporto šakos čempionai be to neapsieina kovoje dėl aukštumų.
Lengva čia patarimus davinėti. Geriau patarkite kaip pagiriotam atsikratyti baimės, kai kiekvienos šienapjuvės pro šalį važiuodamas motociklu išsigąsti.
2008 Gegužės 20 00:38
Gatvinis
250cc **
Avataras
#69    

Anksčiau buvo baime guldyt motociklą posūkiuose, bet mažytės treniruotės aikštelese viską sutvarkė, dabar netgi patinka, kartais dar atsiranda tokią jauki baime slankiojant tarp mašinų kamščiuose... (pralysiu ar nepralysiu tarp jų ?) :S
2008 Gegužės 20 03:02 Rebellious ”
Narys
250cc **
#70    

Vakar kelis kart pastačiau an vieno beveik statmenai, ant ribos ko gero, tai atrodė, kad kuproj drakono dygliai išdygo kaip pašiurpau (s) , dar šiandien nedingsta nuojauta, kad jei ir toliau tobulinsiuos šia linkme gali būti boomboom :| , bet azartas pravažiuot kasdien vis daugiau vienke kolkas laimi. Guldant irgi teko ribas pajaust, kai priekis mėtytis pradeda, tai dabar atsargiau tai darau ir tam baimės nėr ;)
2008 Gegužės 20 18:18
Narys
25cc *
#71    

Baisu. Baisu pries, baisu po vaziavimo. Baisu kai paklausau pasakojimu apie griuvimus, traumas zutis ir pan. Dar baisiau pasidare kai perskaites knyga suzinojau, kad mano refleksai man trukdo vairuoti. Baisu sukti gazo rankenele posukyje ir dar baisiau pasidaro kai suvokiu, jog nesukant rankeneles dideja griuvimo tikimybe...

Baimiu daug, bet vis tiek sedu ir vaziuoju. Ir kaip jau minejo kiti, azartas daro savo...
2008 Gegužės 21 16:10
Pėsčiasis narys
50cc *
Avataras
#72    

na, sako bijoti nera pavojinga, ji vercia apgalvot ir but atidesniu.. bet va jau baimei pasiduoti tai negerai ;)
2008 Gegužės 27 12:32
Kva
Optimistas
500cc ***
Avataras
#73    

Vakar bene pirma karta atsisedau ant moto. Pries tai yra teke pries kokiue metus 7 gal ir tik tiesiojoj biski pavaziuoti su cioperiu.
Prsivareme is kauno vakar jau mano moto Honda. Prie draugo darbo nusprendziau pasimokyt vaziuot. Patiko nerealiai, labai smagu biski suktelt rankena, bet kolkas bijau visko... Duobiu, esfalto nelygumu, smeliuko, stabdyti staigiau, apsisukti ir t.t.
Vienas apsisukimas nepasiseke, dabar ieskosim naujos stabdziu rankeneles, bet visiem pasitaiko.
Kolkas apie vaziavima i miesta net pagalvot nenoriu, bet tikiuosi ateis ta diena kai baimes baigsis...
2008 Gegužės 27 13:59 Crazy Rider
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#74    

citata: "gatvese loxus/bobas/sodininkus/gezus uzmatau per puskilometri iki ju, galiu jau but aiskiaregiu ju busimu veiksmu apie kuriuos jie patys dar matyt nenumano net, tas labai dabar padeda vazinejant su moto." (+)

todėl kai pamatau vieną iš tokių eismo dalyvių, ypač prieš sankryžą, greitis mano jau būna sumažintas iki 20 km/h
2008 Gegužės 28 08:54
Narys
250cc **
Avataras
#75    

gimęs šliaužiot - skraidyti negali. Jei bijai, važiok su troleibusu
2008 Gegužės 29 23:06 I got a need for speed
Narys
50cc *
#76    

man tai pvz baime labai greit dingo per 1-2men ;)
2008 Gegužės 30 22:52
Narys
50cc *
#77    

