Motomanų Diskusijos » Klausimai / Pradedantiesiems » Mano teisių laikymas ir Pajūrio VM

| 2014-04-18 CaFa | 31/12843 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Narys
50cc *
Avataras
#1    

Mano teisių laikymas ir Pajūrio VM

Norėjau papasakoti savo moto laikymo istoriją. Bet pagrindinis tikslas šios temos - įspėti apie UAB Pajūrio vairavimo mokyklą.

Grįžau į Klaipėda porai savaičių, kad eksternu išsilaikyti A2 kategorija, kurios reikės darbui, nes anglijoje laikyti 6 kartus brangiau ir dar sunkiau. Taigi nuėjau ketvirtadieni į mokykla man pažadėjo, kad išsilaikysiu arba bent jau baigsiu kursus per savaite ir pasakė lauk skambučio –tad sumokėjau pinigus; pirmadieni nesulaukiau, antradienį nuėjau į mokykla, sakė manęs instruktorius net nežino, buvo nesusipratimas. Šiaip ne taip sutarėm jau padaryti pravažiavimą trečiadienį. Tad spėjau šiaip ne taip iki kito trečiadienio baigti kursus, nes trečiadieni jau laikiau regitroj. Mieste jaučiausi labai gerai, nes vairuoju mašina. Darydamas pratimus aikštelėje jaučiausi irgi tvirtai, tad per daug nesijaudinau, kad neišlaikysiu. Tačiau atėjus į regitrą ketvirta pratimą davė gyvatėlę ir kai parodė kūgius nustebau, nes tokio pratimo gyvenime nematęs (visi kūgiai sustatyti labai siaurai – gavau streso dozę). Mokyklos aikštelėje mane mokė gyvatėlę, bet pirmas tarpas buvo 3metrai, o jau kiti apie 8metrus ir sakė važiuoti ant trečio tarpo jau reikia 30km/h. Buvo lengva, nes tarpai buvo tikrai labai dideli ir daug lengviau išlaikyti lygsvarą greitai važiuojant. Todėl nenuostabu, kad regitroje (kur visi tarpai po 3metrus) tarp paskutinių kūgiai neįsitekau, nes per greitai važiavau (kaip supratau paskui reikėjo tik sankaba naudoti), todėl išgirdau iš instruktoriaus – neišlaikyta. Dar man pasakė, jog šitas pratimas sunkiausias ir daugiausia laikančiųjų čia suklysta.
Susinervinęs nuėjau į mokykla pasakyti, kodėl jie sunkiausio pratimo net neturi savo aikštelėje ir man jo nerodė. Teko laukti instruktoriaus, kuriam paaiškinau ir jis net nesuprato kas per pratimas, vis kartojo kažką tokio „jo pirmas tarpas 3metrai paskui ten vis didesni 7 metrai, 8 metrai“ aiškinau tris kartus, bet vis kartojo ta patį.. Kita diena vėl nuėjau ir kalbėjau su instruktoriumi, tai jis vėl ta patį ir niekaip neišėjo paaiškinti, kad visi tarpai 3metrai ir nereikia varyti ant 30km/h, bet vis tiek jis tokio nežino.

Internete pažiūrėjęs priėjau prie išvados, kad jis instrukcijas pratimo ne taip suprato? (Ketvirtas pratimas ): „Atstumas tarp gretimų kūgių važiuojant lėtai – 3 m; greitai – 8 m.“ Tai jis suprato, kad iš pradžių 3metrai kol važiuoji lėtai paskui jau tarpai prieina iki 8metrų kai įsibėgėji, bet čia du atskiri pratimai su 3metrai ir 8 metrais.
Kitas dalykas instruktorius nieko realiai ir neišmokė, reikėjo pačiam viską youtubėj žiūrėti (pvž. kaip laikyti pusiausvyra lėtai važiuojant ir kaip greitai, kaip taisyklingai siekti priekinio stabdžio ir pnš.).
Instruktorius paklausus net nežinojo koks motociklas, kiek kilovatų, kokia kubatūra ir nieko nežinojo apie A2 kategorija, tad teko mokintis su 72kw vietoj man leidžiamų 35kW.

