Motomanų Diskusijos » Likimo broliai užsienyje » Motomanai Anglijoje » Kaip išmokti saugiau ir geriau vairuoti motociklą?

| 2011-02-15 kikis | 66/41176 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#1   +7  

Kaip išmokti saugiau ir geriau vairuoti motociklą?

Dauguma is musu galvoja, kad esam gan neblogi motociklininkai. Ir as ne isimtis. Bent taip galvojau...
Issilaikiau teises budamas 16-os, pavazinejau iki 18, issilaikiau teises automobiliui ir motociklas atsidure antrame plane. Uz vaziavima be numerio, mano motociklo teises atsidure policijoj ir reikejo susimoketi bauda. Pinigu baudai nebuvo, del to teises liko policijoj iki siu dienu ;) (pasiseke, kad motociklo teises buvo atskirai nuo automobilio teisiu)
2007 nusprendziau vel sest ant motociklo. Masina vazinejau daug, taisykles moku, problemu nebus. Susiradau vietine mokykla (UK) susimokejau, ir va as aikstelej su kitais mokiniais. Na as kaip ir galva uz kitus auksciau, juk jau turejau teises ir vaziuoti moku. Ziuriu i juos su sypsenele ;) Pavazineje po aikstele, vaziuosim i gatve. Visi vaziuos... o as ne!!! Pasirodo instruktorius neleidzia man dar i gatve vaziuot, nes as tam dar nepasiruoses ir pavojingai vaziuoju. As, tas kuris zinau ir moku viska! Kas per nesamone, kas per mokykla, koks durnas instruktorius. Toj UK visai jie isproto issikrauste!
Galu gale i gatve mane isleido ir neuzilgo turejau teises ;) Bet galvoj kazkas pasikeite. Pasirodo as vairavau motocikla net nenutuokdamas apie pavojus aplink mane. Niekada nenaudodavau "life saver" (pasiziureti per peti pries lenkiant ar sukant) nenaudodavau priekiniu stabdziu (juokas dabar ima pagalvojus) vaziuodavau ne tame begyje ir t.t.
Pradejau analizuot savo vairavima, dar labai daug ka reikia ismokti.
Uzsirasiau i vienos dienos, saugaus vaziavimo kursa su policija
http://www.bikesafe-london.co.uk/
Suzinojau dau naujo. Visiem rekomenduociau pradeti nuo bikesafe kurso. (taip pat draudimo kompanijos suteikia 10% nuolaida po sio kurso)
Kuo daugiau suzinodavau, tuo labiau suprasdavau, kad man dar reikia daug mokytis.
Pries keleta savaiciu susiradau vietine grupe (Kent'e) http://www.rospasmart.com
Jie priklauso RoSPA (The Royal Society for the Prevention of Accidents) http://www.rospa.com/ Esme yra ismokyti motociklininka saugiai ir gerai vairuoti. Mokymo kursas paremtas "The police rider's handbook to better motorcycling" knyga. Taip pat galima laikyti egzamina "RoSPA Advanced Test" Kuris skirstomas i "Gold" "Silver" ir "Bronze". Testas turi buti laikomas kas 3 metus.
Labai gerus atsiliepimus turi sie kursai http://www.i2imca.com/ i kuriuos bandysiu papulti ;)
Kiek zinau, keletas motomanu jau eina sia kryptim, ko ir jums visiems palinkeciau.
2011 Vasario 15 13:21 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
900cc *****
Avataras
#2   +1  

Kaip išmokti saugiau ir geriau vairuoti motociklą?

Atskymas:daug vazineti. Jokie kursai taves neismokys tiek kiek daug prasuktu kilometru.
2011 Vasario 15 14:59
Narys
600cc ****
#3   +2  

Citata:
Cituoju: marihuana
Kaip išmokti saugiau ir geriau vairuoti motociklą?

