Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Motociklu aplink Pirėnų pusiasalį

| 2012-06-25 MeloMan | 65/26902 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Narys
500cc ***
Avataras
#31    

hehe, sveiki chebryte :) as esu daug prirases, bet nepostinu, nes tikrai sunku rasyti dienorasti ir dar jo nuotraukas tvarkyti, tad aprasymai yra. bet kai tik turesiu laisvo laiko, sumesiu aprasymus su nuotraukom, kad galetumet grozetis ir skaityti kartu. Dar siek tiek kantrybes :)
2012 Liepos 19 20:58
Narys
500cc ***
Avataras
#32    

gal kas nors numanot - įmanoma, ar ne, nuotrauką idėti į vidurį pasakojimo? Nes kai prisegi, ji visada būna aprašymo gale.
2012 Liepos 20 11:07
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#33    

Pasinaudok BB kodu ir [img] featurais (pries tai patalpines foto kur nors, kad ir picasoj).
2012 Liepos 20 12:16 I just want to live while I'm alive..
R1200GSA LC
Narys
500cc ***
Avataras
#34    

nelabai ka supratau seip :)

noreciau pasakojima pradet rasyt, bet kad uzknisa su nuotraukom. Norisi pasakoti ir rodyt, apie ka pasakoji, o cia tik gale sumeta ir viskas
2012 Liepos 24 00:43 redagavo MeloMan 2012 liepos 24 00:44
Narys
400cc ***
#35   +1  

Rašyk ir nesuk galvos su nuotraukom, aš tai sudėdavau nuotraukas gale "skyriaus" o paskui nauja skyrių pradėdavau rašyti, kvailai darydavosi bet žiūrėjosi normaliai.
2012 Liepos 24 09:21
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#36    

Laukiu nesulaukiu, kada pasieksi Portugalija, laukiam vaizdu ir aprasymu ir nesvarbu, sekmes :D

beje Paryziuje galima viesoje vietoje gerti alkoholi net ir ant pievutes prie Eifelio boksto :)
2012 Liepos 24 09:31 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
500cc ***
Avataras
#37   +3  

chebra, atkreipkit dėmesį - senesni, pirmų dviejų dienų pasakojimai pataisyti su nuotraukomis. Sekančių dienų pasakojimai su iliustracijomis jau netrukus :)
2012 Liepos 24 09:39 redagavo MeloMan 2012 liepos 24 09:39
Narys
50cc *
#38    

Aš laukiu nesulaukiu įspūdžių iš Picos de Europe, nes rugsėjo gale 10 dienų lekiu su motu į "kulinarinę/degustacinę" kelionę būtent į tas apylinkes.Tik nežinau ar čia verta aprašymą kokį rengti, nes teritorija kurią žadam aplankyti labai nedidelė, lyginant su kolegų.Kažkaip labai kuklu lyginant su tais tūkstančiais km.Orientuosimės daugiau į vietinių ir gamtos pažinimą.
2012 Liepos 24 13:03
Narys
500cc ***
Avataras
#39    

Lelius, aš Tau smarkiai pavydžiu, tai buvo viena geriausių mano kelionių akimirkų - Picos de Europas. Afigiena, būtinai pakilk į viršų!!!
2012 Liepos 24 20:29
Narys
500cc ***
Avataras
#40   +3  

3 diena:

šį kart miegojau gerai, nors ir mažai. 8h jau ėjau į dušą. Kol susidėjau daiktus Carina padarė pusryčius, tiksliau išvirė arbatos ir viską padėjo ant stalo, nes nežinojo, ką valgau. Papusryčiavom, dar kartą pakalbėjom apie tautų skirtumus ir atėjo metas atsisveikint. Aš jau padovanojau moterišką apyrankę iš gintaro ir gintarai inkrustuotą Druskininkų miesto herbą. Ji taip pasimetė, kad nubėgo į kambarį ir atnešė populiariausio austriško sokolado ir šokolado rutuliuką su Mocarto atvaizdu :)

Nustačiau maršrutą Limoges - Bordeaux - Dune de Pilat - San Sebastien. Išvažiavau - lijo. Toliau važiavau - vėl lijo. Nustojo lyti, pradėjo pliaupti. Visai nemalonu pasidarė. Po poros valandų lietus baigėsi ir išlindo saulė. Likus 50km iki Bordeaux sustojau piltis kuro, paskaičiavus surijo 5.8 litr/100km. Daugoka, nes lekiau autostrada ir greitį laikiau 140-150km/h. Begeriant kavą užkalbino vyrukas rusiškai, sako "katajišsia?" :D , pasirodo žmogus iš Moldavijos - fūristas :) Pakalbėjom apie mano kelionę, papasakojo, kur gražu ir panašiai, na, ir mano nuostabai ir malonumui išvažiuodamas papypino! Šitaip, su pilnom kelnėm laimės nurūkau toliau. Plejeris buvo išskirovęs, nes pamiršau išjungt, tai įsidėjau ausinės vietoj garso izoliacijos ir tikrai labai padėjo. Taigi myniau toliau, link Dune De Pilat - tai, ką rekomendavo vakarykščiai nauji draugai, nors jau buvau skaitęs apie šį gamtos reiškinį. Pakeliau prieš tai aplankiau Bordeaux miestą:

nuotrauka nr. 1

Toliau judėjau link Dune De Pilat. Nuvažiavau ten, kieme 28 laipsniai, bet kad tiek yra, aš supratau, kai užlipau į pačios kopos viršų su visa aprangą. Galvoju, ko gi aš čia toks šlapias. Šeip labai gražu Dune de Pilat. Viskas nemokama, tik aikštelė 4EU, kurių galima nemokėt, jei esi gudrus :)