Tad nuoširdžiai motomanams patariu neiti į šią mokyklą laikyti A kategorijos yra ir kitų mokyklų Klaipėdoje, nenorėčiau, kad kam atsitiktų taip kaip man atsitiko. Geros dienos.
2014 Balandžio 18 12:57
Optimistas
400cc ***
#2    

As tai respublikineje mokausi, pirmas pravaziavimas siandiena labai sekmingas ir smagus, instruktorius paaiskino ka gali ko negali ismokyti nes aikstele nepritaikyta, pagrindinius uzdaviniu ismokti ir viskas.
2014 Balandžio 18 20:00
Pėsčiasis narys
50cc *
#3    

o nuomoja jie motociklą ir apsaugas regitros egzaminui?
aš kol neperskaičiau šios temos, kaip tik galvojau eiti i Pajūrio vm. tai dabar net nzn kuria pasirinkti.
2014 Balandžio 22 13:12 redagavo juodaskatinas 2014 balandžio 22 13:15
Narys
400cc ***
#4    

As buvau pats pirmas siais metais laikantis praktikos egzamina Regitroje, su ju naujais reikalavimais. Padariau pora kliurku, bet islaikiau, sunkiausia buvo astuoniuke, nes nezinojau kad ji bus pakeista, tai pradziai kazkaip sunkiai supratau ko jie su ja nori. Kursus laikiausi "Kazertoj", nes pigiausi, 500Lt, jeigu turi issilaikes teorija. Kadangi vazineju ne pirmi metai, tai mokintis man ten nelabai ka reikejo, tiesiog turejau praeiti kursu, kad leistu laikyti egzamina. Laikiausi egzamina su instruktoriaus moto, bet kiek supratau, jog zada nebeleisti nuomotis moto is instruktoriu. Nori padaryti jog laikysiesi arba su Regitros, arba su savo.
Egzaminui reikalauja visu apsaugu, net ir i batus ziuri... Jeigu batai nedengs kulniuku, mazai sansu kad leis laikyti.
Sekmes visiems besilaikantiems :)
2014 Balandžio 22 13:21
Pėsčiasis narys
50cc *
#5    

Aš tik rosiosiu pirkti motociklą, tai nei šalmo nei apsaugų dabar neturiu, ir niekad nevairavau motociklu, tai svarbu kad gerai ismokitu vm, ir gal yra tokiu vm, kurie nomuoja visa reikiama inventoriu. Teorija studijuosiu svarankiskai, jau gan ilgai turiu B kategorijos teises. Dar toks klausimas ar reikia praeiti medicinine apziura prieš laikant regitroje egzaminą?
2014 Balandžio 22 13:36
Narys
400cc ***
#6    

Taip, turi tureti galiojancia medicinine ir pirmaja pagalba
2014 Balandžio 22 13:48
Optimistas
400cc ***
#7    

Po sios savaites itemtu mokslu rytoj laikau egzamina, net nezinau kaip ten aiksteleje bus, mieste tai normaliai sekesi mokintis, mokykloje aikstele zvyruota buvo sunkiau :)
2014 Balandžio 22 16:28
Narys
900cc *****
#8    

Citata:
Cituoju: saulius87
Po sios savaites itemtu mokslu rytoj laikau egzamina, net nezinau kaip ten aiksteleje bus, mieste tai normaliai sekesi mokintis, mokykloje aikstele zvyruota buvo sunkiau :)

Na tai sėkmės laikant, privalai išlaikyti, šeštadienį juk atidarymas, nusimato neblogas ratukas.
2014 Balandžio 22 19:43 Iš Maironio dainų lietuvis suprato nesąs koks girinis, iš kelmo išspirtas, bet turįs savo tėvynę ir tam tikrų jai pareigų.
Optimistas
400cc ***
#9    

Tikiuosi geriausio, ir ratuka noresis prasukti, tik kad teises gali uztrukti, net nezinau per kiek pagamina.
2014 Balandžio 22 19:50
Pėsčiasis narys
125cc **
#10    

Citata:
Cituoju: CaFa
Norėjau papasakoti savo moto laikymo istoriją. Bet pagrindinis tikslas šios temos - įspėti apie UAB Pajūrio vairavimo mokyklą.