kai nusipirkau dabartiny moca pirmas dvi dienas buwo baisu pirma antra pavara su gazu zaist, atrode kad apsiverst gali, antra diena pradejau jaust kad priekinis ratas jau atsiplesia nuo zemes, trecia diena jau siek tiek vaziavau ant vieno, po pusantros sawaite jau megavausi vaziavimu vienetu, bet vis dar baisu kad perverst gali labai lengvai.. nors jau pora menesiu vaziuoju, buwo ir kritimas, tiesa stabdant, paslydau ant smeliuko, po poros valandu praejo jau ta baime bet daug labai uprisidaboju galimo smelio ant kelio, ko labiausiai issigandau ir dabar vazinedamas stipriai prisidaboju tai laukiniu gywunu, vaziavom tryse uzmiestyje, kelias tiesus ir tuscias, jokiu salutiniu keliuku, greitis buwo apie 250 ir ant kelio issoko stirna, draugas vaziuodamas priekyje vos ne vos pranere pro ja o as tiesiai y ja, visa laime kad kabinau tik galines kojas, pats truputy susimeciau, ir pajutau daug garu, supratau kad radijatoriu prakirto, sustoje radom sos stirnos koja nuplesta, o ji pati pabego dar, siaip ne taip partempe mane iki namu ir gal tik po pusvalandzio pradejau suvok kuo tai galejo baigtis.. visas drebet pradejau, dabar vaziuodamas gan toli ziuriu ir y kelkrasty, ir vos tik pradejus temps bijau greiciau vaziuot, nes dar pries akis stovi tas vaizdas..
2008 Birželio 2 22:31
law
Narys
25cc *
#78    

man pvz yra tik viena baime "mentai" , mane krato kai juos pamatau, ne nezinau ka daryt, gal reik pora kart sustot kai stabdo, kad priprast prie ju :-)
2008 Birželio 2 22:57
Narys
50cc *
#79    

Citata:
Cituoju: law
man pvz yra tik viena baime "mentai" , mane krato kai juos pamatau, ne nezinau ka daryt, gal reik pora kart sustot kai stabdo, kad priprast prie ju :-)


na cia tai geras :-]
2008 Birželio 2 23:17
Pėsčiasis narys
50cc *
#80    

http://www.youtube.com/watch?v=cGzM1YgyN6c&feature=related

kiek drasos reikia turet, kad galetum lenkt kita motocikla, kuris vaziuoja 299km/h (pagal spidometra) ir dar taviskiam nuo galios priekis kyla...?

siaip del baimes... savo moto dar kolkas neturiu, A kategorijos taip pat (bet siemet planuoju issilaikyt), turejau galimybe visa nakti pasivazinet su HONDA NS1 Kaune, tai baimes pilnos kelnes buvo pirmas 2 valandas... (per kuriuos etapais maksimalus greiciai kas mazdaug kas 20 minuciu kilo po ~10km/h, o po to galejau Karaliaus Mindaugo prospekte ir visa greiti isvystyt :) (~95km/h :P ) bet ir vazinejant ramia vasaros nakti, kai masinu tik vienetai vaziuodavo, vistiek labai atydziai ziurinejau, kad neislystu koks pacanas is skerzgatvio be sviesu... zinoma, patirtis su masinom daug duoda, nes jei ant keturiu ratu pripranti prie sunkaus eismo, tai su dviem turetum lengviau priprast nei tas, kuris neturi padoraus masinos vairavimo stazo...

O siaip tai, kiek zinau, dazniausiai avarijos ivyksta del durniavimu ir sveiko proto nepaistymo... statistikose kaupiamos tik tos avarijos, kurias kasnors pranesa policijai... o dauguma avariju yra nusliapiamos.

kol neturiu savojo plieninio zirgo, galiu tik ziuret ivairius filmukus youtube apie vairavima, visokius pamokymus ir svarbiausia avarijas... jas ziurint tikrai susimasta ir mokiniesi is svetimu klaidu.

pvz:

http://www.youtube.com/watch?v=v0-TqE4aWX4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XHJPVtmwhS4

http://www.youtube.com/watch?v=qerWPwhsKgM

http://www.youtube.com/watch?v=LKFqpZ17H_w&feature=related

ir dar daug daug kitu...