Truputis info apie šį gamtos reiškinį: 60 km nuo Bordeaux (Bordo), pietinėje Arcachon miesto pakrantėje puikuojasi Dune du Pilat (Pyla arba Pylos kopa). Tai yra didžiausia Europoje smėlio kopa - 60 000 000 m3 smėlio, 500 m pločio, 3000 m ilgio ir 107 m aukščio. Iš vakarų ją skalauja Atlanto vandenyno bangos, o rytuose ir pietuose kiek akys užmato tęsiasi begaliniai Gaskonės pušynai. Užlipimui ant kopos padaryti laipteliai, kadangi rytinis šlaitas gana status, o užlipęs gali eiti kur nori, nėra jokių draudimų ar apribojimų tik kelios, labai jau stačios vietos aptvertos tinkline tvorele, kad bešokuodamas žemyn neįlėktum galva į pušį.

nuotraukos nr. 2, 3, 4

Atgal važiuojant iš kopų link autostrados buvo 3 eismo žiedai, tarp kurių maždaug po 2 kilometrus ir visa atkarpa - vienas kamštis. Čia vėl labai džiaugiausi dėl taisyklės "važiuoti viduriu". Tiem, kam tai atrodo nesuprantama, pasakysiu - svetimoj šalyje esi svečias, todėl turi elgtis pagal jų taisykles.

Įvažiavau į autostradą, vėl geras tempas. Šiandien važiuoti jau sekėsi daug lengviau, matyt užpakalis suprato savo dalią. Likus 100km iki Ispanijos sienos navigacija išvedė iš autostrados, nes ten turėjo prasidėti mokami keliai. Rodė 100km važiuot ~3h. Prasidėjo pasakiški Prancūzijos kurortai prie šiaurinės pakrantės. Pasikeitė augmenija, peizažas, pastatai ir keliai, o prieš akis išdygo pirmieji kalnai. Jei prieš tai buvo gražu, tai dabar nemoku apsakyti, kur esu. Gaila, neišeina visko nufotografuot, nes jei važiuodamas tai nori padaryti, reikia stoti, išimti telefoną iš laikyklio, nusiimt pirštines, nufotkint ir vėl viską atgal padaryt. Bet aš kantrus, stoju :)

nuotraukos nr. 5, 6

Pasiekęs San Sebastien parašiau Eglei su kuria buvau iš anksčiau susitaręs. Ji gyveną su drauge Egle, jos abi atlikinėja praktika. Ištikrųjų nuveikėm nedaug, nes iš manęs jokios naudos. Per didelis tempas viskam aprėpti. Važiuoju per dieną 8-10h. O atvykęs į svečius pas žmones, kuriuos matau pirmą kart gyvenime, turbūt būtų nelabai mandagu griūt tiesiai į lova? Taigi praėjom pro miestą keletą kartų, sužinojau, kad San Sebastien vienas prabangiausių Ispanijos kurortų, ten berods vyksta kino festivaliai. Na miestas labai gražus, čia keletas vaizdų:

nuotrauka nr. 7

Tad pagaliau esu Ispanijoj, krentu miegot, o ryt laukia PICOS DE EUROPAS! Tai mano vienas iš kelionės pagrindinių tikslų, nors atvirai nežinau, kur ir ką ten pamatysiu :)

Šios dienos skaičiukai:

maršrutas

nuvažiuota - 540km. Suvartota degalų - 24,29 litro. Kaina - 34,88 EU. 100km surijo 4.8 litro. Bet man atrodo, kad čia aš kažką praleidau, suzukis mano rija daugiau :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 24 20:37 redagavo MeloMan 2012 liepos 24 20:38
Narys
400cc ***
Avataras
#41    

Grazi kelione, grazus pasakojimas. Sekmes keliaujant. Ispanijoje policija mus perspejo del ausiniu naudojimo, pasirodo, jei policija uzmatys - 100 euru bauda. Buk atsargus.
2012 Liepos 24 22:33
Narė
1100cc *****
Avataras
#42    

Labai patiko įspūdžiai, lauksiu istorijos tęsinio :) (y) sėkmės!
2012 Liepos 25 09:35
Narys
500cc ***
Avataras
#43   +1  

Dienorašti, jeigu galėčiau keiktis į Tave, tai žinok taip ir padaryčiau, tačiau bet kadangi dalinuosi Tavim ne vienas, tai susiturėsiu. Kad Tu žinotum, kur aš šiandien buvau! Aš vakar ten kažka rašiau apie tai, kad jei vakar buvo kažkas, tai šiandien daug gražiau? Juokas ima :) šiandien dienelę apturėjau kaip reta. Išvažiavau iš San Sebastien 8h ryto, į Oviedo atvykau 23h. Bet gal pradėsiu nuo pradžių.

Taigi, 8h jau buvau apačioj. Vėl miegojau nekaip, tris kartus pabudau, bet čiau turbūt jau kaip taisyklė - mocas ant gatvėj buvo paliktas. Susipakavau ir išjudėjau:

