Motomanų Diskusijos » Ne į temą ... » Pėsčiųjų žygiai

| 2014-10-15 Tinkladraskis | 4/4735 žinut.
 
 


 
Narys
500cc ***
Avataras
#1    

Pėsčiųjų žygiai

Sveiki,

noriu su draugais dienai išeiti į įdomų žygį pėsčiomis kur nors ties Vilniumi.
Paprasti pažintiniai takai nėra įdomūs, norisi šiek tiek offroado, bet tuo pačiu pakeliui kažką įdomaus pamatyti.

Gal žinote tokių maršrutų arba net galima kurs nors gauti gps koordinates (gpx failą) su įdomesniu maršrutu?

Trukmė apie 5 - 6 val.
2014 Spalio 15 16:20
Narys
600cc ****
Avataras
#2    

Labas, as pesčiom nevaikštau, bet važinėju dviračiu, idomių esu radęs http://www.wikiloc.com/trails/mountain-biking?t=&d=&lfr=&.... . Jei nieko gero nėra, gali tiesiog pasiimti žemelapį ir žiurėti tave dominančius objetus, kalnus, upes ežerus ir dėliotis sau kelią, poto issaugai ji i faila.
2014 Spalio 15 19:56
Narys
900cc *****
Avataras
#3    

Mes kažkurią žiemą darėm tokį žygį: Traukiniu važiavom iki Marcinkonių, ėjom iki ūlos akies, paskui iki Zervynų traukinių stoties ir namo. Kažkas panašaus. Nors esu visiškas vaikščiojimo pėsčiom priešininkas, bet tada visai patiko, smagu buvo.
2014 Spalio 16 09:10
Optimistas
2200cc *******
Avataras
#4   +2  

Na, jei mokat ne tik rankenas sukiot o ir kitaip pasimankštint, tai norėčiau pasinaudodamas proga parekomenduoti žygį, kuriame dalyvavau jau tris kartus.
Trumpai drūtai: Yra trys etapai - dieninis, naktinis ir rytinis. Etapų atstumas 50 + 25 + 25 km. Kiekvienam etape duoda žemėlapį ir turi atsižymėti čekpointuose, pirmąjį etapą galima sutrumpinti maždaug trečdaliu, nueiti visko nebūtina, paskutiniuose dviejuose etapuose paliekama galimybė taip pat juos sutrumpinti. Visam šitam atstumui nueiti yra išskirtos 24 valandos, su tarpiniais laikais čekpointuose. Vyksta dalyvavimas įskaitoje. Vyksta kasmet vis kitoje Lietuvos vietoje. Dalyvavimas mokamas, bet žymiai pigiau, nei Vilniaus maratonai. Smagumėlis, norintiems peržengti savo ribas tikrai rekomenduoju. Pasigirsiu, kad iš trečio bandymo perėjau visą maratoną, bandykit pagerinti :-) Maratonas vadinasi Keliautojų pėsčiomis maratonas, vyksta pirmą gegužės pusę, visada šeštadienį (taip, kertasi kartais su atidarymu, bet šį kartą bus gegužės 9 dieną), kitais metais bus jau 42 maratonas, Dieveniškėse, Šalčininkų rajone. Dalyvių būna apie pora šimtų. Na, o daugiau informacijos galite rasti čia. Dalyvausiantys kooperuojamės, bus smagiau :-)
2014 Spalio 16 09:26 redagavo civic 2014 spalio 16 09:51 La vida es un milagro increible!
Plentinis endūrininkas
900cc *****
Avataras
#5    

Citata:
Cituoju: civic
Na, jei mokat ne tik rankenas sukiot o ir kitaip pasimankštint, tai norėčiau pasinaudodamas proga parekomenduoti žygį, kuriame dalyvavau jau tris kartus.
Trumpai drūtai: Yra trys etapai - dieninis, naktinis ir rytinis. Etapų atstumas 50 + 25 + 25 km. Kiekvienam etape duoda žemėlapį ir turi atsižymėti čekpointuose, pirmąjį etapą galima sutrumpinti maždaug trečdaliu, nueiti visko nebūtina, paskutiniuose dviejuose etapuose paliekama galimybė taip pat juos sutrumpinti. Vyksta dalyvavimas įskaitoje. Vyksta kasmet vis kitoje Lietuvos vietoje. Dalyvavimas mokamas, bet žymiai pigiau, nei Vilniaus maratonai. Smagumėlis, norintiems peržengti savo ribas tikrai rekomenduoju. Pasigirsiu, kad iš trečio bandymo perėjau visą maratoną, bandykit pagerinti :-) Maratonas vadinasi Keliautojų pėsčiomis maratonas, vyksta pirmą gegužės pusę, visada šeštadienį (taip, kertasi kartais su atidarymu, bet šį kartą bus gegužės 9 dieną), kitais metais bus jau 42 maratonas, Dieveniškėse, Šalčininkų rajone. Dalyvių būna apie pora šimtų. Na, o daugiau informacijos galite rasti čia. Dalyvausiantys kooperuojamės, bus smagiau :-)