<....>

Tad nuoširdžiai motomanams patariu neiti į šią mokyklą laikyti A kategorijos yra ir kitų mokyklų Klaipėdoje, nenorėčiau, kad kam atsitiktų taip kaip man atsitiko. Geros dienos.



Tai tu ir esi tas "su pretenzijom" apie kurį tas senukas instruktorius pasakojo.. Aš dabar mokinuosi A kategoriją ten pat ir nuoširdžiai gailiuosi. Važiuoti nemokėjau ir po paskutinio pravažiavimo neišmokau aplenkti kliūties važiuojant 50km/h greičiu. guglinu gal jau atsiras kieno nors patarimų, nes tas instruktorius, man parode tik kur kokia rankena ir kur ausinimo skystis. Jam tik baikščias moteris mokinti vairuoti, tylus geros sielos žmogus, bet visiškai neparuošia.
Padariau V pravažiavimus:
1. Niekada, nei karto, per 5 pravažiavimus negavau jokio patarimo susijusio su motociklo vairavimu, paklaustas instruktorius pasimeta ir atsako kaip studentas nepasiruošęs egzaminui.
2. Aikštelė visur žvyruota (dulkes, purvas ir susimaišę asfalto akmenys) todel kelis kartus stabdant slydo priekinis ratas. Pratime kur reikia išsibėgėti iki 50 km/h ir stabdyti gavus instruktoriaus ženklą - trūksta vietos, o ten kur jos yra, bėgėjimasis vyksta ant zvyruoto, nesvaraus asfalto ir motociklo galas plaukioja prasisukdamas.
3. Instruktorius labai sunkiai gaudosi specialiūjų manevrų reikalavimuose, ir aikštelėje ištiesų nebuvo gyvatėlės su 3 m. tarpais iki pat šios savaites (man tuo metu buvo paskutinysis pravažiavimas), į aštuonetą aš 2 pravažiavimus išvis ne taip įvažinėjau ir pan.
4. IV pravažiavimo metu "nebeapsimokėjo" važiuoti į aikštelę iš miesto nes motociklą reikėjo parvairuoti prie mokyklos kitam mokiniui.
5. Nežinau kaip kitur, bet šioj mokykloj, tarkim pravažiavimas prasideda 13.00. Atvažiuoji laiku ar anksčiau nesvarbu, nes prieš tai instruktorius mokins kokią nors moterytę su kuria grįš 13.00, tada tu įlipsi pas jį į automobilį, važiuosi iki aerodromo (netoli, bet vietiniai žino, baltijos prospekte į Statoil'o žiedą greitai neįvažiuosi) atvykęs į aikštelę greitai rengsies bus jau 13.15, važinėsi ten šen ir kadangi 1 pravažiavimas=2 ak. val. prie mokyklos turėsi sugrįžti iki 14.30 nes instruktorius turės važiuoti su kita moteryte, arba kitas jaunuolis nori važiuoti motociklu. Atgalinė procedūra, nusirengi apsaugas, kamščiai..skaičiuokit kaip norit, pravažiavimas ne ilgesnis nei 1 valanda.

šie ir daug kitų trūkumų privedė mane prie youtube, google ir kt. kaip išmokti vairuoti, ieškoti patarimų, kaip sekėsi kitiems po sugriežtėjusios tvarkos ir t.t.