nuotrauka nr. 1

Ir vėl lijo. Lijo, lijo, lijo. Permirkau iki trusakų. Susiliejau ne tik su mocu, bet ir su gamta. Kai tiek laiko lija, kai esi permirkes nuo galvos iki kojų, kai drėgmė pradeda traukti šalti, o važiuojant pučia šaltas vėjas, tas lietus pradeda labai slėgti. Durnos mintys pradeda lyst į galva :) kai sustoji, nusiimi šlapias pirštines, pasišildai rankas, tai po to LABAI nesinori mautis tų šlapių pirštiniu atgal. O dar kelias kažkoks lenkiškas pasitaikė, važiavau pirmą 100km vėl 2 valandas. Neapsikentes sustojau degalinei, mėginau skambint tėvukui, paklaust kurie ten keliai mokami, kurie ne, bet neprisiskambinau. Pradėjau mastyti, gal susimokėt už tą autostradą. Pajudėjau toliau, lietus lyg aprimo, bet šlapia visur, nefaina. Įšokau į autostradą, pagaliau prasidėjo nemokama ir ties Bilbao pasirodė saulutė. Bilbao patenka į dešimtuką didžiausių Ispanijos miestų. Nelindau į centrą, norėjau kuo greičiau pasiekti Picos de Europas. Nuo Bilbao iki Santander fantastiška autostrada, 10 balų. Myniau išsišiepęs, vingiuota, geras greitis ir kas svarbiausia ji aukstai, tai matosi visa pakrantė. Vienoj vietoj išniro paplūdimys, toks tarp dviejų kalnų, baltuoja smėliukas tolumoj, net aiktelėjau. Pats pagalvojau, kad ne dažnai man taip buna. Paskuj dar gerus 10km rezgiau planą, kaip čia apsisukti ir nufotkint. Taigi pasiekiau Santander. Čia svečiuojuosi antrą kartą, pirmas buvo mano praeitą kelionę į Ispanija. Apskirtai šis visas regionas man matytas. Nebuvau tik Picos. Santaderį tiesiog norėjau prasukt, nuvariau prie autobusų stoties, pamačiau, kad dirba tas pats kioskas burgerių, tai pasiėmiau bulvyčiu, kaip praeitą kartą, visai skanios buvo. Čia pasimėginau kamerą pritvirtint prie vairo, kad galėčiau filmuoti. Pasimėginau - lyg ir viskas tvarkoj, tik vaizdas dreba nuo variklio vibracijų. Pajudėjau link Picos.

Porą vaizdų prieš pat Picos:

nuotrauka nr. 2, 3

Na ir prasidėjo, kalnų parkas. Vienas didelis kalnų parkas. Ištikrųjų labai daug filmavau, tačiau medžiagai apdorot prireiks nemažai laiko, tad video įdėsiu kažkada vėliau. Apie parką informacijos neturiu. Galiu tik pasakyti, kad vaizdai ohoho:

nuotrauka nr. 4, 5

Žodžiu tas parkas, ar bent jau dalis jo, kurioje aš pabuvau yra kaip kalnų "tvora". Kai važiuoji į jį pagal nuorodas pamatai kalnus ir pasirodo, tas kelias veda tiesiai už jų. Jei taip tiksliai išsireikšt, tai važiuoji važiuoji ir taip staiga PYST ir nu jau toookioj vietoj atsiduri, kad sunku žodžiais nupasakot. Esi prie ta tų kalnų ir kartu toli nuo jų. Tave nuo jų skiria slėnis, kuriame ganosi karvės ir visos jos ant kaklo su tais skambaliukais, o nuo jų tas visas slėnis ir skamba. Dar keltuvas kelia į patį viršų. Susiruošiau ant suoliuko parašyt vakar dienos aprašymą, nes vieta pasakiška, mintys turėtų gerai deliotis:

nuotrauka nr. 6

bet užklupo lietutis, išsigandau kažkaip, greit susikroviau šmutkes ir išmyniau. Važiuodamas supratau, kad į priekį važiuodamas visą laiką kilau aukštyn, bet nesupratau, o dabar matau aiškiai, kad leidžiuosi žemyn. Važiavau ir galvoju, bet tai o kodėl aš nepasikėliau tuo keltuvu į patį viršų? Ten gi *&%$#&$# kokie vaizdai turėtų būti! Sustojau, užsidėjau aprangą ir apsisukau atgal. O ten jau saulutė vėl šviečia. Sumokėjau 15Eu už bilietą ir įlipau į pirmą pasitaikiusį keltuvą. Viršui buvo taškalas išvis:

nuotrauka nr. 7, 8, 9

Pasigrožėjau, nusileidau žemyn ir pajudėjau jau link Oviedo, šios dienos nakvynės. Kalnų apačioje sustojau užkąsti, kol laukiau valgio, parašiau vakar dienos aprašymą:

nuotrauka nr. 10

Gryžau tuo pačiu kalnų keliuku atgal į autostradą, visą kelią viską filmavau, pasakiški vaizdai. Važiuoji siauru kalnų keliukų ir jautiesi labai mažas. Pakeliau į Oviedo užsukau į jau lankytą miestą Llanes. Labai norėjau ten nuvažiuoti, pasižiūrėti, ar niekas nepasikeitė. Aplankiau visas svarbias vietas ir pajudėjau link Oviedo. Čia Llanes, idealus miestelis:

nuotrauka nr. 11

Pajudėjau link Oviedo. Pradėjo temti, lyti, tad tie paskutiniai 100km buvo visai ne kokie.. Bet nustebau, nes Eliza iš couch surfingo manęs laukė net per langą žiūrėdama, sakė jaudinosi :) paplepėjom truputį, pamatę ji, kad sunkiai gyvenu aš dabar ir pasiūlė eit miegoti. Štai ką gavau:

nuotrauka nr. 12

Skaičiukai:

nuvažiuota - 603km. Degalai: 29 litrai. 40 Eu. Maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 27 10:11
Narys
50cc *
#44    

Ohhh pagaliau Picos del Europa!!! Iš karto sakyk kur tas keltuvas yra? Įsitrauksiu į maršrutą. Po tavo aprašymo dar labiau lauksiu savo kelionės.Pirmiausiai pažiūrėjau nuotraukas, tai paskutinę pamatęs pagalvojau... negi jis tą "asiliuką" su savim tamposi :) :) :) paskui perskaitęs aprašymą supratau, kad aš pats "asiliukas" gi čia kažkas vidurį nakties pamiršęs užsuks pasiimti to asiliuko :) :) .
Sėkmės ir gerų įspūdžių!
2012 Liepos 27 12:43
Narys
400cc ***
Avataras
#45    