Tad jei vadovaujiesi sveiku protu, isivaizduoji save nematoma kelyje, galvoji uz kitus (isivaizduodamas visas galimas kitu eismo dalyviu vaziavimo trajektorijas), esi su kokybiska apranga, ir turi nemaza kieki nuvaziuotu kilometru savo saskaitoje, tad turetu baime sumazet iki minimumo (bet jokiu budu negali visiskai isnykt, nes tada neberupes visi anksciau isvardinti dalykai)
 
2008 Birželio 3 01:06 ;)
Rimtas
800cc *****
Avataras
#81    

Kai kurie dalyviai kalba apie baimę, kai visų pirmiausiai reikėtų turėti bent kiek elementaraus proto :V
2008 Birželio 14 12:47 Batuotas katinas
Pėsčiasis narys
50cc *
#82    

tikro a.... pasakojimas nr.82
2008 Birželio 14 15:19
Narys
50cc *
#83    

Siaip gera tema, dabar pagalvojes apie baime, tai manau, kad nelabai jos ir buvo, buvo tik pirma kart islindus i gatve, nes is sono gatve atrode baisiai, taciau
greit isiliejau i srauta... pats pradejau nuo 50 cc , ir po truputi galingyn einu, gal todel baimes jokios nejauciu. Kiek pastebejau, daugelis pradejo nuo galingu motociklu, gal dar tai itakojo ju didele baime..
2008 Birželio 17 11:25
Narys
250cc **
Avataras
#84    

vairavimo mokykoje visa baime praeina ;)
2008 Birželio 18 00:14
Narys
125cc **
#85    

Is savo patirties galiu pasakyt kad baime pradedanciam vaziuot visada yra. Kai pirma kart isvaziavau i miesta baime buvo bet draugas sake viskas bus ok ;) bet neviskas taip sklandziai isejo,pirma kart gyvenime vienke iskeliau:p ir manau visai neblogai isejo xD bet tuo metu jau galvojau kad krisiu.Ir kiek perskaites komentaru tikrai pritariu tai minciai kad tegul ta baime islieka visa tavo gyvenima,nes kitaip pasidarysi nesaugus eismo dalyvis ;)
2008 Birželio 18 01:09
Narys
50cc *
#86    

is pradziu praeina, po to nusiliuobi nesekmingai ir vel pareina
2008 Birželio 18 15:33
Optimistas
400cc ***
#87    

Pirma barme, paskui durnumas :) . O siaip man bent, praejo greitai labai :) .
2008 Birželio 18 18:01
Narys
250cc **
Avataras
#88    

Visu pirma protingas zmogus nepirktu britvos,cia jau yra liga....O kas del baimes,tai apie tokia pats asmeniskai negalvoju,spaudi kiek aijna ir jauti kaifa...Apie baime pagalvoji tada ,kai jau buna po laiko.....Jei vien galvociau apie baime,turbut lipt ant britvos nereiktu :)
2008 Birželio 19 01:04 Honda CBR 1000RR
Rimtas
800cc *****
Avataras
#89    

Citata:
Cituoju: Jupitero
Visu pirma protingas zmogus nepirktu britvos,cia jau yra liga....O kas del baimes,tai apie tokia pats asmeniskai negalvoju,spaudi kiek aijna ir jauti kaifa...Apie baime pagalvoji tada ,kai jau buna po laiko.....Jei vien galvociau apie baime,turbut lipt ant britvos nereiktu :)


Protas ir pomegiai - nelabai susiję dalykai. Motociklas nepriklauso nuo išsilavinimo ar sugebėjimų.

Bet nuo proto tikrai priklauso, ar "spaudi kiek aijna ir jauti kaifa", ar šiek tiek pasvarstai ir įvertini aplinkybes pirma (h)
2008 Birželio 19 09:49 Batuotas katinas
Narys
250cc **
Avataras
#90    

Nu aplinkybes leidzia,spaudi,neleidzia,vaziuoji letai.....Visas menas turbut yra protas...Netinkamu momentu paspausi,ir gali baigtis liudnai..Kaip sakant reikia islaikyti salta prota.Kol man tai asmeniskai pavyksta,viskas ciki.Bet kaip kazkas sake,isvaziuoji,ir nezinai,ar tu grisi.Linkes paneigt sita teigini :Z
2008 Birželio 19 11:05 Honda CBR 1000RR
Puslapiai: 12345..9




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17