Motomanų Diskusijos » Klausimai / Pradedantiesiems » Per kiek laiko pradingsta baimė?

| 2006-10-14 Vycia | 262/262225 žinut.
 
Puslapiai: 1..6789


 
Narys
50cc *
#211    

Pradzioj tai as irgi bijojau truputeli kai pasukdavau ant gazo rankenos bet paskui pripranti ir tai buna smagu.
2009 Rugpjūčio 19 19:10
Narys
50cc *
Avataras
#212    

Daug čia įvairių nuomonių,daugelis teiginių ir teorijų teisingos,bet net ir perskaičius viską ta baimė nedingo (1-as batonėlis jau buvo per lietų) , bet forumas nepadės jei nenugalėsi ir neperlipsi per save , o tai primena kiek tai AA (anoniminių alkoholikų) susirinkimą: aš toks ir toks ,aš bijau... :-] ...visi ploja ir sako šaunuolis mes irgi bijom :O čia aišku aš su šiokia tokia ironija,nes ir pats bijau, bet užsispyriau savo baimę anksčiau ar vėliau nugalėt...
2009 Rugpjūčio 21 16:09
Savižudis-entuziastas
400cc ***
Avataras
#213    

Citata:
Cituoju: Kapito
...o tai primena kiek tai AA (anoniminių alkoholikų) susirinkimą: aš toks ir toks ,aš bijau... :-] ...visi ploja ir sako šaunuolis mes irgi bijom :O ...

:D geras palyginimas :D (y)
2009 Rugpjūčio 22 14:03 Naujokėlis... ;)
Narys
25cc *
#214    

Nežinau, man baimė pirmom dienom buvo tokia, kad baisu suktelt rankena, kadangi su pirmu enduru islindau ant keliuko, asfalto ir pan., o tada kaip tik buvo sniegas - ledas ir pan. Tai su gazu atsargiai labai elgiausi, pirma karta ant moco normaliai atsisedau ir dar vasario menesi :D bet gan greitai ipratau, po poros dienu ciuozinejau kaip isejo ir nieko. Aisku, batonu buvo, bet linksmu ir neskaudziu.
O aplamai, tai manau, kad baime visada islieka, ypac tam tikrose situacijose. Vaziuoti jau aisku, nebebijai, bet kai netiketai koki gala uzmeta, ar pan., tai automatiskai tuo metu issigasti. Zodziu, viskas cia normaliai. Nelakstykit kaip besmegeniai ir bus visiems geriau. Jei jau spaudi - spausk su protu. Cya!
2009 Rugpjūčio 22 14:29
Čioperistas
800cc *****
Avataras
#215    

Labai tinkama citata šiai temai:
Savisauga sustiprėja tuomet, kai mes susikaustome, tampame pasyvesni. O susilpnėjusi savisauga – atakuojančiųjų ir agresyviųjų bruožas. Tačiau dauguma skaudžių avarijų kelyje ir vyksta būtent todėl, kad prarandamas savisaugos instinktas.“
2009 Rugpjūčio 22 14:36
Plentinis endūrininkas
600cc ****
Avataras
#216    

na nežinau, šį sezoną tikrai daug važinėju. Savo jausmų baime tikrai nepavadinčiau. Atsargumo reikia, o baimė tik trukdo kritiniu atveju blaiviai mąstyti.
2009 Rugpjūčio 23 12:38 05' DL 650 Wee-Strom
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#217    

Baimė niekada nedings. Kaip ir tos duobės ne vietoje ir ne laiku, smėliukas ar "klevo lapas" netikėtai lekiantis per raudoną. Pats nevažiuoju įsitempęs,atsipalaiduoju (tik ne per daug) sėdėdamas ant motociklo ir mėgaujuosi jo teikiamu malonumu. Baimė visada tūnos mumyse giliai,ir man asmeniškai ji niekada netrukdys....patyrę vairuotojai net nebegalvoja apie tai,nes kaip pradedi galvot apie tokius dalykus,pradedi per daug saugotis ir žymiai greičiau patenki į nemalonią situaciją ar,neduok Dieve, pagauni batoną nei važiuodamas atsipalaidavęs,bet atsargumas ir savisauga visada turi būti savo vietoje-mūsų galvoje. Taigi Sėkmės kelyje! :)

[Redaguota 2009-8-28 zelwiux]
2009 Rugpjūčio 28 20:47
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#218    