Vienok rašytojas koks. Talentas. Gražu
2012 Liepos 27 12:54
Narys
500cc ***
Avataras
#46    

jei gerai matau nuotraukoj, vaziuoji su BUSE "nardo" striuke. per kiek laiko perslapo vaziuojant per lietu?
2012 Liepos 27 13:19
Narys
500cc ***
Avataras
#47    

Citata:
Cituoju: Lelius
Ohhh pagaliau Picos del Europa!!! Iš karto sakyk kur tas keltuvas yra? Įsitrauksiu į maršrutą. Po tavo aprašymo dar labiau lauksiu savo kelionės.Pirmiausiai pažiūrėjau nuotraukas, tai paskutinę pamatęs pagalvojau... negi jis tą "asiliuką" su savim tamposi :) :) :) paskui perskaitęs aprašymą supratau, kad aš pats "asiliukas" gi čia kažkas vidurį nakties pamiršęs užsuks pasiimti to asiliuko :) :) .
Sėkmės ir gerų įspūdžių!


ohh, man net pavydu Tau rašyt, kaip noriu sugryžti atgalios :)
mano aplankyta vieta yra ČIA. Keltuvo kaina, nei daug, nei mažai - berods 16.50eu į abi puses. Aišku, galima keltis į vieną pusę už 9eu, bet tada jau reiktų kartu su savim pasiimt žaliavos namui statyti, nes iš ten niekur nenusigausi :)
dabar žiūriu žemėlapy, apačioj Picos de Europas yra dar vienas nacionalinis parkas, Fuentes Carrionas, pažymėtas žaliu plotu. Apie jį aš nieko nesu girdėjas, bet vienas dalykas - iš savo šios kelionės patirties galiu pasakyti: Ispanijoj neverta aplenkti nei vieno ežero. Jie nuostabaus grožio, skaidraus žydrumo, temperatūra ideali, o jei nera priėjimo prie kranto, tai užtenka maudytis mintyse žiurint šį peizažą. Tad tas parkas matau su dviem didžiausiais ežerais, manau jis vertas ne mažiau dėmesio negu Picos de Europas :)
2012 Liepos 27 13:36 redagavo MeloMan 2012 liepos 27 13:37
Narys
500cc ***
Avataras
#48    

Citata:
Cituoju: Tomazaasp
jei gerai matau nuotraukoj, vaziuoji su BUSE "nardo" striuke. per kiek laiko perslapo vaziuojant per lietu?

na žinok, lietaus gavau maximum po 2-3 valandas, tai negalėčiau pasakyti, kad permirkau..
2012 Liepos 27 13:58
Narys
50cc *
#49    

Citata:
Cituoju: Tomazaasp
jei gerai matau nuotraukoj, vaziuoji su BUSE "nardo" striuke. per kiek laiko perslapo vaziuojant per lietu?


Su "Buse" vazinėju jau septintas sezonas. Po septynių sezonų trynimo permirksta per 1 valandą, bet apranga jau tikrai susidėvėjus.Iš esmės jeigu labai geras lietus permerkia per 4 valandas (tam tikrose vietose ir anksčiau, patirtis iš važiavimo Škotijoje) Dabar nusipirkau kitą "Buse" komplektą "Milano" striuke ir "Bormio" kelnes. Jaučiasi, kad gamintojas per tą laiką labai patobulėjo. Daug naudingų patobulinimų (kas liečia striukę).Kelnės nepasikeitę, bet yra viskas ko man reikia. Esu labai patenkintas tiek kokybe tiek visais privalumais, tiek kaina.
2012 Liepos 28 00:20
Narys
500cc ***
Avataras
#50    

5 diena

8 ryto - trrrrr, gaf gaf, šunys loja žadintuve, ir vėl metas keltis. Miegojau kaip užmuštas, nors mocas ir kieme. Patyliukais nuslenku į dušą. Prieš išvažiuodamas padovanoju Elizai pora dalykėlių iš gintaro ir išeinu. Nusprendžiu apžiūrėti rytinį Oviedo. Šis miestas įpatingas, tai Asturias regiono sostinė. Aš čia antrą kartą, tad su malonumu aplankau visas pažystamas vietas. Apsiperku parduotuvėje maisto. Beje, čia įvyko nesusipratimas, kurių pasirodo buvo pilna visa diena. Pirkinių suma buvo 11,25eu, aš padaviau 20,25eu, man padavė čekį ir pasakė: "gracias". Tušinuko pagalba išaiškinau situaciją, kurią jie įdomiai išsprendė. Pas mus būtų atidarę kasą ir dave, čia - išsineše iš kasos visus pinigus, ir arba perskaičiavo viską, arba per kameras atsekė, bet viskas baigėsi gerai. Su pirkiniais nuvažiavau į centro parkelį ir ten ramiai papusryčiavau. Valgydamas nusprendžiau, kad šiandien yra diena "mesk kelią dėl takėlio". Turėjau du tikslus šiandien: šventųjų paplūdimys ir galinis taškas - Santaigo de Comapastela, kurią norėjau pamatyt dienos šviesoj. Paėmiau navigaciją, kadangi kelias veda palei jūrą, tai susidėjau 5 taškus žemėlapyje, kuriuose buvo ženkliukas su "gražios vietos", "scenic/Panoramic view". Pamojavau Oviedo ir išvykau.