Aštuonetas man vienas lengviausių pratimų. Dažnai užgesinu motociklą sukdamas į kairę/ dešinę išvietos (ar reikia duoti gazo, ar laikyti tiesiau ar...niekas nepataria); Negaliu aplenkti kliūties važiuodamas >=50km/h greičiu-nera kur išsibegėti, baisu slysti ant žvyro;

Pajūrio VM palikit baikščiom panelėm, A kategorijai čia neikite, sėkmės!
2014 Balandžio 26 08:38
Optimistas
400cc ***
#11    

Mokiausi toj pacioj aiksteleje klaipedos aerodrome, tik kitoje mokykloje, astuonetas nesunku, gyvatele nesunku, kliuties apvaziavimo nesimokiau nes nera galimybiu, visi kiti greiti sustojimai nesunku, greita gyvatele sunkiau nes zvyruota, pravaziavau 4 pravaziavimus, nespejau 5 atlikti nes norejau speti egza islaikyti sia savaite, bet man pakankamai uzteko tu 4 pamoku. Regitroje motociklas naujas, viskas daug lengviau, instruktoriai regitroje viska pasako kaip, kur, kokiu greiciu, kliuties apvazavimas isvis nesunku, pasieki 50km/h gaireles pravaziuoji ir atleidi gaza, nestabdydamas negazuodamas apvaziuoji kliuti, nebuvau mokinesis, bet nebuvo sunku, svarbiausia nebijoti, atsipalaiduoti. Kai atsipalaiduoji motocikla lengviau valdyti. Su greitomis uzduotimis, svarbu stabdant ratu neuzblokuoti. Dar klausineja apie moca pora klausimu, manes klause kur tepalus patikrinti, parodziau nors net nezinau kur tiklslai yra, nes motociklo tokio nesu mates :D ir kaip padangu protektoriaus gyli pamatuoti, pasimeciau, bet pagaliau sugryzo atmintis po streso ir atsakiau :D aiksteleje praktiskai be klaidu pasake. Pajudejimas i miesta, buvo nesunku ir man labai smagu, sako musu nesizvalgyk pavysime tave, tai ir daviau i prieki nesizvalgydamas, mieste vos nesusimoviau su pesciaisais, bet viskas buvo gerai, gryzau visas slapias ir patenkintas :D
2014 Balandžio 26 08:57
Pėsčiasis narys
125cc **
#12    

o mieste važiuodamas sakykim 4 pavara, stabdai ir žemini pavaras, ar išspaudi sankaba ir numeti į pirmą tik sustojęs? Nes lyg nevisada, bet bent jau kartais sustojus vien tik išmynus sankabą, stovint vietoje nebeišeina įmušti pirmos pavaros, reikia truputi atleisti sankabą, kažkas suklaksi, sumirgsi žalia N ir tada jau gali įmesti pirmą.

Ir dėl kliūties lenkimo, nepakankamas greitis- jie matuoja akimis? jei lėčiau nei 50, tai ne kritinė klaida? Aš tam aerodrome išvis neišvartau to motociklo tokiais greičiais, nei išsibegėti kur yra, nei aš išguldau jo, atrodo nespėsiu grįžti už paskutinio kūgio. Man kaip gyvenime nevairavusiam moco visa tai yra kosmosas, mieste važinėju drąsiai, greitai, instruktorius nepaveja.
2014 Balandžio 26 09:15 redagavo freewill 2014 balandžio 26 12:30
Narys
900cc *****
#13    

Gal tu geriau aikštelėje drąsiai važinėk, mieste ta drąsa gali žymiai skaudesnes pasekmes sukelti. O ir šiaip, su motociklu važiuoti greitai didelio mokslo nereikia.
2014 Balandžio 26 10:22 Iš Maironio dainų lietuvis suprato nesąs koks girinis, iš kelmo išspirtas, bet turįs savo tėvynę ir tam tikrų jai pareigų.
Pėsčiasis narys
125cc **
#14    

Taip taip, aš tik pasitelkęs truputį sarkazmo labiau norėjau pasakyti tai, kad kai vairuoju motociklą, jėgom pasitikiu, nepanikuoju, jaučiu viską, netgi jau išmokau kas yra counter steering'as, bet aikštelė vistiek neleidžia atsipalaiduoti - danga labai prasta. Pvz nesuprantu kodėl gyvatėlė ar aštuonetas laikomi sudėtingais pratimais.
2014 Balandžio 26 12:33 redagavo freewill 2014 balandžio 26 12:36
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#15    