Gailiausiai kaip sako Ignas....Kažin ar visi suprantame ko mes iš tiesų bijome? Yra ne viena tos baimės atmaina. Pvz.: Baimė kad supilsi motociklą,baimė dėl savo sveikatos,baimė dėl kitų eismo dalyvių neatsargumo,baimė važiuojant mišku (kad išbėgs tarkim ant kelio stirna) ir t.t. Iš dalies visos šios baimės mums bent iš labai mažos dalies tiks,bet nereiktų per daug apie tai mastyti...tiesiog mėgaukitės motociklu,jis sukurtas ne tam kad važiuotumėt kaip prisišikę,atsiprašant,o tam kad bent vienas džiaugsmas būtų jūsų gyvenime!
2009 Rugpjūčio 28 21:12
Narė
50cc *
Avataras
#219    

Vaj vaj, aš tai po prakaitu grįžtu mieste prisivažinėjusi, nes esu visiška naujokė. Užgęstu sankryžoj, įjunginėdama posūkį amžinai supypinu, ir visoks kitoks naujokiškas šlamštas... O miestelis tai Vilnius, ką padarysi. O užmiestyje visąlaik atrodo, kad mane vėjas nuo kelio nupūs. Net pačiai juokinga :-]

[Redaguota 2009-8-30 scopy]
2009 Rugpjūčio 30 14:17
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#220    

Citata:
Cituoju: scopy
Vaj vaj, aš tai po prakaitu grįžtu mieste prisivažinėjusi, nes esu visiška naujokė. Užgęstu sankryžoj, įjunginėdama posūkį amžinai supypinu, ir visoks kitoks naujokiškas šlamštas... O miestelis tai Vilnius, ką padarysi. O užmiestyje visąlaik atrodo, kad mane vėjas nuo kelio nupūs. Net pačiai juokinga :-]

[Redaguota 2009-8-30 scopy]


Na Vilniui tikrai sunkoka turėtų būti....per daug pas tave baimės. Pvz,važiuodamas mieste neseniai,galvojau,kad aš nesimėgauju važiavimu,o važiuoju pakankamai įsitempęs,taigi maloniam važinėjimuisi skirtas užmiestis,kur daug vingių,nes miestas per daug judri vieta,tau reikia vis stebėti aplinką,kitus eismo dalyvius,užmiestyje nereikia tieki daug to naudoti.
2009 Rugpjūčio 31 16:39
Narys
25cc *
#221    

Po miesta is vis nera ko vazinet . Geriausia kokiu geru keliu kur kuo maziau masinu. (Ypac merginoms :P ) ,o po miesta tai nebent jau is reikalo. O dar jai nepriprates tai geriau stengtis kuo greiciau is miesto isdumt :-] . Pvz su ciopu judremia ir sudetingame mieste gana sudetinga. Jau geriau su kokia britvute pro tarpelius palekiot :-)
2009 Rugsėjo 1 18:47
Britvininkas
500cc ***
Avataras
#222    

na man pries sedant an moto yra siokia tokia baimele,galim ir taip pasakyti,bet kai pradedu vaziuoti,tai viskas ok. na gal sitie staigesni posukiai yra dar nejaukus,manau daugialam ypac pradedantiem posukiai,moto guldymas yra didziausias baimes faktorius.. ;)
2009 Rugsėjo 1 19:48
Enduro man'as
500cc ***
Avataras
#223    

as manau kad nereik maisyti atsarguma su baime.be jei bijotume visko ka cia visi paminejo tai niekada ant moto ir neuzsestume.o apie guldyma ir zviruotus posukius kuriuose galyma nuslysti,tai greiciau patirties nebuvimas.be kai igausi patirties: zinosi ka pats sugebi ir moka,ka mocas gali.tai slystantis galas bus ne baime o malonumas.be pats vazinedamas kartais nepajauciau kaip ant posukiu pasuku akseleratoriu ir galas slysta..ir daugybe kitu dalyku...jei bijai vilko-neik i miska..o as taip pasakyciau:jei bijai batona pagaut,stirnos,ar kas isirez i tave,tai sesk ant moto ir nugalek savo baime ;) .be sedejimas ant moto neapsakomas malonumas (jow) tad lekim i gatves, kelius. :-] bukim atsargus, saugokim save ir kitus.bet swarbu nepersistengti. :-]
2009 Rugsėjo 1 20:54 ENDURO - gimes plaukti purvais, asfaltu neskraidysi. :D
Enduro man'as
500cc ***
Avataras
#224    

ir jau kaip kazkas minejo,negali but per daug isitempes,be negalesi blaiviai mastyti ivairiose situacijose.paprasciausiai: sedi-vaziuoji-relaksuoji-ir matai kas vyksta aplink tave. ;)
2009 Rugsėjo 1 20:58 ENDURO - gimes plaukti purvais, asfaltu neskraidysi. :D
Narys
25cc *
#225    