Taip ir važiavau, kaip susiplanavęs. Kartais smarkiai nuklysdavau nuo kelio, šunkeliais visai važiavau. Ką galėjau pafotkinau:

nuotraukos nr. 1, 2, 3

Likus keliasdešimt kilometrų iki Šventųjų vandenų paplūdimio užklydau į miestą Ribadeo, gražus pasirodė iš toli. Pamėginau įlyst į centrą, bet visur plytos, kažkur užblūdinau, žiūriu seka kažkokia mašina mane. Dar truputį pavažiavau ir sustojau, žiuriu per veidrodėlį išlipa iš mašinos ir.... ateina su mano miegmaišiu čiuvakas. Buvau su ausinėm, tai negirdėjau ką jis man sakė, bet manau ir nebūčiau supratęs, tiesiog daug kartu pasakiau "gracias" ir atsimojavom. Miegmaišį vežiau prisitvirtines tinkleliu su kabliukais ant tašių, tai kartu su vandens buteliu ir nukrito, matyt pastarasis anksčiau kažkur nusiteškė. Ir vėl nesusipratimas :)

Taip pasiekiau Šventųjų vandenų paplūdimį, kitaip "Playa de Las Catedrales". Tai yra puikus nevaldomos gamtos stichijos padarinys, per daugybę metų suformuotas vėjo, vandens ir galingų Atlanto vandenyno bangų. Šventųjų vandenų paplūdimiui būdingos palei pakrantę nusidriekusios aukštos, dažnai net 30 metrų aukštį siekiančios uolos, su natūraliai susiformavusiomis arkomis ir išplautais urvų labirintais. Užsukę į šį paplūdimį galite tapti įspūdingiausios, nuolat vykstančio, geologinio proceso dalies liudininkais ir pasigrožėti nuostabiausiais gamtos kūriniais, prieš tai, kai jie visiems laikams pranyks jūros platybėse.

nuotraukos nr. 4, 5, 6

Nuo čia dar turėjau vieną "tourist attraction" sustojimą. Nuvažiavau, na gražu, irgi paplūdimys, pasivaikščiojau ir gryžtant prie motociklo matau, mojuoja kažkoks čiuvakėlis... vėl. Žiuriu atneša mano striukę. Sako, nupūtė vėjas ant gatvės. Vėl padėkojau, apsirengiau ir susiruošiau mynt į Santiago, apsirengiau, pavažiavau pusė kilometro ir už kampo pamačiau štai ką, teko stot, viską nusirengti ir pabūt bent 5 minutes šitam rojui.

nuotrauka nr. 7

Šitaip atsisveikinau su vandenynu ir patraukiau į šalies gilumą. Važiuojant link Santiago pradėjau kilt į kalnus, atšalo. Teko stot ir rengtis aprangą. Kaip suprantu, Santiago de Compastela yra kalnuose, gaila GPS'as nerodo kokiam aukštyje esu. Čia kokie 17 laipsnių. Pasiekiau hosteli, čia dar vienas nutikimas - kol šnekėjau su darbuotoju (jis sedėjo prie stalo), atėjo kažkokia mergina ir paprašė pakeist jo į monetas, ji pasilenkė jam duoti pinigus, na o pas jį ant stalo žvakė.. ir aš žiūriu, kaip jos plaukai dega. Ji kaip ir nelabai pastebėjo, paskuj tik suprato. Bet kaip mačiau, nelabai susiparino :D

Keistas ir darbuotojas, sužinojas, kad su mocu iš Lietuvos, puole girtis aplinkiniams ir panašiai. Iš pradžių nelabai nustebau, bet kai atėjas į kambarį susipažinau su Olandu, jam apie 50 ir jis iš ten atmynė su dviračiu iki Santiago, tada pasidarė keista. Žmogus sukorė 2400 km per 24 dienas. Beje, jis atvažiavo keturiom dienom anksčiau, negu planavo, tai dabar parinas, nes neturi ką veikt :) Santiago - nedidelis miestas, bet su milžiniška aura! Nuo XI a. garsėja kaip piligrimų centras. Išėjau pasivaikščiot į centrą. Pirma diena kelionei, kai nevažiuoju pas nieką ir esu Santiage. Čia ir reikia pabūti vienam, su savo mintim. Taip su savo mintim ir klajojau po miestą. Pafotkinau visą kompleksą katedros:

nuotraukos nr. 8, 9

Iki šiandien keliavau į vakarus. Išmaišiau visą šiaurinį Pirėnų pusiasalio pakrantę, o nuo rytojaus pradėsiu tai daryti su rytine pakrante. Keliausiu vis į pietus, tad kas 100 km turėtų darytis vis šilčiau. Manęs laukia Portugalija su savo didžiaisiais miestas ir du kartus po tris nakvynes tam pačiam mieste. Manau pailsėsiu. Galima sakyti ketvirtadalis kelionės jau nukeliauta. Skaičiukai:

šiandien nuvažiavau 430km. Maršrutas. Kuro užpyliau 23,33 litro. Kaina - 32eu. 100km - 5.42litro. 100km kaina litais - 25litai.

jau nuvažiavau 2056 kilometrus.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 30 00:16
Narys
500cc ***
Avataras
#51   +2  

6 diena:

Labas rytas Santiago. Keliasi visas hostelis ant kojų, tad neliko nieko kito, kaip keltis ir man. Net nepastebėjau, kaip visi susiruošė ir dingo, likau tik aš vienas visam hostelį. Nu ir gerai, neskubėdamas susikroviau viską grojant gražiai muzikai, papusryčiavau ir pradėjau ieškoti, ką pamatyti pakeliui į Portą. Šiaip "Ave Marija" aš neklausau, bet Santiago de Compastela miesto hostelyje jokios kitokio ir nenorėčiau girdėti, kažkaip labai gerai nuteikia. Susiruošus važiuoti pradėjo lyti, lyg kažkas norėtų iš viršaus pasakyti, kad lėkčiau toliau į pietus. Nei važiuojant į, nei iš Santiago gero oro nebuvo. Lijo. Smarkiai lijo. Pakrapnojo, tada pradėjo pliaupti. Vėl susimaišiau su žeme kaip koks vabalas. Netoli vandenyno baigėsi lietus, kelio danga patapo sausa - sustojau sustepti grandinę. Dar prieš išvykstant, hostelyje susiradau ką pamatyti pakeliui į Portą. Tai Islas Atlanticas salų nacionalinis parkas. Jam reikia visos dienos, tai bent nuo krantų norėjau pamatyti. Taigi vėl nustačiau prieš jį ir po jo po vieną turistų lankomą vietą navigacijoj. Pirmosios rasti nepavyko, bet antra buvo atradimas. Užkilau ant kalno, kuriame yra pušų miškelis, jis randasi ant kyšulio kranto, vienoj pusei mirguliuoja kurortas su paplūdimiais, per vidurį Atlanto vandenynas su mažom salelėm, o dešinėje - Islas nacionalinis parkas. Ir tam parkelį padarytos "grilinės". Reikia tik malkų pasirūpinti - ot supratingi ispanai:

nuotrauka nr. 1

Pabuvau, pasigrožėjau ir besileidžiant nuo kalno užmačiau žvyrkelį ir čia, pirmą kartą kelionėje, nusprendžiau imti bekelę. Tai ką radau išvedė iš rykiuotės kelionę - nusimečiau aprangą ir parelaksavau gerą valandėlę:

nuotraukos nr. 2, 3

Vos ne vos prisiverčiau užlipti ant motociklo ir nurūkau toliau link Portugalijos, čia dar liko vienas objektas - tiesiog fotoaparatas žemėlapyje. Privažiavau vėl kažkokį kalną, kelias įtartinai geras, kylu. Privažiuoju būdelę, kurioje prašo 1 Eu už įvažiavimą. Susimokėjes užkilau ir nesigailėjau tai padaręs:

nuotraukos nr. 4, 5

Pasirodo ten kitoj pusėj jau Portugalija. Beje, kas liečia Ispaniją, tai Galicia regionas LABAI vertas dėmesio apkeliauti.
Užsidegė kuro lemputė ir čia iškilo dilema, kur piltis kuro. Nežinojau, kokios kainos Portugalijoj. Visgi prašoviau, nes nusprendžiau piltis Portugalijoj. Ten kuras, kaip ir Prancūzijoj - 1.6 eu/litr. Gryžti neapsimokėjo.
Portugalija pasitiko su saulute. Sustojau piltis kuro degalinėj ir pastebėjau, kad prisvilo tašė prie duslintuvo. Na, ką jau padarysi. Svarbu neužsidegė :) Iki Porto liko 100km, tad nustačiau porą gražių vietų ir buvau nuvestas į nuostabaus grožio papūdimius:

nuotrauka nr. 6

Dabar jau myniau tiesiai Portą. Susitikau su Rita. Mūsų mamos - bendradarbės. Mes matomės pirmą kartą, pasirodo, bendrų pažystamų turim, kaip gi kitaip Druskininkuose. Ji man surado kur gyventi, pas Esterą, Brazilę moterį. Palaukėm kol ji gryžo ir nuėjom pas ją. Estera labai čiotka moteriškė, siaubingai energina, gyvena viena, kaip supratau, turi namie įsirengus saloną, manikiūrui ir t.t. Galiu tik pasakyti, kad rytojaus diena už mane jau suplanuota :) eisim į parduotuvę, sakė gaus šalmą, o vakare vakarienė su kaimynais laukia. Sakė bus pora gruzinų, tai galėsiu pakalbėti rusiškai. Ragausiu tradicinius brazilų patiekalus.. Net nemoku apibūdinti žodžiais, kaip aš buvau priimtas. Pas mus Lietuvoj tai būtų nenormalu. Aš plaukiu Portugališka kultūros srove ir man tai patinka.

nuvažiuota 358km. maršrutas
kuras: 19.29 litro
100km - 5.38 litro
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Liepos 31 12:48 redagavo MeloMan 2012 liepos 31 13:06
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#52   +2  

Niu, ar gyvas musu keliautojas ryskiai bus ant papludymio su kokteiliu smiges, kaitrioje sauleje :)
2012 Rugpjūčio 3 09:22 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
500cc ***
Avataras
#53   +1  

7 diena

Pabudau. Keista, šiandien nereiks niekur važiuoti. Ir rytoj. Hm.. čia gerai, ar blogai ? Sužinosiu vėliau. Buvau pažadintas sekmadieninio šurmulio, kurio tikslas - paruošti pietus 15 svečių. Kadangi pats esu svečias, puoliau padėti, kas labai nustebino Esterą (šeimininkė, pas kurią apsistojau). Ji yra brazilė, sakė, kad Portugalijoj normalu padėti šeimoje abiems, bet Brazilijoj moterys vergauja, vyrai do nothing.

Bet prieš tai, prieš einant praustis supratau, kad neturiu savo prausimosi reikmenų. Hm, perkračiau viska tris kart, nu tikrai nėr. Nelabai smagu, bet palikti negalėjau, nes prieš išvykdamas iš hostelio 3 kartus viską perėjau. Matyt kažkas netyčia arba tyčia įsidėjo, nes daiktai vieni šalia kitų buvo. Nesmagu - papildomos išlaidos.

Po truputį pradėjo rinktis svečiai: porą draugių, šeima su paaugliu, atėjo trys gruzinai, juodaodžių porą ir t.t. Žodžių rasių maišalynė:

nuotrauka nr. 1

Su vienais šneku rusiškai, su kitais anliškai, kitais - gestais. Jie tarpusavy itališkai, kiti portugališkai, bet kažkaip visi susišnekam. Patiekė maistą, nepamenu dabar pavadinimo, bet buvo riebiai skanu. Patiko, kad visi valgo, sėdim prie triju stalų ir kas penkias minutes visi "oplia!!", vynelio taurėm susidaužiam. Vėl valgai ir vėl. Ir vėl. Pristabdžiau, nes norėjau greičiau mauti su mocu į miestą, juk esu Porte, bet nieko dar nemačiau. Taigi padėkojau visiems už skanius pietus ir pabėgau.