Norėčiau pabandyti, kaimynas pamenu prieš kelis metus Marcinkonių apylinkėse dalyvavo, tai iš naktinio teko parsivežti (paskambino, kad nebegali toliau eti, buvo juoko kol suradom..) :) . Pasidalink patarimais kaip pradėti ruoštis tokiam renginiui, ką reikėtų su savimi turėti, kokie niuansai - patirtis visada gerai!
2014 Spalio 16 09:51
Prijaučianti narė
600cc ****
#6   +1  

Citata:
Cituoju: DCDL
Norėčiau pabandyti, kaimynas pamenu prieš kelis metus Marcinkonių apylinkėse dalyvavo, tai iš naktinio teko parsivežti (paskambino, kad nebegali toliau eti, buvo juoko kol suradom..) :) . Pasidalink patarimais kaip pradėti ruoštis tokiam renginiui, ką reikėtų su savimi turėti, kokie niuansai - patirtis visada gerai!


Hm.. galiu pasidalinti ir patirtimi ir įspūdžiais iš šito.. Dalyvavau jau ne vieną kartą ir šitam, ir kituose..
Dėl pasirengimo: aš pati nesirengiu ir einu "va bank".. draugas šiemet pradėjo rengtis gal vasario/kovo mėnesį - kartą/du kartus per savaitę nueidavo pėsti iki darbo (~10 km). Pradžioj mirdinėjo, bet po truputį organizmas priprato. Toliau būdavo variantai, kad nueina ir į darbą, ir iš darbo grįžta (~20 km per dieną). Prieš patį maratoną nebejausdavo problemų nueiti ir pareiti. Tokio pasirengimo užteko, kad šiemet praeitų 75 km (nėjo naktinio) be kažkokių fizinių pasekmių. Na bet mes į sportininkus ten nepretenduojam - einam dėl savo malonumo.
Dalyvaujant pirmą kartą svarbu nepersistengti: aš po savo pirmo pirmas dienas darbe visą laiką po kambarį ant kėdės važinėdavau - judėti buvo problematiška (buvo ir pūslių ant kojų, ir žinoma raumenys išreiškė savo nuomonę apie tokias "atrakcijas" - kaip sakiau, ėjau nesiruošus ir nulipus nuo kompiuterio stalo, o pasak orientacininkų, ten organizatoriai buvo labai labai stipriai persistengę su trasa), nors ėjau tik pirmą dieninį etapą (ala 50 km). Dabar lygiai taip pat einu nesiruošus, bet organizmas jau prisimena ir be problemų.
Naktinis (tiek čia, tiek ir kituose panašiuose) yra nereali atrakcija ir iš tiesų nuotykis: kadangi absoliučiai tamsu būna, tai orientuotis tenka visai kitaip, t.y. tai daug sunkiau, nes spaudžia laikas (naktinis ir po to rytinis etapai yra laikui), o naktį visokių keliukų nedamatai ir taip viskas atrodo kiek kitaip. Bet smagu :) Mokslų akademijos maratone naktinio nesu ėjus - moterims nepriklauso, o ir jėgų ne tiek, bet kitur teko dalyvauti.

Dėl to, ką turėti - mes pirmais metais darėme klaidą ir nešėmės daug maisto/vandens: visokių šokoladukų, vaisių ir pan. (ir nesuvalgėm aišku). Dabar jau nešamės tik vandens ir kokių datulių/batonėlį energijai. Aišku, čia reikia žiūrėti individualiai: aš galiu visą dieną išvaikščioti nevalgius, tik gerdama - man jokių problemų. Kitiems žmonėms neišeina taip. Bet ten per vidurį duoda arbatos - tai galima pasipildyti atsargas gėrimų ir pailsėti (rytiniam irgi kažkuriam punkte duoda barankų :) ). Toliau būtina patogi ir išbandyta avalynė, apsauga nuo lietaus, atšvaitai ir prožektorius (nes pasiklydus gali tekti ir tamsoj grįžinėti), dar kažkokių smulkmenų galima paimti (pvz. kompasas būna visai naudingas daiktas :) telefoną irgi rekomenduotina turėti ). Galima kokį GPS ar ką nors pasiimti saugumo dėlei.. Realiai kuo mažiau daiktų, tuo geriau - visą dieną einant bet koks papildomas svoris pradeda nervinti..
Vienu žodžiu pradžiai gal užteks :) link pavasario, jei nepamiršiu, parašysiu čia - priminsiu apie renginuką.