Citata:
Cituoju: freewill
Taip taip, aš tik pasitelkęs truputį sarkazmo labiau norėjau pasakyti tai, kad kai vairuoju motociklą, jėgom pasitikiu, nepanikuoju, jaučiu viską, netgi jau išmokau kas yra counter steering'as, bet aikštelė vistiek neleidžia atsipalaiduoti - danga labai prasta. Pvz nesuprantu kodėl gyvatėlė ar aštuonetas laikomi sudėtingais pratimais.


a tai tu jau gal issilaikei teises ar dar ne? koks ten motociklas toj pajurio vm yra? kokia teisiu kaina? :)
2014 Balandžio 26 15:43
Pėsčiasis narys
125cc **
#16    

Dar ne, laukiu regitros egzamino gegužės vidury tik buvo vieta. Motociklas Yamaha FZ6 (kažkodėl tik 4 pavaros), kainos kaip ir visur
2014 Balandžio 27 22:46
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#17    

Kaip manai, islaikysi? :) butu idomu ta aiksteles danga pamatyti... (y)
2014 Balandžio 27 23:30
Pėsčiasis narys
50cc *
#18    

Gal kas zino, kur Klaipedoje yra maziausia eiliu Vm? nes visai nera noro vaziuoti 5 pravaziavimus 5 savaites..
2014 Gegužės 10 16:53
Pėsčiasis narys
125cc **
#19    

Maniau, kad išlaikysiu, bet neišlaikiau. Neišėjo priprasti prie regitros motociklo per 5 min, nors jis labai smagus. Sankaba jauti gerai, tik pirma pavara greita, važiuoja 11 km/h. Neišlaikiau nes neišvažiavau gyvatėlės. Su mokykliniu kai mokinausi jis turejo letesnę pirmą pavarą todėl reikėjo tik vairuoti. Atrodė lengva. O regitroj pasirodė atvirkščiai, gyvatėlė sunkiausia. Dėl tų greitųjų manevrų, tai jie tikrai nesunkūs nes to greičio niekas nematuoja (man leido pravažiuoti visas kliūtis). Žodžiu jei tik būtų galimybė su tuo motociklu prieš egzaminą šiek tiek pavažinėti, būtų tikrai nesunku. O ir dar eilės laukt reiks mėnesi jaučiu - vėl nebemokėsiu važiuoti
2014 Gegužės 13 12:06
Britvininkas
250cc **
Avataras
#20    

Citata:
Cituoju: juodaskatinas
Gal kas zino, kur Klaipedoje yra maziausia eiliu Vm? nes visai nera noro vaziuoti 5 pravaziavimus 5 savaites..


As gelumbausko mokykloje pakankamai greit padariau tuos pravaziavimus, tik jie neturi A kategorijai skirto motociklo yra berods A1 kategorijai tiksliai nepamenu koks, berods 200cc suzuki krosinukas, bet pasitariau ir pasirodo kad galima su savo motociklu vazynet :)
2014 Gegužės 13 12:29
Narys
250cc **
Avataras
#21    

Citata:
Cituoju: freewill
Su mokykliniu kai mokinausi jis turejo letesnę pirmą pavarą todėl reikėjo tik vairuoti. Atrodė lengva. O regitroj pasirodė atvirkščiai, gyvatėlė sunkiausia.


Taigi su šiektiek įspausta sankaba reikia važiuoti. Šitą ir instruktorius mokykloj sakė ir egzaminuotojas iškart paminėjo. Ta yamaha ir man pasirodė greičiau bėganti, bet tai valdant sankabą viskas ok buvo.