Atskymas:daug vazineti. Jokie kursai taves neismokys tiek kiek daug prasuktu kilometru.


kaip autorius jau ir netiesiogiai minėjo, žmogiškumui būdingas toks vienas kvailas įprotis sistėmingai kartoti savo įpročius. Gyvenimas yra dinamiškas, netgi KET, pats požiūris į vairavimą, elgesį ir kultūrą kelyje su laiku keičiasi. O kai mes įprantame kažkokį veiksmą daryti, tai jį kartojame pastoviai, nepaisant to kad jis galbūt jau seniai atgyveno, yra neracionalus arba netgi klaidingas. Todėl LABAi gerai yra tokios vietos, kur po "ilgosios pertraukos" grįžęs žmogus, tą dalyką išmanančių specialistų yra pamokomas, pataisomas ir nukreipiamas teisinga kryptimi. Aišku, viso to nereikėtų, jeigu vairavimo mokyklos būtų organizuojamos taip, kad jų užduotis būtų ne kalti pinigus ir ruošti vairavimo egzaminui, o ruošti galvą kelyje turinčius piliečius. Labai džiaugiuosi, kad tokių, kaip temos autorius, vis dar yra ant žemės.
2011 Vasario 15 15:13 Heaven Can Wait to Another Day
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#4   +4  

Vazinek nevazinejes, jei nezinai kaip teisingai vaziuot. Patciam imanoma ismokti, bet darant didelias klaidas, kurios kainuoja labai daug, kartais net gyvybe. As i metus po 10000 myliu prasuku. Dabar reikia keist savo vaziavimo stiliu ir vaziuot taip kaip reikia.
Taip pat noreciau pamineti, kad i tuos kursus susirenka visai ne nepatyre vairuotojai. O tie kurie turi labai daug km/myliu ant savo sedynes. Kad ir kaip gerai jus vairuojate (ar jum taip atrodo) pabandykite nemokama pamoka (UK) vienoje is RoSPA grupiu. Pirmas vaziavimas su instruktorium yra nemokamas. Ir po poros valandu vazinejimo, ivairaus tipo keliais, paklausykite ka apie jusu vaziavima mano kiti. Ir jau poto spreskite, ar jums reikia dar mokintis ar jus zinote absoliuciai viska. RoSPA kursai yra nemokami. Neskaitant £50 metinio mokescio. Visi instruktoriai dirba savanoriai, pinigu uz tai jie negauna. Bet kaip taisykle is mokiniu paima £10 padengti kuro islaidas.
Ir vel gi, esme ne RoSPA, esme tame, kad butu noras buti ismokytam.

Vienas is RospaSmart Ride out'u (atkreipkite demesi i siaurus vingiuotus misko keliukus, kur greitis yra 60 m/h 96km/h)
http://www.youtube.com/watch?v=VcLPVbkQpuc
 
2011 Vasario 15 15:15 redagavo kikis 2011 birželio 5 15:51 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
1200cc ******
Avataras
#5   +2  

Citata:
Cituoju: marihuana
...Jokie kursai taves neismokys tiek kiek daug prasuktu kilometru.


Neteisinga. Gera mokykla visada tures kuo tave pamokyti.

P.S. tokiu dar Lietuvoj nera
2011 Vasario 15 15:16 It comes after years going both ways
Narys
500cc ***
Avataras
#6    

Nebutina eiti i mokykla, bet butina atkreipti demesi ko tokiose moko,- kreipti i tai demesi ir stengtis keisti iprocius. ;) "Life saver" nenaudodvau, dabar jai kur didesne spustis ar agresyviau noriu pasielgti, pasitikiu tik tuo, veidrodeliu beveik nereikia.. :S (h) Zinios ir kilometrai daro gera vairuoroja,- BUKIT BUDRUS! (+) :S

Labai gera tema (+) :H
2011 Vasario 15 18:32 redagavo bardyla 2011 vasario 15 18:33
Griausmavaldis
900cc *****
Avataras
#7    

Citata:
Cituoju: Mugen
Citata:
Cituoju: marihuana
...Jokie kursai taves neismokys tiek kiek daug prasuktu kilometru.