Nuvažiavau tiesia į paplūdimį, priguliau valandėlei. Saulė atrodo visai nekaitina, bet pasirodo ima normalei, nors vėjas šaltas ir tik 20 laipsnių. Įdomu, kaip bus piečiau? Radau navigacijoj parką "Palacio de Cristal", tad tiesiai į jį ir nurūkau. Palikau motociklą ir nusprendžiau prasieiti. Užsukau į parką, visai gražus, tačiau smarkiai nesudomino. Vaizdai nuo jo:

nuotrauka nr. 2

praėjau ratuką ir sugalvojau išeit, kai sutikau skresai kelio draugelį:

nuotrauka nr. 3

Kažkaip negalėjau akių atplėšt, labai gražus. Tos akys jo uodegoj visos juda, dreba. Atrodo visos stebi Tave.

Pajudėjau link centro ir 3h pasivaikščiojau po miestą. Man Portugalija pasirodė nelabai turtinga šalis ekonominiu atžvilgiu, nors aš viską sprendžiau iš paviršutiniškų dalykų, tačiau aš tikėjausi šiek tiek kitokio vaizdo. Vienaip ar kitaip, viskas atrodo kitaip negu esu pratęs matyt - todėl akiai malonu. Patraukiau link Douro upės, kur visas šurmulys. Pamačiau gražius Porto tiltus, jų yra 5. Pagalvojau, visai smagu būtų jais pravažiuoti. Vis gi buvau toli nuėjas, kol gryžau, jau leidosi saulė, sugalvojau nulėkti į namus apsirengti. Čia dar radau porą svečių. Paplepėjo, išlydėjau ir išlekiau pats pasidraskyti po naktinį Portą. Gražių vietų aptikau:

nuotraukos nr. 4, 5

Eifelio tiltas:

nuotraukos nr. 6, 7

Šiai dienai įspūdžių užteko. Nurūkau ilsėtis, ryt dar turėsiu visą dieną Porto.

Nuvažiuota 70km.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Rugpjūčio 6 10:50
Narys
500cc ***
Avataras
#54   +2  

8 diena

Miegojau gerai, bet pažadino mamos skambutis. Pas ją buvo 10h, o pas mane 8h. Kadangi nelabai suprantu apsimiegojes, ką man nori pasakyti, tai ir nekėliau. Šiandien Estera nori aprodyti man miestą. Palaukiau, kol ji baigs savo darbus, pasikuičiau namie, nuėjau iki parduotuvės nusipirkti reikmenų ir išjudėjom.

Pasipildėm bilietus, sėdom į autobusą ir nuvažiavom į centrą. Atėmė ji iš manęs mano fotiką ir liepė visur pozuot, tad negaliu nepasidalinti, kokia puiki ji fotografė:

nuotrauka nr. 1, 2

Praalkom. Ji minėjo, jog nori, kad aš paragaučiau tradicinio patiekalo, kuris gaminamas tik Porte. Nepamenu pavadinimo, labai jau reik laužyt liežuvį, bet esmė - "girta prancūzė". Pora keturkampų batonų, vidui mėsa, dešrelės, saliamis. Ant viršaus sūris, ant jo keptas kiaušinis. Viskas patiekta specialiam padaže, kuris gaminamas pora dienų iš visokiausių rūšių alkoholio ir patiekiama su keptom bulvytėm. Atrodo va kaip:

nuotrauka nr. 3

Visai nieko patiekaliukas, bet sakė, kad pagamintas vidutiniškai. Patraukėm link upės, pasivaikščiojom pakrante, perėjom Eifelio tiltą į kitą upės pusę, kur jau ne Portas, o Gaia miestas. Douro pakrantėj įsikūrę žymiausi vyno rūsiai. Apėjom kelis, labai įdomiai pateikta informaciją apie istoriją kiekvieno vardo. Vyndariams tai tikras rojus. Portas nuo Gaia pakrantės:

nuotrauka nr. 4

Patraukėm toliau link metro, suvargę jau buvom, bet ji sakė, nori parodyti dar vieną dalyką. Vos ne vos suradę metro sėdom ir nurūkom prie pagrindinio Porto futbolo stadiono. Dragon:

nuotrauka nr. 5

Toks didelis, kad netilpo į kadrą. Užpavydėjau tos masės žmoniu, kai vyksta futbolo stadionas ir jis visas griaudi nuo šūksnių. Geras jausmas turėtų būti!

Pakeliui užsukom portveino dovanų, sėdom į metro ir parvykom namo. Išgriuvom valandėlei ir ji nusprendė pagaminti "Bakaliao". Troškinta menkė su bulvėm. Pavalgėm, paplepėjom ir nuėjom ilsetis, diena ilga buvo, nuėjom daug, bet ir pamatėm nemažai.

Ryt jau išjudu į Lisaboną. Šiandien dieną nusprendžiau atšaukti savo hostelį, susiradau per couchsurfing'ą host'ą. Taigi ryt varau nežinau pas ką, bet man tai patinka :)

šiandien nuvažiuota 0km.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Rugpjūčio 6 20:19
Narys
500cc ***
Avataras
#55   +2  

9 diena

Labas rytas ir ate Porto. Pabudau ir puoliau iškart krautis daiktus, šiandien gi į Lisaboną ir pakeliui norisi daug visko pamatyti, kad ir kaip bandžiau, su visom tradicijom kartu pusryčiauti ir trupučiu ašarų pagaliau ištrūkau iš namų. Susikroviau viską ant vargšo motociklo, beje, kažkaip viskas sunkiai tilpo į tašes, vos sugrūdau:

nuotrauka nr. 1

Įsijungiau kaimyno ispano Pablo Bolivar - Deep Collection ir išvažiavau. Tarp Lisabonos ir Porto turėjau tik vieną tikslą, tad prieš jį ir po jo, kaip visada, susidėjau po 2 taškus, lankytinas vietas apie kurias nieko nežinojau, o pavadinimas nesakė tuo labiau - varau gi laimės ieškot, arba nuotykių.