Šiaip tai įtariu reiktų persikelt į atitinkamas temas su šitom diskusijom...
Pvz:
http://www.motomanai.lt/moto-forumas/moto-tema.10182.html
ir
http://www.motomanai.lt/moto-forumas/moto-tema.155.html
2014 Gegužės 13 14:11
Pėsčiasis narys
125cc **
#22    

Tą ir mėginau paaiškinti, kad Pajūrio Vm instruktorius išvis nieko nesakė, o mokyklos motociklu važiuoti mokytis teko pačiam mėginant suprasti kas ir kaip. Čia ne žioplumo klausimas, aš visur sukuosi neblogai ir nesu lėtas ir į temą - rekomendacijų gerų instruktoriui nepalieku.
2014 Birželio 5 23:09 redagavo freewill 2014 birželio 5 23:10
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#23    

A tai dar freewill neišsilaikei A kategorijos? :)
2014 Birželio 6 16:08
Pėsčiasis narys
50cc *
#24    

Jei kam idomu, tai rekomendociau Vingio VM. Geras ir draugiskas instruktorius, viska gerai aiskina, pravaziavimai truku apie 2 savaites. Islaikiau egzamina is 1 karto. Motociklas nepernaujausias, bet manau tai ne esminis dalykas, na ir sake kad greitai pirks naujesni.
2014 Birželio 9 11:33
Optimistas
400cc ***
#25    

Viska susitvarkiau per 10 dienu, i tas 10 dienu ieina ir savaitgaliai, mokykla, regitra ir teises atsiemiau, truko 10 dienu.
2014 Birželio 9 12:50
Narys
50cc *
Avataras
#26    

PAgal mane tai Kazerta... kai mokinausi, teko paguldyt moto (slapia danga buvo) -jokiu problemu, pasijuokem ir toliau i mokslus. instruktorius geras.
2015 Sausio 3 16:12
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#27    

As mokinausi Kazertoj. Ten isties yra geras instruktorius. Motociklai nera labai geri, bet mokintis su jais yra pats tas. Rekomenduoju ir as ta vairavimo mokykla. :)
2015 Sausio 3 23:49
Narys
400cc ***
Avataras
#28    

As taip pat mokslus baigiau Kazertoje :) buvo ir kritimu, per kurios luzo rankenele stabdzio bei posukis. Nieko pasijuokem poto garaze pas insturktoriu sutaisem ir toliau I kelia ;D super yra pigu ir greita ;D
2015 Sausio 4 16:28
Narys
50cc *
Avataras
#29    

Citata:
Cituoju: Symius
As taip pat mokslus baigiau Kazertoje :) buvo ir kritimu, per kurios luzo rankenele stabdzio bei posukis. Nieko pasijuokem poto garaze pas insturktoriu sutaisem ir toliau I kelia ;D super yra pigu ir greita ;D




agaaaa!!! stai as ir radau ta, del kurio mano pravaziavimas buvo perkeltas :) )))
2015 Vasario 15 12:49
Mao
Narys
25cc *
Avataras
#30    

Dėl Pajūrio vairavimo mokyklos

Tai va, gerbemieji, lankiau aš šią mokyklą pernai metais. Ta pati aikštelė (buvęs automobilių turgus), purvina, akmenuota, pilna išdaužyto asfalto duobių. Instruktorius seniokas, tylus toks žemaitukas. Visas instruktažas baigėsi tuo, kad parodė kur sankaba, stabdžiai ir aušinimo skystis. Vsio. Toliau va kūgiai, va tokie pratimai. O kaip, taktiškai ir techniškai juos atlikti - tavo asmeninio suvokimo reikalas. Logiška, kad Regitros egzamine, po tokių "kursų", buvau paprašytas atvykti kitą kartą. Teko susirinkti savo žaislus ir imtis kito plano. Pirmiausiai youtube peržiūrėjau visus įmanomus patarimus, tiek angliškus, tiek rusiškus, kaip valdyti mocą atliekant tą nelemtą gyvatėlę, ar aštuoniukę. vėliau sigijau savo mocą ir naktimis, kapinių automobilių stovėjimo aikštelėj, vietoj kūgių susidėliojęs bambalius treniravausi. Va tada ir atėjo nušvitimas. Istorija kaip iš siaubo filmo, bet A kategoriją jau turiu. Nerekomenduoju Pajūrio VM
2015 Gegužės 8 20:19
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17