Neteisinga. Gera mokykla visada tures kuo tave pamokyti.

P.S. tokiu dar Lietuvoj nera



Kiek zinau Lietuvoje yra enduro mokykla
2011 Vasario 15 22:39 ...nesustabdomas...įsibėgėjam...ir...keičiam stilių
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#8   -1 / +1  

Dar viena is organizaciju, kuri uzsiima saugumu keliuose http://www.iam.org.uk/
In the seven years between 2000 and 2006, around 150,000 motorcyclists were killed or injured on Britain’s roads. Motorcycling can be the riskiest way to travel. For every kilometre travelled, a motorcyclist is fifty times more likely to become a casualty than a car driver.

Safe riders are made, not born.
2011 Vasario 15 23:53 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#9   +1  

pasiskaiciau ir visai patiko mintis nueiti i mokyklele pasitikrint ir tikrai tikiu kad kazka ismokti butu i nauda.. bet orginal nesakykyk kad praktika nieko neduoda-praktika tikrai duoda daugiau daug daugiau nei teorija bet siek tiek reikia ir teorijos poko lengviau susitvarkysi ir toje praktikoje.. jei kas domisi tais kursais arkaip cia pavadinti tai koki birzelio menesi prisijunkciau prie kazko sudalyvauti nes vienas tai tikrai neisiu... :-]
2011 Vasario 18 23:41
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#10   -1  

Gal tai nera visai kursai, kaip mes isivaizduojam. Daugiau, susitikimas baikeriu ryte kavinej, puodelis arbatos, pakalbet trumpai. Pasidalina kas su kuo vaziuoja, instruktoriai, mokiniai. Ir issiskirsto po apylinkes. Vaziuoji lydimas savo instruktoriaus, stebi veidrodzius. Jei jis/ji rodo posukio signala, suki sankryzoj i ta puse. Jei ne ten nusukai, nieko baisaus. Instruktorius aplenks ir nuves teisingu keliu. Pavazineje, sustojat kokioj kavinej arbatos ir aptart tavo vaziavimo. Kur gerai vaziuoji, kur dar reikia pasitemt. Apie tavo vaziavima atzymi tavo knyguteje (Training Record) Paraso data ir pazymius uz tos dienos vaziavima prie kiekvienos grafos. O grafu daug: P.O.W.E.R. Check, General Safety, Deportment and attitude, Forward & rear observation, planning, information (TUG), Road positioning, speed control, gears, acceleration, steering inputs, single bends, multiple bends, overtaking preparation, following/ overtaking position, overtaking execution, filtering/ town riding, slow riding, motorway and dual carriageway, single track roads, roundabouts and junctions, overall polish.
Pazymiai nuo 1 iki 5. 1- Significant training required, 2- some specific areas of weakness, 3- competent performance some errors, 4- competent performance high level of skill, 5- consistently at high level of skill.
Po pirmo vaziavimo negavau nei vieno 5. Gavau penkis ketvertus, visi kiti trejetai ;)
Pavazineji savaite, kita vienas. Poto kokiam sekmadieniui vel nuvarai pas instruktoriu, pravaziuojat kartu, vel suraso klaidas ir pazymius i knygute. Sako, normaliai, po kokiu 6 pasivazinejimu su instruktorium, buni pasiruoses RoSPA Advanced Riders Test.
Taip pat organizuojami grupes pasivazinejimai po apylinkes, keliones i Europa. Taip pat per metus buna 3-4 paskaitos. Cia taip mano grupej RospaSmart, kitose grupese/ organizacijose mokymas skiriasi, bet esme panasi.
2011 Vasario 19 00:21 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#11    

opaaa tai cia nejuokas.. cia reikalu kaip kiaule pasipjovus :-] . na supratauuu. na itariu kad cia per rimta viskas man daug laiko reikia visam sitam. galvojau diena kita ir viskas o cia se tau.. (s)
2011 Vasario 19 00:38
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#12    