Taip pat, vasarą ir daugiau panašių renginių vyksta. Gerokai paprastesnis (fizine prasme) yra Nuotykių maratonas: http://maratonas.turistas.lt/. Vyksta rugsėjo mėn. Anksčiau būdavo trumpas naktinis (3-4 valandos man rodos) ir po to 5 valandos dieninis. Šiemet deja buvo tik dieninis.. Skirtumas nuo civic nurodyto mokslų akademijos varianto toks, kad čia visus punktus renki kokia nori tvarka (ten reikia būtinai iš eilės imti). Ir atstumai čia tarp punktų mažesni - kažkaip morališkai lengviau, kai nereikia pusantros valandos kėblinti iki kito punkto..
Taip pat dar pora savaičių iki Mokslų akademijos maratono vyksta ir toks "Kiek noriu, tiek einu" - principas panašus, tiesiog yra bazinė stovykla ir daug trasų su punktais. Tikslas surinkti kuo daugiau punktų - apėjus vieną trasą grįžti į bazinę stovyklą ir eini kitą trasą iki baigsis laikas.

Jei kam yra labai didelis noras - artimiausias renginys spalio 25 vyks prie šiaulių. Detalių nepamenu, bet ten duoda žemėlapį kur daug punktų ir per fiksuotą laiką reikia aplankyti kuo daugiau punktų. Linksmumas ten tame, kad į trasą išeini šviesoje, o grįžti jau sutemos (vis dėlto spalis ir temsta labai greitai) ir kai kurie punktai būna kartais švelniai sakant sunkiai pasiekiami. Aš pati ten dalyvausiu, tad jei kam yra noro - galiu pakonsultuoti/kažką daugiau papasakoti (nors konkrečiai į šitą pati važiuosiu pirmą kartą, bet informacijos prisirinkus iš seniau dalyvaujančių orientacininkų).
2014 Spalio 16 11:53
Prijaučianti narė
600cc ****
#7    

Sveiki,
jei kam kiltų noras pasivaikščioti.. gegužės 9-10 Dievniškių apylinkėse organizuojamas žygis, apie kurį rašiau anksčiau.
Kam neatrodo baisu, siūlau pasiplanuoti ir sudalyvauti :) Jei reikia kokios konsultacijos, galiu kažką gal patarti :)

"Daugiau" info pateikta http://www.matk.lt/maratonas-2015
2015 Balandžio 7 21:40
Optimistas
2200cc *******
Avataras
#8    

“Tikras gyvenimo džiaugsmas būna tada, kai sieki tikslo, kurį laikai didingu; būti gamtos jėga, o ne karščiuojančiu egoistišku mažu grumsteliu, amžinai dejuojančiu ir verkšlenančiu, kad pasaulis nepasiaukoja padaryti laimingu."
Sudalyvavom sykiu su Sercasam, buvo puikus žygis, siūlau pabandyt, tik kartą pabandęs jau nebegalėsi sustot :-)
2015 Gegužės 4 13:14 redagavo civic 2015 gegužės 12 09:58 La vida es un milagro increible!
Narys
250cc **
#9   -1  

Awesome site i love it keep posting more! Click here
2022 Birželio 29 23:45
Pėsčiasis narys
25cc *
#10   -1  

Dažnai vaikštau su žmona Indre po žygius, nes esam sportuojantys, tai nepraleidžiam nė vieno iš pagrindinių žygių.
Savo žygių karjerą pradėjom nuo 10 km, paskutinis buvo Augustave, Lenkijoje, ėjom beveik 30 km, tai kol kas didesnio atstumo neplanuojam, nes žygių lygį reikia kelt po truputį :)
2022 Spalio 24 11:24 redagavo NeedFeed 2023 liepos 11 16:52
Narys
50cc *
#11    

Awesome
2023 Spalio 28 06:48
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17