Visi cia sneka apie pirmus pirkimus 1000c, mano pirmas moto toks ir kaip kazkas rase su auto paraizes vairavimo igudzei yra, o jie nesvarbu ar su mocu ar su auto ar su rogem, mieste tos pacios taisykles, tos pacios bobos, gezai ir kiti diedukai maisos, ir koki bepirksi ar 1000cc ar reaktyvini jei proto turi iskart nelakstysi ir jau veliau pramokes lakstysi kur galima ir imanoma o ne visur. Viska duoda kose galvoi ir pimpio kietumas :D Autoriui pridursiu, jei baisu mieste tai arba sedek namie arba ir pats ji pradek gazdint ;) :D

[Redaguota 2010-1-25 Mobster]
2010 Sausio 25 20:00
Narys
600cc ****
Avataras
#226    

Baime kaip AIDS, jei pasigavai, tai visam gyvenimui :-]
2010 Sausio 25 23:06 Horas
aš ne stabdis, aš lėtas gazas
Classic'as
500cc ***
Avataras
#227    

Atgaivinta tema :) Prisiskaiciau cia laiko turedamas, na, bet kai kurie "broliai saunuoliai" tikrai nustebino savo rasliava. Galiu pasakyti taip, kuo jaunesnis, tuo maziau baimes, tai yra atsargumo. Tuomet galvoji, kad viska gali, esi kieciausiai valdantis ratus, ir dzin kiti eismo dalyviai. Na taipogi lakstem kazkada, kokios dar baimes? O ner baimes - nera atsargumo. O cia jau kaip kam pasiseks. Kas dabar anapily, kas neigalus, o kam net kritimo nebuvo ne vieno. Vat kai jau protas paveja metus, atsiranda atsargumo jausmas, kuri galima pavadinti baime. Tuomet atsiranda ir kiti eismo dalyviai, supranti, kad nesi visagalis ir supranti, kad KELIU EISMO TAISYKLES sumastytos ne siaip sau. Musu salyje kelyje dar ilgai nebus saugumo jausmo, nera vairavimo kulturos, nepaisomos ket, prasta keliu danga ir n priezasciu. Todel tas baimes jausmas priklauso nuo turimos patirties, nuo pacio vairavimo iprociu ir isoriniu veiksniu. Jei cia pasigilinti i rasliava, tai daugelis "giriasi" nepagrista baime, t.y. paciu susikurtom ekstremaliom situacijom - per didelis greitis, ypac miestuose, posukiuose, ratu kilnojimai ne tam skirtose vietose ir pan. Tokiom baimem manau tikrai nera ko girtis.
2010 Sausio 26 00:40
Britvininkė
400cc ***
Avataras
#228    

Kam isvis reikia ,kad ta baime dingtu? Jeigu jinai dings , tada greitu metu ir galva nuo peciu gali dingti :)
2010 Sausio 26 17:40 Live For Ride
Narė
125cc **
Avataras
#229    

As taip pat manau, kad siokia tokia baime naturalu ir sveika, kaip jau ir daugelis turejo omeny. Kiekviena karta vaziuodama truputi bijau, bet nevaziuoti ant 2 ratu irgi negaliu, jau geriau mirtinai bijosiu bet vistiek vaziuosiu. :D :)
2010 Rugpjūčio 13 15:30 Drive like a DEVIL ... ... feel like a GOD!
Narys
800cc *****
Avataras
#230    

Nzn is kur ta baime, jei labai bijai, manau daznai darai nereikalingas klaidas.. As tai ne baime jauciu, o pagarba, kuri ir neleidzia vazinet be proto.
2010 Rugpjūčio 13 18:06 Tai va taip va
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#231    