Tada lieka Bike safe London. £45 http://www.bikesafe-london.co.uk/ viena diena.
Arba/ir galima i vienos dienos apmokymus http://www.i2imca.com/page9.htm kainos nuo £75. Tiesa jie tolokai randasi, York'o apylinkese. Bet jei zmoniu surenka, atvaziuoja i Kent'a. As domiuosi siais kursais, jei atvaziuos i Kent'a, duosiu visiem zinoti.
2011 Vasario 19 00:47 redagavo kikis 2011 vasario 19 00:50 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
500cc ***
Avataras
#13    

Kiki,
As po pastaruju zinuciu nebepritariu, cia persipyne, nuo- saugumo vazinejant iki vazinejimo pagal taisykles.. :S
Vazineti ir zinoti saugumo pagrindus jo (+)
Bet RoSPA, tai cia jau biski perlenkta.. Jai pagal tai vazinesi- tai ''nafig'' motociklas? Kabrioleta nusipirkai ir bruzini sau :-] :S
2011 Vasario 19 19:23
Narys
500cc ***
Avataras
#14    

I kursus ziureciau is praktines puses, neesu saugus vairuotojas- niekad nebusiu kol nepasensiu :D
Bet info man dauk dave,- net kvailiojant randu dauk naudos, kur kokiose situacijose ka panaudoti.. :S
Bent jau IE galima susitarti su instruktoriumi, pusti savais greiciais.. po to jis pamoko kur ka saugiau galima daryti :S
Manau tikrai geriau, nei imituoti sraige, o po to kai kaukstelsi per rankena- tie principai nebeveiks (s) ;)
2011 Vasario 19 19:29
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#15    

RoSPA instruktoriai ruosia testui/egzaminui. Del to turi vaziuot pagal taisykles. Neislaikysi testo jei vaziuosi greiciau nei leidziama, ar darysi kitus pazeidimus. Bet cia kalba tik apie testa. Taip pat jie ismoko ir saugiai vaziuot, pastebet pavoju, teisingam begi vaziuot, teisingai stabdyt ir t.t. Nemanau, kad patys instruktoriai, kasdieniniam gyvenime nevirsyja greicio, ar nepralekia ant geltono sviesoforo signalo. Dabar vaziuodamas as prisilaikau taisykliu vien del to, kad ruosiuosi testui. Teisingai paskirstyti greiti is 50 zonos i 30. Man vis nesigauna i 30 myliu/h zona ivaziuot tinkamu greiciu. Tai yra nestabdant ir uzkarto uz zenklo vaziuoti 30. Vis as atlekiu per greitai ir tenka stabdyti, arba per letai ir 30 vaziuoju iki zenklo ;) Bet cia mano klaidos ir as mokinuosi. Kiti gal tokiu problemu neturi. Bet as nesakau, kad kasdieniniam gyvenime as i 30 zona ivaziuosiu 30 ;) Nieko neatsitiks jei ieisi truputi greiciau. Svarbu pamatyti kokioje greicio zonoje vaziuoji ;) nes iki siol niekada nepastebedavau ar tai 30, o gal 40 ;) o gal jau 60 galima :) Kur prasideda ir kur baigiasi :)
Vienas is pagrindiniu tikslu yra ismokinti vairuotoja pamatyti viska priekyje, is sonu, uz nugaros. Skaityti zenklus, nes jie ne tik draudzia, bet suteikia labai daug naudingos informacijos, planuojant sekanti veiksma.
2011 Vasario 19 19:57 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
500cc ***
Avataras
#16    