Nuvažiavęs 140km atvykau i Coimbrą - studentų miestas. Navigacija privedė prie kažkokio fontano, supratau, kad padariau klaidą čia atvažiavęs. Sustojau užkąsti ir sekantį tašką nustačiau prie vandenyno. Kažkodėl neprilipo man Pablo gilioji kolekcija, tad įsijungiau praeitų dienų hitus. Dar 100km ir atvykau į sekantį tašką, čia jau kur kas geriau:

nuotrauka nr. 2

Norėjosi prigulti, pasideginti, bet: 1. negaliu motociklo palikti su tašėm, baisu, kad pavogs ką nors, 2. traukė labiau į Lisaboną. Nesiparinau, pagulėsiu paplūdimį Lisabonoj, ar šalia kur nors. Pakeliui užsukau į Lidl'ą, nusipirkau truputėlį maisto, nes vietos nebuvimas neleido įsismaginti. Važiavau toliau ir fotkinau visokius bereikšmius objektus galvodamas, nejaugi tokia ir bus mano ši laukta diena?

nuotrauka nr. 3

ir tos šilumos, kurios tikėjausi, kažkaip nesijaučiau. Atvirkščiai, pradėjo šalti rankos, kaklas. Hm.. Važiavau toliau, artėjo lauktasis objektas, bet prie jo netoliese pamačiau, kad yra kiti panašūs, tad nusukau į tą, su pavadinimu "GRUTAS". Kažkaip susidomėjau, ir va kur atvykau:

nuotraukos nr. 4, 5

Bilieto kaina 6 eu, ber visai gražu pasižiūrėti. Čia įvyko mano šios dienos maršruto lūžis. Gidas, kuris vedė ekskursiją visai sukalbamas pasirodė, tad užklausiau jo, gal ką patartų pakeliui į Lisaboną aplankyt, nes kaip ir neturėjau jau planų, o joje reikėjo būti tik 23h, nes Joana - mano surferis Lisabonoj, tik tada gryžta namo. Taigi Gidas man priminė apie 7 Portugalijos stebuklus. Vieną pasirodo aš praleidau Porte, nieko tokio, bus proga sugryžti. Tad susidėliojau maršrutą dar 3 objektams iki Lisabonos. Pasisekė man. Taigi, aplankiau Batalha (Batalija):

nuotraukos nr. 6, 7

Alcobaca:

nuotrauka nr. 8

ir Obidoš - miestas aptvertas didžiule gynybine siena. Šitas labai vertas dėmesio. Dėl laiko stokos neapėjau visos sienos. O viduj, miestelyje galima paragauti likerio iš šokoladinio puodelio. Išgeri likerį ir užsikandi:

nuotrauka nr. 9

Pradėjo temti, iki Lisabonos buvo dar 80km, bet važiuoti 2h. Pajudėjau ir prasidėjo. Pradėjo vėl šalti, o keliukai.. Vien posūkiai kalnuose. Jau buvau gerokai pavargęs, o dar tie posūkiai. Pasijaučiau, kaip važiuočiau žiede arba kačerginės trasoj. Kantrybė seko po truputį, teko traukti kozerį. Įsijungiau savaitės šlagerį, vieną po kito ir akyse prašviesėjo, užlaužiau rankeną, tik drrrrrrrr ir atsidūriau Lisabonoj. :)

Šlageriai:

Hauk N Baum - Mascotte
Soukie & Windish - Bagira
Leevey - Trumping Lies

Šeip tikrai smarkiai sušalau, o tikėjausi, kad bus karšta čia. Palaukiau Joanos ir atvykau pas ją į svečius. Pasirodo, ji irgi dirba teatre, matyt todėl ir mane priėmė, nes kaip vėliau sužinojau, aš esu pirmas coucheris, kurį ji apgyvendina. Liuks. Prisėdom su ja prie arbatos, iškart ji man sudarė planą, ką pamatyti, ką paragauti - nuostabu. Tad apie juos jau rytoj vakare.

Beje, prieš einant miegot ji man sako: "aš esu budistė, tad ryt mes melsimės su draugu, tad jei ką išgirsi, tai neišsigask, čia viskas ok".... Labai įdomu, nuo ko aš ryt pabusiu :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Rugpjūčio 6 20:24 redagavo MeloMan 2012 rugpjūčio 6 20:29
Narys
250cc **
#56    

Kaip gi baigėsi šita kelionė ?
2012 Rugpjūčio 20 17:23
Narys
400cc ***
#57    

aha kazko visai nebekeli savo ispudziu :) :D
2012 Rugpjūčio 20 21:17 redagavo japanyyy 2012 rugpjūčio 20 21:17
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#58    

Man labai gyre Ispanijos siaurine pakrante, ka galetum pakomentuoti? MeloMan? :)
2012 Rugpjūčio 21 09:30 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#59    

Citata:
Cituoju: civic
DainiusD, is savo kuklios patirties sakau, kad Ispanijos siaurine pakrante (+) (y) tik kad bangu nera o taip tai oras ir vanduo ledinis, mergaites nuostabios, alutis pigutis :-]


Gal gali pasidalinti keliomis lankytinomis vietomis, kas kur kaip, buciau dekingas :)
2012 Rugpjūčio 21 10:06 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
500cc ***
Avataras
#60    

chebryte, netiketai isvykau i dar viena kelione i Ispanija, tai pristabdziau savo pasakojima. jau greit, greit ikelsiu viska iki pabaigos :)
2012 Rugpjūčio 23 21:27
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17