Dazniausiai bent jau man baime ateina po laiko.. Buna pralendi kur mieste, ar paspaudi keliuky vingiuotam kokiam ir tik numetus gaza pagalvoji, o jeigu.. gal ir ne tu busi kaltas, bet galva tai tavo.. Tada bijai to kas galejo atsitinkti ir daugiau taip nebedarai, kad nereiktu bijot :) aisku buna tokiu drasiu uztemimu.. adrenalinas kartais irgi gali pakisti koja. As uz KET, bet pripazinkim, kad kartais ju laikytis neiseina. Linkiu, kad tu kartu butu kuo maziau (+)
2010 Rugpjūčio 13 21:22 Motociklų slaiderių gamyba
Narys
400cc ***
Avataras
#232    

sitas yra mano pirmasis sezonas ant 2 ratu.... didziausia mano baime lietus ir posukiai..... tikiuosi kad ta baime su laiku sumazes taciau nenoreciau kad jis visiskai dingtu
2010 Rugpjūčio 14 02:33
Are
Čioperistė
250cc **
#233    

Pas mane baimė pranyko antrą kart asisėdus ant motociklo.
Kristi tiek pat smagu, kiek važiuoti (man).
Tas nedingstantis pavojaus jausmas, manau, kaip tik ir masina važinėtis motociklu... atsiranda jo, kaip narkotiko poreikis.
Aš manau, kad kiekviena baimė nugalima... tik reik proto pagalbos.

O tas neapsakomas ,,nuogumo'' jausmas, kurio niekada nepatirsi sedėdamas mašinoje...
2010 Rugpjūčio 14 13:19
Are
Čioperistė
250cc **
#234    

Citata:
Cituoju: Kanteris
Dazniausiai bent jau man baime ateina po laiko.. Buna pralendi kur mieste, ar paspaudi keliuky vingiuotam kokiam ir tik numetus gaza pagalvoji, o jeigu.. gal ir ne tu busi kaltas, bet galva tai tavo.. Tada bijai to kas galejo atsitinkti ir daugiau taip nebedarai, kad nereiktu bijot :) aisku buna tokiu drasiu uztemimu.. adrenalinas kartais irgi gali pakisti koja. As uz KET, bet pripazinkim, kad kartais ju laikytis neiseina. Linkiu, kad tu kartu butu kuo maziau (+)


Arba linkėk, kad KET atsirastų nuolaidų motociklininkams ;D
2010 Rugpjūčio 14 13:23
Narys
125cc **
Avataras
#235    

Jei del merginu, tai manoji pirma karta kai uzsedo vaziuoti uz vairo bijoje begalo, manau kaip ir visi :)
O antra karta vis drasiau ir drasiau :) Tiesiog manau ta tokia nezinios baime praeina po keliu vazinejimusi, o savisaugos inkstinktas nepraeina niekados (iskyrus kaikuriuos skraiduolius) :)
2010 Rugpjūčio 14 13:36 Q: What's the cheapest thing on a BMW Motorcycle?
A: The rider
Vėjavaikis
400cc ***
Avataras
#236    

...kas turi baimes pilnas kalnes vaziuojant motociklu, tam reiktu pamastyt apie masina kaip transporto priemone...
2010 Rugpjūčio 15 11:43 http://www.z1000-forum.de/gallery2/v/KatinaZ/
Ekstremalas
500cc ***
Avataras
#237    

bijai vilko neik i miska.. taip ir cia,jei bijai susizaloti tai sedek kokiam sklepe ir galbut niekas nenutiks :)
2010 Rugpjūčio 15 14:01
Donoras
1100cc *****
Avataras
#238    

važiuot reik ne su baime, o su sveiku protu :) kaip ir turėt papankamai sveiko proto nevažiuot su plikom ar medinėm padangom, prastai veikiančiais stabdžiais, ar pakabos elementais :)
2010 Rugpjūčio 15 15:10 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#239    

Citata:
Cituoju: Are
Kristi tiek pat smagu, kiek važiuoti (man).


Tas geras.. (s) negalvojau, kad yra tokiu zmoniu :-]
2010 Rugpjūčio 15 20:32 Motociklų slaiderių gamyba
Are
Čioperistė
250cc **
#240    

Citata:
Cituoju: Kanteris
Citata:
Cituoju: Are
Kristi tiek pat smagu, kiek važiuoti (man).


Tas geras.. (s) negalvojau, kad yra tokiu zmoniu :-]


Kamikadzės MC ant posukio mes sukam gazo rankenėlę :D DDDD
2010 Rugpjūčio 16 16:29 redagavo Are 2010 rugpjūčio 16 17:15
Puslapiai: 1..6789




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17