Kaip as ir sakiau, tai dvi temos ;) Tu 70% del visko teisus.. :S
Del likusio, mes kada susede pasigincysim :-]
2011 Vasario 19 20:05
Narys
250cc **
#17    

o i toki susitikima pasigincyti ir as noreciau.. seip gal neitema bet pasakysiu kad auto vairuoju 16 metu ir kasdiena ygudziu praktikos tikrai daug tai seip kaip as vairuoju lietuvos automokyklu instruktoriu neviena (dauguma) galeciau as pamokinti o va su baiku vazineju jau gal 12 metu isju 10 vien po londona igudziu ir patirties taiipat ivalias tureciau o vat tuos praktinius vairavimus noreciau pamatyti kokie kaip kas tu anglu instruktoriai vairuoja.. sutinku kad pazeidimu i valias pridaryciau kas su stabdymu greitejimu ar dar kazkuo bet cia turbut visiem pagrindas yra ismokti saugiai valdyti baika pastebeti situacijas is anksciau ir jas isvengti... beto as asmeniskai manau kitaip galbut nei visi kiti bet esam(su draugais) uzklupti aiksteleje policijos su baikais prie becktono cinema kur stunta lengva mokinames tai kalbejom su policija gaal valanda ar dar daugiau na mentai sutinka su tuo kad visokeriopai mes pranasesni uz juos nes mes gatves vairuotojai mes diena nakti vazinejam o retas policininkas turi po darbo sportini moca ir ju igudziai tikrai menki pasakojo jie apie ju apmokymus bet yra tikrai netas ka igauni pats gatveje.. na gal ir neaiskiai cia priveliau bet sorry :S
2011 Vasario 19 20:35
Narys
400cc ***
Avataras
#18   +1  

katik is bikesafe-london testo.Trumpai sakant verta.Labai patyre policininkai(labai savikritiski,bet cia tik budas leidziantis atsiverti mums ir papasakoti savo isgyvenimus kitiems raideriams grupeje),buvo idomu ir naudinga.Esant norui drasiai eikite(baudu neisrasineje :)
2011 Vasario 20 00:39
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#19    

Pastebejimai is sios dienos pasivazinejimo:
Susitikau su savo instruktore Dani iprastoj vietoj. Atvaziavau truputi anksciau. Ji privaziavo su dar kitu motociklininku. Pristate, Paul'as. Ant nugaros buvo uzrasyta "advanced instructor" Sako jis tave siandien priziures. Vaziuok pirmas, jei reiks jis aplenks.
Siek tiek pavaziavus, Paul'as aplenke. Vaziavau is paskos stebedamas jo vaziavima, issidestyma kely. Poto prasidejo posukiai... mano silpniausia vieta ;) I vieta atvaziavau suzlugdytas. Paul'as, aplenkinejo masinas, ieidinejo i posukius, vaziuodavo ziedu taip sklandziai, saugiai ir greitai, kad jam teko 3 kartus kelyje sustoti ir laukti kol as pasivysiu :V Vietoje, kai pasiekem tiksla, Paul'as nusieme salma. Gal kokiu 50 metu vyras. Jo vaziavime nebuvo nei vieno pavojingo manevro ar neapgalvoto judesio. Likau suzavetas. Beliko mokytis mokytis ir dar karta mokytis...
2011 Vasario 20 16:18 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
500cc ***
Avataras
#20   +3  

Tai pas mus Airijoj tokiu, tik ne instruktoriu, bet siaip airiu su senais fireblade'ais 900 banditais 1200, zzr 1100 dauk buna. Jie sau pucia atsipuste, o tu vejiesi po prakaitu ir tokie vairuotojai link 50metu. :-]
Seniau labai stresuodavau, kaip jie tai sugeba, o man nesigauna.. (z)
Labai gera atsakyma galima rasti besipraktikuojant ant ziedu,- dauguma jauciame baime ir diskomforta posukiuose kazkuriuo periodu.
Tad susiraskite kokius du vidutinio dydzio ziedus ramesneje vietoje ir pasitreniruokite kokias 12val. per dvi savaites. Ziedai turi buti nepertoli vienas kito, kad nepajustumete tiesiosios komforto. Butinai stengites nekreipti demesio i ora,- stenkites prisitaikyti prie salygu ;) :S
Kai pripranti prie dangos, perpranti trajektorijas ir zinai kokiu begiu turi ieiti.. Tada tavo supratimas ir kelyje pasikeicia ;) (h)
Jai oras leis, pasistenkite surade komforto zona didinti greicius :S

Dar del posukiu labai geras video yra, vadinasi TWIST OF THE WRIST, arba CORNERING BIBLE - ziauriai dauk naudingos info (h) :H
2011 Vasario 20 19:36
Narys
400cc ***
Avataras
#21   +1  

as mielai ir kokia mokykla aplankyciau jei cia ji pas mus airijoje butu netoliese.... praejusi sezona pravazinejau gan atsargiai ir tik tiesiosiomis bandydamas priprasti prie moto prie sedesenos apsuku sankabos ( pirmas baikas ) gal but ir si sezona dar vazinesiu ramiau ir atsargiau taciau anksciau ar veliau rekes ismokti guldyta ta moto ir nepasimesti netiketai pamacius staigu posuki
2011 Vasario 20 19:45
Narys
1200cc ******
Avataras
#22   +1  

Citata:
...Dar del posukiu labai geras video yra, vadinasi TWIST OF THE WRIST, arba CORNERING BIBLE - ziauriai dauk naudingos info (h) :H


Twist of the wrist - Keith Code:
http://www.motomanai.lt/s.twist.html

Twist of the wrist II - Keith Code
Dar yra Twist of the wrist DVD Vol. 2

Sport riding techniques - Nick Ienatsch
The Pace - Nick Ienatsch

Performance riding techniques - Andy Ibbott (Keith Code mokinis)

Superbike School UK - Andy Ibbott (sesios serijos)
2011 Vasario 20 20:07 redagavo Mugen 2011 vasario 20 20:10 It comes after years going both ways
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#23   +1  

Gera mintis (y)
Nusipirkau ebay knyga "A Twist of the Wrist I: Motor Cycle Road Racer's Handbook"
£4.92 su atsiuntimu gavosi. Reiks paskaityt. Dekui
2011 Vasario 20 21:32 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#24    

bardyla labai teisinga pamokyma pasake apie ziedo sukima ratu as taip irgi pradejau man siaubas buvo moca posukyje guldyti tai as issirinkes viena londono zieda pradejau sukti tik ant 40km na pes kokia savaite pastovaus vazinejimo pasiekiau gal 80km ir drasiai kol palieciau su kojele asfalta o paskui su draugais nulipes nuo moco apvertem moca iki kol kojele palies zeme tai apstulbau ir poto karto niekada iki tiek nesu uzguldes bet seip ziedo praktika naudinga. o del oro salygu mes taippat sulauke lietaus vaziuodavome specialiai i nuosalias gatves ir bandydavome moco reakcija i visokius slydimus stabdymus ir panasiai poto tai daugelyje gyvenimo situaciju praverte. o tos mokyklos as kaip supratau tik ziuri kulturinga tvarkinga taisiklinga vairavima? nemokina kaip stabdyti kaip sukti? kaip i viska reaguoti?istiesu yra labai daug teorijos baiko vairavime o tie instruktriai turbut niekada ir nieko tatema nekalba?
2011 Vasario 20 22:30
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#25   +1  

Citata:
Cituoju: YZF 6R
bardyla labai teisinga pamokyma pasake apie ziedo sukima ratu as taip irgi pradejau man siaubas buvo moca posukyje guldyti tai as issirinkes viena londono zieda pradejau sukti tik ant 40km na pes kokia savaite pastovaus vazinejimo pasiekiau gal 80km ir drasiai kol palieciau su kojele asfalta o paskui su draugais nulipes nuo moco apvertem moca iki kol kojele palies zeme tai apstulbau ir poto karto niekada iki tiek nesu uzguldes bet seip ziedo praktika naudinga. o del oro salygu mes taippat sulauke lietaus vaziuodavome specialiai i nuosalias gatves ir bandydavome moco reakcija i visokius slydimus stabdymus ir panasiai poto tai daugelyje gyvenimo situaciju praverte. o tos mokyklos as kaip supratau tik ziuri kulturinga tvarkinga taisiklinga vairavima? nemokina kaip stabdyti kaip sukti? kaip i viska reaguoti?istiesu yra labai daug teorijos baiko vairavime o tie instruktriai turbut niekada ir nieko tatema nekalba?


Kaip tik ir mokina kaip stabdyti, sukti, reaguoti. Man ir reikia ismokti ieiti i posuki reikiamam begi, reikiamu greiciu, reikiamoj vietoj. Kad nestabdyti posukyje per greit iejus. Posuki reikia praeiti sklandziai, truputi gazuojant, o ne stabdant. As posukius praeinu kaip 20 pensu moneta ;) Kas mate kaip 20 pensu atrodo, supras apie ka as kalbu. O reikia graziai, ratu. Bet jus dauguma tai zinot. Man tai naujiena. Del to ir mokausi ;) Kursuose pasako ir parodo kaip tai daryti, o mokintis turi pats. Visa diena instruktorius su tavim po ziedus nesukines. Kaip sake bardyla, treniruokis pats aplink ziedus vazinedamas. Bet zinoma rospa kursai visko neismokins, del to reikia ir i "track days" trasose pravaziuot ir off road'u. Taip pat mielu noru isklausysiu ir jusu patarimu, gal kada ir pamokinsit ko nors.
2011 Vasario 20 22:49 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#26    

na mano mokytojas yra 5metus buves sparky,s manau zinai kastai? o seip youtubej yra daug apie ji.. tai bet pas sparki kulturos tvarkingumo zinoma nulis nes ten visai kita sritis nors jo pamoka neviena panaudojes tiek anglijoje tiek lietuvoje ko deka isvengta galbut pacios baisiausios nelaimes. esant galimybei as 100%n nueisiu i ta mokyklele tik mano harakteris bjaurus ir labai pats noriu pamatyti ta instruktoriu vaziavima vairavima na viska ka jie skaito privalu moketi... :)
2011 Vasario 20 22:57
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#27   +1  

Zinoma yra labai gerai pazint savo baika ir ji ivaldyt. Ant vieno rato ismokt, guldyti, stabdyti ir t.t. Ta ir policijos motociklininkai rekomenduoja, bet zinoma tai turi buti daroma saugioj aplinkoj.
2011 Vasario 20 23:02 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#28   +1  

tai taip bet saugios aplinkos net pati policija nenukreipia kur tuo galima uzsiimti. ismusu keletas vaikinu buvo konsule klausti kur ir kaip galetume kokia privacia aikstele gauti tai daug ko suzinojo bet naudingo tikrai nieko nepasake taip ir likom nelegalai kur papuola ramesne vieta ten ir draskaisi.. na gal kas jau atrades yra ramiai ir saugiai bet bent as nezinau nors reikes ieskoti kazka daryti
2011 Vasario 20 23:13
Narys
1200cc ******
Avataras
#29   +1  

Citata:
Cituoju: YZF 6R
tai taip bet saugios aplinkos net pati policija nenukreipia kur tuo galima uzsiimti. ismusu keletas vaikinu buvo konsule klausti kur ir kaip galetume kokia privacia aikstele gauti tai daug ko suzinojo bet naudingo tikrai nieko nepasake taip ir likom nelegalai kur papuola ramesne vieta ten ir draskaisi.. na gal kas jau atrades yra ramiai ir saugiai bet bent as nezinau nors reikes ieskoti kazka daryti


http://www.superbikeschool.co.uk/
2011 Vasario 20 23:29 It comes after years going both ways
Narys
500cc ***
Avataras
#30    

School, tai viena..
Zmogus aiksteles iesko :o
IE hebra tokius klausimus issisprendzia, taip:
Ieskosi Business estate vietu ir ten sutaria, kad draskysis..
Ten privacios valdos ir visiems pochuju, tik vat minusiukas- draskytis galima tik po valandu.. :/
Cia vat zinau grupele,- butent taip padare,- metus gal jau kokius drasko (+)
2011 Vasario 21 12:12 redagavo bardyla 2011 vasario 21 12:13
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17